Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Ανάσταση» για τους γέροντες του Γηροκομείου Ξάνθης

«Ανάσταση» για τους γέροντες του Γηροκομείου Ξάνθης

0
radiomar 2013

Αποτέλεσαν η αλληλεγγύη και η στήριξη των ξανθιωτών στον φετινό Ραδιομαραθώνιο Αγάπης, Ανταποκρίθηκαν αρχές, φορείς, επιχειρήσεις και πολλοί ξανθιώτες. Επί ποδός όλο το πρωινό οι εθελοντές

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της στήριξης στην ευαίσθητη ομάδα της Τρίτης Ηλικίας δόθηκε και χθες για μια ακόμη χρονιά από τις ραδιοφωνικές συχνότητες της πόλης με το Ραδιομαραθώνιο Αγάπης για το Γηροκομείο Ξάνθης. Για δεύτερη χρονιά ο ραδιομαραθώνιος πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη που φέτος συνέπεσε να είναι και η πρώτη μέρα του Μάη.
Από τις 9.30 το πρωί 9 ραδιόφωνα της πόλης συντονίστηκαν για να καλέσουν τους ξανθιώτες να στηρίξουν τη λειτουργία του γηροκομείου, έστω και με ελάχιστη προσφορά από το υστέρημά τους, γιατί το κάθε χρηματικό ποσό και η κάθε συμβολή ήταν ανεκτίμητη στην προσπάθεια μετάδοσης του αισθήματος της μαζικής στήριξης της λειτουργίας του γηροκομείου, ειδικά στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Μέλη της διοίκησης του Γηροκομείου, μαζί με δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ αφιέρωσαν ένα ολόκληρο πρωινό που κράτησε μέχρι τις 4 το μεσημέρι σε συζητήσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη, την κατάσταση του γηροκομείου και την ενίσχυση της προσπάθειας. Στη ραδιοφωνική γραμμή παρενέβησαν τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι πολίτες, ενώ σημαντικά συνέδραμαν στην προσπάθεια ακόμη οι τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και διάφοροι επώνυμοι ή ανώνυμοι (κυρίως) συμπολίτες.
Φέτος ο ραδιομαραθώνιος φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του “3ου Ραδιοφωνικού Προγράμματος Ξάνθης 94,6”.
Οι προσφορές για την ενίσχυση του Γηροκομείου έγιναν σε χρήματα, υλικά και υπηρεσίες και αρκετοί ζήτησαν από την κοινωνική δομή να διαλέξει ποια παροχή προτιμά. Επίσης, κατά τη διενέργεια του ραδιομαραθωνίου, δώδεκα κουμπαράδες βρισκόταν για τον ίδιο σκοπό σε καταστήματα της πόλης, ενώ και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού περιφερόταν με κουμπαράδες στην αγορά ή καλούσαν τους συμπολίτες να συνδράμουν στα δύο στέκια που βρισκόταν στις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης. Σημαντική ήταν ακόμη και η συμβολή του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών.
Ακόμη, στην προσπάθεια συνέδραμε και ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, με καταγωγή από την Ξάνθη.
Κατά τη διάρκεια της μακράς ραδιοφωνικής εκπομπής του ραδιομαραθωνίου, ο πρόεδρος ΔΣ του Γηροκομείου Ιωάννης Παπαχρόνης ευχαρίστησε πολλές φορές όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιδρύματος, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν την προηγούμενη χρονιά, τις επισκευές, τις περικοπές εξόδων και τη σημερινή κατάσταση, ενώ τόνισε ότι σταθερή προτεραιότητα της διοίκησης είναι η τήρηση της διαφάνειας στα οικονομικά, αλλά και στις δράσεις. Παρότρυνε μάλιστα τον κάθε συμπολίτη να επισκέπτεται το γηροκομείο για να έχει ίδια άποψη για την πρόοδο και τη δουλειά που γίνεται εκεί. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 ευρώ, ωστόσο, όπως τόνισε και ο πρόεδρος, η δράση ήταν επικοινωνιακή, το γηροκομείο χρειάζεται τη στήριξη των πολιτών κάθε μέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…