Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Διήμερο… τένις με δεκάδες συμμετοχές

Διήμερο… τένις με δεκάδες συμμετοχές

0
anamnistiki-web

 Εξασκήθηκαν στο αγαπημένο τους άθλημα και παρουσίασαν θέαμα στην πλατεία και τα γήπεδα τένις

 

Αναστάτωση στα μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης από το ενδεχόμενο απομάκρυνσης από το χώρο

 

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, βοήθησαν στο να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης.

Σε ένα ηλιόλουστο πρωινό, το Σάββατο, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του ΟΑ Ξάνθης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία είχε μετατραπεί και διαμορφωθεί σε γήπεδα τένις, όπου οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν, παρουσιάζοντας όμορφο θέαμα και ευχάριστες στιγμές στους θεατές που περνούσαν από το σημείο και σταματούσαν για να θαυμάσουν τις δεξιότητες των αθλητών.

Τη 2η ημέρα (Κυριακή) η δράση μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΞ (γήπεδα τένις), όπου συνεχίστηκαν οι αγώνες τένις κόκκινου – πορτοκαλί επιπέδου, δηλαδή αφορούσαν αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 5 έως 10 ετών. Και εκεί παρευρέθηκαν πολλοί θεατές, αλλά και γονείς παιδιών χειροκροτώντας στο τέλος τους μικρούς τενίστες και τενίστριες, στους οποίους μετά τη λήξη των αγώνων απονεμήθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Συνολικά στις δύο ημέρες αγωνίστηκαν περισσότερα από 50 παιδιά από την Ξάνθη αλλά και γειτονικές πόλεις, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών εκατοντάδες ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του ΟΑΞ.

Αμφότερες οι εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των γιορτών νεολαίας του Δήμου Ξάνθης. Επίσης ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης κατά τη διάρκεια των αγώνων συγκέντρωσε αγαθά για την ανακούφιση των απόρων συμπολιτών μας, με αρκετούς να είναι αυτοί που δώρισαν κάποια ρούχα ή τρόφιμα για καλό σκοπό.

Σχετικά με το διήμερο εκδηλώσεων τένις μίλησε στο «Ε» ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης κ. Ηλίας Βασιλούδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Συμμετέχουμε ενεργά στα αθλητικά και όχι μόνο δρώμενα της πόλης εδώ και περίπου 25 χρόνια. Στο σύλλογο μας εξασκούνται εκατοντάδες νεαρά παιδιά κι έτσι δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από τις Γιορτές Νεολαίας. Είμαστε χαρούμενοι που υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς συμμετοχών νεαρών παιδιών αλλά και από πλευράς θεατών, καθώς και τις δύο εκδηλώσεις παρακολούθησε πολύς κόσμος. Το σύνθημά μας για τις γιορτές είναι παίζουμε-μαθαίνουμε-χαιρόμαστε¨, έτσι με αυτό το τρίπτυχο οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, αλλά και οι μεγαλύτεροι που συμμετείχαν, αποχώρησαν χαρούμενοι από τη ¨γιορτή¨ που είχαμε ετοιμάσει».

 

Φήμες για «έξωση» προκαλούν αναστάτωση στο ξανθιώτικο τένις

 Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στα μέλη του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης οι «φήμες» που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες και αφορούν το ενδεχόμενο «ξεριζώματος» των γηπέδων και αποχώρησης από το σημείο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου προσανατολίζεται στο να αξιοποιήσει διαφορετικά το χώρο όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του ΟΑ Ξάνθης (γήπεδα τένις – Θ. Δούκα 1) και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μετακομίσουν τα γήπεδα αντισφαίρισης.

Τα μέλη του ξανθιώτικου ομίλου τένις πάντως αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο καθώς οι εγκαταστάσεις λειτουργούν στο χώρο από το 1990, έπειτα από παραχώρηση του Δήμου Ξάνθης, ενώ με προσωπική εργασία και πολλά έξοδα από πλευράς παραγόντων-μελών του ΟΑΞ, ο χώρος έχει μετατραπεί σε ¨στολίδι¨, όπου καθημερινά αθλούνται περισσότερα από 100 νεαρά παιδιά και μεγαλύτεροι αθλητές – αθλήτριες.

Έτσι αυτόματα προκύπτει το ερώτημα, πώς θα καταφέρει να αξιοποιήσει διαφορετικά το χώρο η ΚΕΔ, σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι Ξανθιώτες τενίστες από εκεί.

Πιθανή αποχώρηση των αθλητών από εκεί θα έχει πολλαπλό κόστος καθώς πέρα από το χτύπημα που θα δεχθεί ο ξανθιώτικος αθλητισμός και το τένις, υπάρχουν φόβοι για ερήμωση του χώρου, ο οποίος αυτή τη στιγμή αποτελεί «στολίδι», ενώ μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας έχει καθιερωθεί στους Ξανθιώτες ως σημείο αναφοράς, τα «γήπεδα» ή «γηπεδάκια» τένις…

Τις επόμενες ημέρες το «Ε» θα παρουσιάσει ρεπορτάζ με όλες τις παραμέτρους σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και, το αν θα προχωρήσει τελικά η απομάκρυνση από το χώρο, του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης.

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…