Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Ποδηλατικός σταθμός» η Σταυρούπολη για 2η χρονιά

«Ποδηλατικός σταθμός» η Σταυρούπολη για 2η χρονιά

0
ekkinisi
Νέστος, Ροδόπη και… ποδηλασία συναντήθηκαν στην κωμόπολη της ορεινής Ξάνθης
 
Στο διήμερο φεστιβάλ με αγώνες δρόμου και mountain bike που έγινε το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου
 
Με σύμμαχο το υπέροχο ορεινό τοπίο της Σταυρούπολης, του Νέστου και της Ροδόπης, αλλά και τον αίθριο καιρό που επικρατούσε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου (ψιχάλισε μόνο το μεσημέρι της Κυριακής), διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο το «2ο RNOΒF», με ποδηλατικούς αγώνες, παράλληλες εκδηλώσεις, πολλά και όμορφα events και εντυπωσιακή ανταπόκριση από αγωνιστικές συμμετοχές, αλλά και επισκέπτες και ντόπιους που αγκάλιασαν την διοργάνωση.
Η 1η ημέρα αγώνων
Στην 1η ημέρα των αγώνων (Σάββατο 11/05) 106 ποδηλάτες από 18 διαφορετικούς συλλόγους πήραν θέση εκκίνησης για τα 65 χλμ ποδηλασίας αγωνιστικής κούρσας (ROAD), που περιλάμβανε την διαδρομή Σταυρούπολη – Λυκοδρόμιο – Καλλιθέα – Λειβαδίτης – Καρυόφυτο – Σταυρούπολη. Μια πανέμορφη αγωνιστική διαδρομή, με ιδιαίτερα δύσκολο χαρακτήρα, καθώς περιλάμβανε μεγάλη υψομετρική διαφορά, σκληρή επίπονη και συνεχή ανηφόρα 35 χλμ, αλλά και εντυπωσιακή κατηφόρα 10 χλμ (Λειβαδίτης – Καρυόφυτο).
Το νήμα του τερματισμού έκοψε πρώτος ο Μάρκος Δουγαλής από τον σύλλογο «Βέλος» Θεσ/νίκης, συμπληρώνοντας 2 ώρες και 20΄ αγώνα και ακολούθησαν στη 2η και 3η θέση οι Καβουρτζικλής Αθανάσιος (Βέλος) και Τζάστιν Ράις (Ποδηλατόραμα), ενώ για λογαριασμό των Ξανθιωτών πρώτοι τερμάτισαν οι Τσακιρίδης Α. και Παπαδόπουλος Σ. σε 2ω,33λ αντίστοιχα.
Οι ξανθιώτικες συμμετοχές
Συνολικά 25 αθλητές αγωνίστηκαν την 1η ημέρα της διοργάνωσης με τα χρώματα της Ξάνθης και του «Πήγασου». Ο Σταύρος Παπαδόπουλος πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 40+, ενώ ο Βασίλης Ποιμενίδης το ασημένιο στα 50+. Στην πρώτη πεντάδα στις κατηγορίες τους τερμάτισαν οι Τσακιρούδης και Μπουλέντ, ενώ το αγωνιστικό τους ντεμπούτο έκαναν οι Τριανταφυλλίδης Α, και Γιώρας Π. με τον τελευταίο να κλέβει την παράσταση, καθώς είναι μόλις 15 ετών! Από εκεί και πέρα με χαρακτηριστική δύναμη και πολλά αποθέματα οι Πανδράκης και Δοβρόλης, όπως και οι Παρδάλος και Εμμανουηλίδης.
Πολλές υποσχέσεις από τους νεαρούς Γκουλιαμτζή, Χασμά και Καρυπίδη, όπως και τους Σταματόπουλο, Χατζηνικολάου και Αραμπατζή.
Συμμετοχή είχαν επίσης οι Χριστοδούλου, Λειβαδίτης, Ευσταθιάδης, Βαγιανός, Λιθοξόος, Αλή Ογλού, Γκοδοσίδης, Μαστορίδης, Λαμπρινός και Στεργίδης.
Τα ποδήλατα βουνού πήραν σειρά την Κυριακή
Η 2η αγωνιστική ημέρα του φεστιβάλ ανήκε δικαιωματικά στους αγώνες με ποδήλατα βουνού (ΜΤΒ). Η εκκίνηση από την πλατεία Σταυρούπολης δόθηκε στις 11 το πρωί με τους 120 αθλητές να κατευθύνονται προς την ορεινή περιοχή βόρεια του οικισμού, περνώντας δίπλα από το Νέστο και διανύοντας συνολικά 32 χλμ μέσα από μονοπάτια και όμορφα περάσματα. Μετά από 1 ώρα και 11 λεπτά τερμάτισε πρώτος ο Γιάννης Σπυρίδης (Βέλος Θεσ/νίκης) και ακολούθησε ο Σπύρος Γεωργάκης του ίδιου συλλόγου. 3ος τερμάτισε ο Χορτομάρης Βασίλειος του συλλόγου ActionBike Club.
Παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος, οι μικροί ποδηλάτες με πολλούς γονείς (περίπου 65 άτομα!) πραγματοποίησαν μια παρανέστια ποδηλατάδα δίπλα στο ποτάμι φτάνοντας μέχρι τον Δαφνώνα (6 χλμ). Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές οικογένειες κατέφτασαν από την πόλη της Ξάνθης ειδικά για την εκδήλωση των μικρών, δίνοντας ευκαιρία για μια αλλιώτικη κυριακάτικη δράση, στην παράλληλη ποδηλατοβόλτα που επιμελήθηκε το Αστικό – Παιδικό τμήμα του «Πήγασου».
Για μια ακόμη αγωνιστική ημέρα και σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση ο ξανθιώτικος σύλλογος πιστοποίησε την ανοδική του πορεία στο mountain bike καθώς ο Λάμπης Κουκλάκης τερμάτισε στην 4η θέση ενώ η Ξένια Ρωμανίδου στις γυναίκες πήρε το 2ο μετάλλιο και η Κική Τομαή πήρε το ειδικό κύπελλο αθλοθέτησης ως την μοναδική γυναικεία παρουσία και στις δυο ημέρες (ROAD, MTB). Μεταξύ άλλων για τον «Πήγασο» συμμετείχαν και οι Γκοδοσίδης, Ποιμενίδης, Δοβρόλης, Λειβαδίτης, Βόμβας, Λιόλιος, Εμμανουηλίδης, Δούρβας, Σαμουηλίδης, Κατράνης, Μιχάλογλου, Χαιτίδης, Μαστορίδης και Κωνσταντινίδης.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μετά την τελετή Αφής

Θα τη μεταφέρουν περίπου 10.000 λαμπαδηδρόμοι – Τη Δευτέρα θα περάσει από την Ξάνθη …