Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ερώτηση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Θράκης για τα όρια συνταξιοδότησης των αγροτών

Ερώτηση των βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Θράκης για τα όρια συνταξιοδότησης των αγροτών

0
agrotis

Ζητούν εξομοίωση των ορίων συνταξιοδότησης με τους άλλους εργαζόμενους

 

Για το θέμα των ορίων συνταξιοδότησης των αγροτών κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Θράκη, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Σαλτούρος και Αχμέτ Χατζηοσμάν, ζητώντας την εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των αγροτών με τους άλλους εργαζομένους. Οι βουλευτές μιλούν για αδικία που πλήττει άμεσα όσους γεννήθηκαν τα έτη 1948 και 1949 και μιλούν για σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού να διευθετήσει το θέμα.

 Η ερώτηση των βουλευτών

Η αύξηση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο (2) έτη επιβάρυνε όλους τους ασφαλισμένους, αλλά ιδιαίτερα τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Οι αγρότες είναι οι πιο αδικημένοι εργαζόμενοι στη χώρα μας δεδομένου ότι είναι οι μοναδικοί ανάμεσα στους άλλους εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σε ηλικία μικρότερη των 67 ετών.

Η θέσπιση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης ίδιου με εκείνο που ισχύει για όλα τα ταμεία, δηλαδή το 62ο με 40 έτη εργασίας, αποτελεί μία αδικία που πρέπει να θεραπευτεί. Αποτελεί επίσης δέσμευση του Πρωθυπουργού την οποία ανακοίνωσε στο βήμα της Βουλής τον Φεβρουάριο σε συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα.

Οι αγρότες γεννηθέντες τα έτη 1948 και 1949 είναι οι άμεσα επιβαρυμένοι, ενώ ο αγροτικός κόσμος στο σύνολό του ζητάει να τύχει ανάλογης συνταξιοδοτικής αντιμετώπισης με τους υπόλοιπους εργαζομένους στη χώρα μας.

Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:

-Πότε θα προβεί σε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει το δικαίωμα συνταξιοδότησης σε αγρότες που συμπλήρωσαν το 62ο έτος ηλικίας με 40 έτη εργασίας;

-Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ασφαλισμένους στον Ο.Γ.Α. γεννηθέντες τα έτη 1948-1949 οι οποίοι είναι οι άμεσα θιγόμενοι;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…