Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μεταγραφή στο εξωτερικό για Λοντίγκιν!

Μεταγραφή στο εξωτερικό για Λοντίγκιν!

0
gia exofyllo

Συμφώνησε με τη Ζενίτ ο 23χρονος τερματοφύλακας – απομένουν οι ανακοινώσεις

 

Το ρωσικό «φλερτ» και η αποκάλυψη μέσω… Εθνικής Ελλάδος

 

Σε συμφωνία με τη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης φέρεται να ήρθε η Skoda Ξάνθη για τη μεταγραφή του Γιούρι Λοντίγκιν, με το ύψος του ποσού της μετακίνησης του παίκτη να ανέρχεται – σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα – στις 800.000 Ευρώ!

Όπως ανέφεραν χθες διάφορες ρωσικές αλλά και ελληνικές ιστοσελίδες, ο Γιούρι Λοντίγκιν συμφώνησε στο να μετακομίσει στην Αγ. Πετρούπολη, όπου αναμένεται να υπογράψει κλιμακωτό συμβόλαιο (τριετές ή τετραετές) με αποδοχές 300.000 Ευρώ τον χρόνο και θα ανεβαίνει στη συνέχεια!

 Το ρωσικό «φλερτ» και η αποκάλυψη που ήρθε μέσω… Εθνικής!

 Όπως αναφέρει το «thrakisports.gr» και ο συνεργάτης του «Ε» στην Αθήνα, Γιάννης Γιαγκίνης, ο Λοντίγκιν που βρίσκεται στον Αγ. Κοσμά για τις καθημερινές προπονήσεις της Εθνικής Ελλάδος (στα πλαίσια της προετοιμασίας για τον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Λιθουανίας στις 07/06 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου), φέρεται να είπε στους συμπαίκτες του για το ενδιαφέρον και την επικείμενη συμφωνία με τη Ζενίτ.

Το «φλερτ» της Ζενίτ για τον Γιούρι Λοντίγκιν ξεκίνησε νωρίτερα, στα μέσα της σεζόν 2012-2013, καθώς αρκετές φορές σκάουτερς της ρωσικής ομάδας είχαν παρακολουθήσει από κοντά αγώνες της Skoda, τσεκάροντας τον 23χρονο τερματοφύλακα.

Η ομάδα της Αγ. Πετρούπολης θεώρησε ιδανική επένδυση την απόκτηση του Λοντίγκιν, όχι μόνο λόγω της δεδομένης ποιότητας, ταλέντου και αγωνιστικής αξίας του, αλλά και λόγω του ότι ο παίκτης γνωρίζει τη ρωσική γλώσσα (σ.σ. γεννήθηκε στην πόλη Βλάντιμιρ της Ρωσίας όμως από μικρή ηλικία επαναπατρίστηκε με τους γονείς του στο Νευροκόπι Δράμας) κι έτσι θα ενσωματωθεί πιο γρήγορα στις απαιτήσεις της Ζενίτ.

 Η Ζενίτ του Champions League και των αστέρων

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζενίτ αν και ιδρύθηκε το 1925 κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα Ρωσίας το 1984 και στη συνέχεια άλλα τρία τις χρονιές 2007, 2010 και 2011-2012.

Πριν λίγα χρόνια μάλιστα έγινε ευρέως γνωστή με τις πορείες της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA το 2008, όταν απέκλεισε στα ημιτελικά τη Μπάγερν Μονάχου με μία ισοπαλία (1-1) στη Γερμανία και νίκη (4-0) στη Ρωσία. Στη συνέχεια της διοργάνωσης, η Ζενίτ νίκησε στον τελικό τους Ρέιντζερς Γλασκώβης με 2-0. Το ¨κερασάκι στην τούρτα¨ της επιτυχημένης χρονιάς για την ομάδα της Αγ. Πετρούπολης ήταν η κατάκτηση και του ευρωπαϊκού Super Cup, καθώς στον τελικό νίκησε την τότε κάτοχο του Champions League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με σκορ 2-1.

Φέτος η Ζενίτ τερμάτισε στη 2η θέση (τρεις βαθμούς πίσω από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Προπονητής της είναι ο γνωστός Ιταλός τεχνικός Λουτσιάνο Σπαλέτι, ενώ στο ¨ρόστερ¨ μεταξύ άλλων βρίσκονται σπουδαία ονόματα ποδοσφαιριστών όπως των Ρώσων διεθνών Ζιριάνοφ, Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ (αρχηγός Εθνικής Ρωσίας), Κερζάκοφ και των επίσης διεθνών Μπρούνο Άλβες (Πορτογάλος – παλαιότερα αγωνίστηκε στην Α.Ε.Κ.), Χουμποτσιάν (Σλοβάκος) και του μεγάλου Βραζιλιάνου αστέρα της επιθετικής γραμμής, Χουλκ!

Όσον αφορά τον «ανταγωνισμό» για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, εάν ο Λοντίγκιν γίνει μέλος της Ζενίτ, θα βρει συμπαίκτες τους τερματοφύλακες Μαλαφέεφ (34χρ.) και Ζεφνόφ (32χρ.), αμφότεροι διεθνείς με τις Εθνικές Ρωσίας και Λευκορωσίας αντίστοιχα!

 Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις

 Τις προσεχείς ημέρες (αν όχι ώρες) αναμένονται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – και οι επίσημες ανακοινώσεις, με την επικείμενη μεταγραφή του Λοντίγκιν να έρχεται ως «εξαργύρωση» της εκπληκτικής σεζόν που έκανε ο ίδιος. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το γεγονός πως ήδη αποχώρησαν οι Σωτήρης Λυμπερόπουλος και Ζοντί Βιβιανί, σημαίνει πως η Ξάνθη θα κινηθεί για την απόκτηση πλέον δύο τερματοφυλάκων, καθώς εάν αποχωρήσει οριστικά ο Λοντίγκιν, στο ¨ρόστερ¨ θα μείνει μόνο ο νεαρός Μιχάλης Ζαρόπουλος.

Μάλιστα αν η ξανθιώτικη ΠΑΕ βάλει στα ταμεία της το ποσό της μεταγραφής που αγγίζει τις 800.000 Ευρώ, θα μπορέσει να κινηθεί στο ¨μεταγραφικό παζάρι¨ με μεγαλύτερη ευχέρεια και καλύτερους όρους…

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …