Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξέσπασμα Μωραϊτη: «Αλήτες πολιτικοί»!

Ξέσπασμα Μωραϊτη: «Αλήτες πολιτικοί»!

0
Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της κινητοποίησης στη δίοδο του Αγ., Κωνσταντίνου. Σφοδρός καυγάς μεταξύ Μωραϊτη – Βασιλειάδη
 
Αρνητισμός και απαξίωση εκφράστηκε για τους βούλγαρους τουρίστες! Όμως εξέδωσαν φυλλάδιο για προσέλκυση τουριστών!
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
 
Σε κλίμα ομοθυμίας και μιας γενικότερης ταύτισης απόψεων διεξήχθη η τακτική συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου με τα 7 θέματα ημερησίας διάταξης να εγκρίνονται ομόφωνα και αρκετές φορές ν’ ανταλλάσσονται συγχαρητήρια και ευχαριστήρια για το χειρισμό θεμάτων, μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης. Παραφωνία σ’ αυτό το ήρεμο και συναινετικό κλίμα ο έντονος καυγάς του προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραΐτη με τον εκδότη και μέλος του ΕΒΕ κ. Βαγγέλη Βασιλειάδη Για μια ακόμη φορά συζητήθηκε το θέμα του παραεμπορίου και αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από την κινητοποίηση στον δρόμο του Αγ. Κωνσταντίνου, ενώ έγινε παρουσίαση των έργων και των δράσεων του επιμελητήριου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να διοργανώσει το συνέδριο τουρισμού στις 13 Μαΐου στην Ξάνθη. Τέλος παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από το αναπτυξιακό συνέδριο της ΑΜΘ ενώ από τον πρόεδρο έγινε ενημέρωση για την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με την ΚΕΕΕ προς την κατεύθυνση της επίλυσης υπέρ των επιχειρηματιών του προβλήματος που αντιμετωπίζουν με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων.
Συνέδριο τουρισμού στις 13 Μαΐου στην Ξάνθη
Το επιμελητήριο Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος Recultivatur διοργανώνει ένα συνέδριο για τον τουρισμό στις 13 Μαΐου στην Ξάνθη. Όπως εξήγησε η υπεύθυνη του προγράμματος κα Ανθή Παναγιώτου το συνέδριο αυτό στόχος του συνεδρίου είναι να κωδικοποιηθεί το τουριστικό προϊόν του νομού και να προγραμματιστούν οι δράσεις που θα αυξήσουν την προσέλκυση τουριστών στο νομό μας. Καλεσμένοι είναι αντιπροσωπείες ξένων χωρών (Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία κ.λ.π,), πρόεδροι επιμελητήριων, τουριστικοί πράκτορες όπως και δημοσιογράφοι από αθηναϊκά και ξένα ΜΜΕ προκειμένου να δοθεί η μέγιστη δημοσιότητα όπως τόνισε η κα Παναγιώτου. Μάλιστα στα πλαίσια εκδόθηκε και ένα τουριστικό φυλλάδιο που προβάλλει τις ομορφιές και αξιοθέατα του νομού μας καθώς επίσης και κάρτες. Ο κ. Τσιακίρογλου επικρότησε την προσπάθεια σημειώνοντας ότι ο τουρισμός πρέπει να είναι η βαριά βιομηχανία μας και πρότεινε μια ευρύτερη συνεργασία με άλλα επιμελητήρια και νομούς της περιφέρειας ώστε να γίνει μια πιο συντονισμένη δουλειά στην κατεύθυνση προσέλκυσης τουριστών. Πρότεινε επίσης να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου η ανακοίνωση ότι ο δήμος Ξάνθης διαθέτει εξειδικευμένους ξεναγούς ώστε να πληροφορηθεί κάθε ενδιαφερόμενος.   Ο κ. Μωραϊτης ζήτησε τη συμβολή όλων για την επιτυχία του συνεδρίου.
Τα συμπεράσματα από το αναπτυξιακό συνέδριο της ΑΜΘ και η συνεργασία με το ΔΠΘ
Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ελένη Κίτσου παρουσίασε τα συμπεράσματα του αναπτυξιακού συνεδρίου της ΑΜΘ σύμφωνα με το οποία αναδείχτηκε το μοντέλο των clusters δηλαδή μιας συστάδας ομοειδών επιχειρήσεων που συνεργάζονται προκειμένου να κερδίσουν μερίδια στην εσωτερική και στις ξένες αγορές. Επίσης – όπως σημείωσε – αναδείχθηκε η σπουδαιότητα της συνεργασίας των επιχειρήσεων με το Πανεπιστήμιο η οποία δίνει την δυνατότητα στην αξιοποίηση της εξειδικευμένης γνώσης και τεχνογνωσίας από τις επιχειρήσεις. Ως προς αυτό ο κ. Τσιακίρογλου εξέφρασε αρνητική γνώμη για το ΔΠΘ επικρίνοντας τη στάση που ακολούθησε στα 39 χρόνια λειτουργίας του το ΔΠΘ κάνοντας λόγο για ανυπαρξία συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο.
Πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης για την επίλυση του προβλήματος με τις εταιρείες των πνευματικών δικαιωμάτων
Ο κ. Μωραιτης ενημέρωσε το σώμα αναφορικά με την πρωτοβουλία του την οποία και εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ στην Άρτα στην κατεύθυνση της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις με τις εταιρείες για τα πνευματικά δικαιώματα που όπως είπε «λυμαίνονται» τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν μουσική. Η πρόταση του ΕΒΕ Ξάνθης την οποία στηρίζει η ΚΕΕΕ – σύμφωνα με την δήλωση του κ. Μωραΐτη – είναι τα Επιμελητήρια της χώρας ν’ απευθυνθούν στους δημιουργούς και να τους ζητήσουν να τους δωρίσουν τα πνευματικά δικαιώματα ώστε αυτά με τη σειρά τους να τα διαθέσουν δωρεάν στις επιχειρήσεις ώστε να απαλλαχτούν από τις εταιρείες. Μάλιστα ανέφερε ως πρώτο παράδειγμα τον Ξανθιώτη δημιουργό Γιάννη Χατζόπουλο που δώρισε τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
 
Καυγάς Μωραϊτη – Βασιλειάδη
Με αφορμή δημοσίευμα σε έντυπο του κ. Βασιλειάδη που αναφέρονταν στη συμμετοχή του κ. Μωραϊτη σε μια σειρά δράσεις για τη διεκδίκηση του αρδευτικού, άναψε ο καυγάς μεταξύ Μωραϊτη – Βασιλειάδη που έφτασε σε σημείο να εξαπολύουν επιθέσεις ο ένας στον άλλο και να ακούγονται κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους που κάνει ο πρόεδρος του ΕΒΕ σύμφωνα με τον κ., Βασιλειάδη και τον κ. Μωραϊτη ν’ απαντά με μια λίστα με χρήματα που δόθηκαν στον κ. Βασιλειάδη (1.031 ευρώ) ενώ παράλληλα να τον προκαλεί λέγοντας ότι αν βρει ένα ευρώ που δεν είναι στην Διαύγεια να τον πάει στον εισαγγελέα. Ο καυγάς μετέπειτα μεταφέρθηκε και στο θέμα των κινητοποιήσεων στο δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου και στις επικρίσεις που δέχτηκε από «πολιτικούς και όχι μόνο» όπως είπε ο κ. Μωραϊτης, επειδή είναι υπέρμαχοι της νομιμότητας και αυτό που ζήτησαν είναι η εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει σύμφωνα με την πινακίδα που υπάρχει επί τρία χρόνια στο δρόμο την διέλευση οχημάτων πάνω από 2 τόνους με 1,80 φάρδος.
Μωραϊτης: «Αλήτες πολιτικοί…»
Αίσθηση προκάλεσαν οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Μωραΐτης και συγκεκριμένα η φράση: «αλήτες πολιτικοί» και «τζάμπα μάγκες» και: «τα ψέματα τελείωσαν …δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα αλήτη πολιτικό να παίρνει τηλέφωνο και να προτρέπει στην παρανομία… Μ’ αυτό που κάναμε ξεβρόμισε ο τόπος μας από το παραεμπόριο». Ο κ. Μωραϊτης δεν ανέφερε ονόματα πολιτικών όμως αναφερόμενος στα πυρά που δέχτηκε για την κινητοποίηση και τις επικρίσεις ότι βλάπτει τον τουρισμό φωτογράφισε τον τ. νομάρχη κ. Παυλίδη. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν αυτόν εννοεί απάντησε με νόημα «Συ είπας». Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι ο κ. Μωραΐτης της εποχή που έγινε ο δρόμος ήταν αντινομάρχης του κ. Παυλίδη και υπέρμαχος του έργου. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μωραϊτης εξέφρασε την ικανοποίηση του από το αποτέλεσμα της κινητοποίησης κρίνοντάς το ως θετικό. Αίσθηση επίσης προκάλεσε και ο αρνητισμός που επέδειξαν άλλα μέλη του Επιμελητηρίου για τους τουρίστες από την Βουλγαρία αναφέροντας μια σειρά από περιστατικά με σκοπό να αποδείξουν ότι ο νομός δεν έχει όφελος από τέτοιους τουρίστες!
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…