Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αναβολή συνέλευσης στη ΣΕΚΑΠ

Αναβολή συνέλευσης στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros
Νέα συνέλευση στις 21 Μαΐου. Τη ζήτησαν ΑΤΕ – ΣΕΚΕ. «Όλα πάνε καλά διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ. Για διευθέτηση διαδικαστικών θεμάτων η αιτιολογία της αναβολής.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxnanthopoulou@empros.gr
Αναβλήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΣΕΚΑΠ που είχε οριστεί για χθες Τετάρτη 8 Μαΐου στις 11 το πρωί. Απ το Δ.Σ. ορίστηκε νέα ημερομηνία της συνέλευσης την 21 Μαΐου την ίδια ώρα.
Την αναβολή ζήτησαν ΑΤΕ – ΣΕΚΕ
 Η αναβολή προτάθηκε από κοινού από τους δύο μεγαλομετόχους ΑΤΕ και ΣΕΚΕ και όπως μας διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης ζητήθηκε για την διευθέτηση διαδικαστικών θεμάτων: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όλα προχωρούν κανονικά απλά ζητήσαμε αναβολή για να ρυθμιστούν κάποια διαδικαστικά θέματα που καθυστέρησαν λόγω των αργιών», τόνισε ο κ. Ταρενίδης.
Η συνέλευση είχε απαρτία όμως δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του κ. Ιβαν Σαββίδη. Σημειώνεται ότι το προσύμφωνο μεταξύ του ομογενή επιχειρηματία και της ΑΤΕ έχει υπογραφτεί στις 30 Απριλίου γεγονός που οριστικοποίησε τη συμφωνίας αγοράς των μετοχών της ΑΤΕ από την  Donskoy Tabac του Ιβάν Σαββίδη.
Με μοναδικό θέμα την αναπλήρωση των μελών  του Δ.Σ.
Υπενθυμίζουμε ότι έκτακτη γενική συνέλευση που αναβλήθηκε αλλά και αυτή που ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου έχει μοναδικό θέμα τη συμπλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ. Όπως είχε αναφέρει και σ’ άλλο δημοσίευμά του το «Ε» το παρόν διοικητικό συμβούλιο είναι ελλιπές καθώς από τα 11 μέλη – όπως ορίζεται από το καταστατικό – έχουν απομείνει μόνο 4. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο μέλη, ο  Θεόφιλος Παπαδόπουλος και ο Αχιλλέας Καραγκιοζόπουλος  έχουν αποβιώσει και δεν έχουν αντικατασταθεί και τα υπόλοιπα 5 μέλη έχουν παραιτηθεί. Η συμπλήρωση του Διοικητικού συμβουλίου κρίνεται απαραίτητη καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να συγκληθεί τακτική γενική συνέλευση προκειμένου να επικυρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που λογικά θα καλύψει στη συντριπτική της πλειοψηφία ο Ι. Σαββίδης, όπως περιλαμβάνει η συμφωνία, καθώς και η τροποποίηση του καταστατικού που θα επιτρέπει τη συμμετοχή ιδιώτη στο Δ.Σ. της εταιρείας αλλά και με τις αλλαγές που δικαιωματικά θα αποφασίσει ο ιδιώτης. Πηγές του «Ε» αναφέρουν ότι τα μέλη που θα συμπληρώσουν το Δ.Σ. θα ορισθούν από τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ, προφανώς σε συνεργασία με την Ιβάν Σαββίδη. Να σημειώσουμε τέλος ότι  η τακτική συνέλευση πρόκειται να γίνει 20 μέρες μετά την έκτακτη, εκτός απροόπτου μέσα στον Ιούνιο.   
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…