Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εποχή Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ

Εποχή Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Την υπογραφή των τελικών συμβατικών κειμένων ανακοίνωσε η ΑΤΕ.Εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ.

 

Τρεις Ρώσοι και τρεις Έλληνες απ’ την πλευρά Σαββίδη. Σαποτίνσκι Σεργκέι, Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Άρχισε η εποχή Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ και ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είναι πλέον και επισήμως ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ αφού έπεσαν οι υπογραφές στα «τελικά συμβατικά κείμενα με την εταιρία DONSKOY TABAK JSC», όπως ανακοινώθηκε χθες από την ΑΤΕ. Η υπογραφή των συμφωνητικών συνέπεσε με την εξ αναβολής (8 Μαΐου) γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε χθες στις 11 το πρωί με μοναδικό θέμα η συμπλήρωση των 6 θέσεων του Δ. Σ., οι οποίες είχαν «χηρέψει» μετά την παραίτηση ισάριθμων μελών του. Έτσι στο 11μελες Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας από χθες έχουν εκλεγεί 6 εκπρόσωποί του, τρεις Ρώσοι και τρεις Έλληνες.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΤΕ για την ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Στην ανακοίνωση της ΑΤΕ αναφέρεται η υπογραφή των συμβολαίων, δεν ανακοινώνεται όμως το τίμημα: «Σε συνέχεια της από 29.3.2013 ανακοίνωσης σχετικά με την μεταβίβαση της συμμετοχής της Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) στην εταιρία ΣΕΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνεται η υπογραφή των τελικών συμβατικών κειμένων με την εταιρία DONSKOY TABAK JSC . Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις και τις απαιτούμενες εγκρίσεις».

 Σαποτίνσκι Σεργκέι: Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ

Η ΑΤsavidisΕ και η ΣΕΚΕ πρότειναν από κοινού τα 5 μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. και συγκεκριμένα τους εξής : Δημήτρη Πράτσο, μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, Γιάννη Μπίτο μέχρι πρότινος εντεταλμένο σύμβουλο, Βασίλη Λειβαδίτη, εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού εργαζομένων, Ανέστη Καραπαπάζογλου (ΣΕΚΕ) και Κοντογιώργο Χρήστο. Απ’ την πλευρά του Σαββίδη προτάθηκαν 6 μέλη για Δ.Σ. και συγκεκριμένα οι εξής: Σεργκέι Σαποτίνσκι, Σεργκέι Ρομανώφ, Μαρία Γκοντσάροβα που είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Επίσης οι: Μαυροφρύδης, Φωτιάδης και Ζουρελίδου. Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει άμεσα για να συσταθεί σε σώμα και να γίνει κατανομή των θέσεων. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες πρόεδρος θα αναλάβει ο Σαποτίνσκι Σεργκέι και αντιπρόεδρος ο Ανέστης Καραπαπάζογλου.

 Στην νέα γ. συνέλευση η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Επίσης το νέο Δ.Σ. πρόκειται να ορίσει νέα γενική συνέλευση με δύο θέματα: Την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας για να είναι συμβατό με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα διοίκηση καθώς επίσης και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως προβλέπει η συμφωνία εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ. Η νέα γενική συνέλευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…