Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάμε …παραλία με το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Πάμε …παραλία με το ΚΤΕΛ Ξάνθης

0
paralia mirodatou

Αρχίζουν από σήμερα και το Σαββατοκύριακο πιλοτικά δρομολόγια προς την παραλία Μυρωδάτου με 4.5 ευρώ εισιτήριο με επιστροφή

 

Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ για φοιτητές. Θα συμμετέχει στο πρόγραμμα και το ΚΤΕΛ Ξάνθης

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Πάει…παραλία το ΚΤΕΛ Ξάνθης από σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου εγκαινιάζοντας τη θερινή σαιζόν με δρομολόγια προς την παραλιακή ζώνη του νομού κάπως πιο πρόωρα απ’ ότι συνήθως. Λίγο ο ασυνήθιστα καλός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά περισσότερο η ζήτηση κυρίως από νεολαίους που παρά το γεγονός ότι είναι περίοδος εξετάσεων και για μαθητές και για φοιτητές θέλουν να κάνουν παράλληλα και καμιά βουτιά, το ΚΤΕΛ Ξάνθης αποφάσισε να αρχίσει πιλοτικά τα δρομολόγια του από την παραλία Μυρωδάτου, η οποία θεωρείται και η πιο πολυσύχναστη από όλες τις παραλίες του νομού.

 Αρχίζει πιλοτικά το πρόγραμμα της παραλίας από το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια μόνο γι αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για την παραλία Μυρωδάτου μετά από παρότρυνση από φοιτητές κυρίως αλλά και από τους καταστηματάρχες στις παραλίες που έχουν ήδη ανοίξει τα μαγαζιά τους: «Θα δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον και για όλη της εβδομάδα θα συνεχίσουμε τα δρομολόγια ή σε διαφορετική περίπτωση θα τα σταματήσουμε. Συνήθως βάζαμε δρομολόγια μετά τις εξετάσεις όμως φέτος λόγω και του καιρού είναι αυξημένη η ζήτηση». Όπως μας διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης το εισιτήριο παραμένει όπως πέρσι στα 4,5 ευρώ με επιστροφή. Να σημειώσουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί μια αυξητική τάση στην προτίμηση του κοινού να επιλέγει ως μέσο μεταφοράς στις παραλίες το λεωφορείο κι όχι τα Ι.Χ. απ’ τα αυτοκίνητά του, λόγω της μεγάλης αύξησης της βενζίνης που έχει εκτοξεύσει το κόστος της μετακίνησης. Ως γνωστό η μετακίνηση με Ι.Χ. αυτοκίνητο κοστίζει περίπου στο διπλάσιο από ότι με το λεωφορείο.

 Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ για φοιτητές

Καλά τα νέα για τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο τους. Μετά από σύμβαση που υπέγραψε το Υπουργείο Παιδείας με την Ομοσπονδία των 61 ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας, φοιτητές που ταξιδεύουν από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο σπουδών τους και αντίστροφα, θα πληρώνουν πλέον “μισό” εισιτήριο. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Γεωργιάδης το ΚΤΕΛ Ξάνθης θα συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό εξυπηρετώντας τους φοιτητές παρά το γεγονός όπως λέει – ότι το κράτος δεν έχει εξοφλήσει προς τα ΚΤΕΛ την έκπτωση του 25% που έκανε μέχρι τώρα στους φοιτητές. Το πρόγραμμα αυτό είναι 75 εκ. ευρώ και αφορά όλη της χώρα.

 Θα συνεχιστούν κανονικά οι μεταφορές παρά τα προβλήματα

georgiadisΣ’ ότι αφορά το έργο της μεταφοράς των μαθητών το οποίο πέρασε από 40 κύματα μέσα στην χρονιά, αυτό συνεχίζεται κανονικά από το ΚΤΕΛ Ξάνθης και θα συνεχιστεί ως την ολοκλήρωση του σχολικού έτους όμως μας διαβεβαιώνει ο κ. Γεωργιάδης παρά το γεγονός ότι το κράτος έχει επιδείξει αφερεγγυότητα και ασυνέπεια. Συγκεκριμένα ενώ έπρεπε να δοθεί στο ΚΤΕΛ Ξάνθης η β΄ δόση που αντιστοιχούσε σε 130.000 ευρώ, τα εντελλόμενα γύρισαν …πίσω για να γίνει πιο ορθολογιστική μελέτη των δρομολογίων: «Εμείς παρά τις αντιξοότητες παρά όλα αυτά που έχουμε υποστεί αφού ακόμη το κράτος μας οφείλει 1 εκ ευρώ συνολικά για μεταφορές Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012 και του α’ τριμήνου του 2013 συνεχίζουμε τις μεταφορές των μαθητών», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …