Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού

Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού

0
moshari-saltsa-giaourtiou

 1 ½ κιλό κιλότο μοσχαρίσιο δεμένο ρολό

3 μεγάλα κρεμμύδια

1 κουταλιά  αλεύρι

1 κουταλιά βούτυρο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

½ μπουκάλι λευκό κρασί

1 γιαούρτι αγελάδος

200γρ. κρέμα γάλακτος

2 δόσεις κλωστίτσες σαφράν

2 κουταλιές ροζ πιπέρι ελαφρά σπασμένο

Αλάτι, πιπέρι

 

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το ένα κρεμμύδι, το ανακατεύετε με 1 κουταλιά αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κρέας σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος, το καλύπτετε με το πολτοποιημένο κρεμμύδι και το αφήνετε να μαριναριστεί σκεπασμένο 2 ώρες. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, μαζί με το ροζ πιπέρι. Προσθέτετε το κρέας και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε. Μετά από 1 ώρα ρίχνετε και το γιαούρτι, ανακινείτε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε 1 ώρα ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και ένα τέταρτο πριν το τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην οποία έχετε διαλύσει το σαφράν. Σερβίρετε το κρέας, κομμένο σε φέτες, ρίχνετε από πάνω την πηχτή σάλτσα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγους ακόμα κόκκους ροζ πιπεριού. Το συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή ριζότο με σαφράν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…