Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αγκόρτσας ο …κρεμάμενος επί του δημοτικού συμβουλίου…

Αγκόρτσας ο …κρεμάμενος επί του δημοτικού συμβουλίου…

0
agortsas-web

Αποκλεισμός κατά πλειοψηφία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου από την Επιτροπή Τουρισμού

 

Η νομική υπηρεσία αποφάνθηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Ενστάσεις από Πούλιο – Ανταμπούφη. Μόνο 50.000 ευρώ για τον τουρισμό δίνει ο δήμος!

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Εκτός Επιτροπής Τουρισμού βρέθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Αγκόρτσας με απόφαση της πλειοψηφίας στο δημοτικο συμβούλιο η οποία βασίστηκε στη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου η οποία και αποφάνθηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην περίπτωση του κ. Αγκόρτσα σ’ ότι αφορά την επαγγελματική του ιδιότητα αλλά και λόγω της ανεξαρτητοποίησής του καθώς δεν ανήκει ούτε στην πλειοψηφία ούτε στην μειοψηφία.

 Ένσταση Πούλιου – Ανταμπούφη

Αυτό προκάλεσε την ένσταση του κ. Πούλιου που εξ’ αρχής υποστήριξε τη συμμετοχή του κ. Αγκόρτσα κατηγορώντας τη δημοτική αρχή «για εμπάθεια επί προσωπικού»τον κ Αγκόρτσα και για «τιμωρία επειδή ανεξαρτητοποιήθηκε:«Ας υποθέσουμε ότι εγώ σήμερα δηλώνω ανεξάρτητος, δεν έχω δικαίωμα να προταθώ από πουθενά και πρέπει να εξαφανιστώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια; Και πείτε ότι ανεξαρτητοποιούνται επτά ή οκτώ άτομα, δεν θα προταθούν ποτέ από κανέναν και για τίποτα; Κάναμε μείζον το θέμα, το κάναμε προσωπικό το θέμα και βγάζουμε εμπάθεια στο πρόσωπο του κ. Αγκόρτσα Δηλαδή που μπορεί να ενταχθεί ο κ. Αγκόρτσας αφού δεν μπορεί να εντάσσεται στις παρατάξεις της μειοψηφίας. Τι είναι κρεμάμενος επί του δημοτικού συμβουλίου;»!Την ίδια απορία εξέφρασε και ο κ. Ανταμπούφης: «Με βάση αυτή τη γνωμάτευση θέλω να ρωτήσω που μπορεί να ενταχθεί ο κος Αγκόρτσας αφού δεν μπορεί να εντάσσεται στις παρατάξεις της μειοψηφίας;».

 Πατσίδου: «Είστε άουτ…»

Ενστάσεις είχε η κα Πατσίδου απο τους Πολίτες για την Αλλαγή και για τη σύσταση της Επιτροπής και συγκεκριμένα γιατί δεν συμμετέχει δημοσιογράφος: «Είστε τελείως άουτ όσον αφορά τη σύσταση της Επιτροπής αν δείτε άλλους δήμους δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας. Κανονικά θα έπρεπε μέσα να υπάρχει και δημοσιογράφος, ο τουρισμός σχετίζεται με την προβολή», σημείωσε και καταψήφισε το θέμα.

 Η σύσταση της επιτροπής Τουρισμού

«Η νομική υπηρεσία αποφάνθηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και ο κ. Αγκόρτσας δεν μπορεί να συμμετέχει στην επιτροπή τουρισμού», ήταν η άποψη της πλειοψηφίας και τελικά η σύσταση της επιτροπής έχει ως εξής: Δρεμσίζης, Φανουράκης, Μπεκτές, Φωτιάδης, Βασιλούδης και Παναγιωτίδης (αν. Μαζαράκης – Βορίδης), Τουριστικοί πράκτορες: Μιχαηλίδης Ηλίας , Εκπρόσωποι Ξενοδόχων: Χριστοδούλου Σάββας

Πρακτικά: Βλαχοπούλου Αγλαΐα.

 

Μόνο 50.000 ευρώ για τον τουρισμό δίνει ο δήμος Ξάνθης!

Να σημειώσουμε ότι το σχετικό κονδύλι για την επιτροπή Τουρισμού που διαθέτει ο δήμος είναι μόνο 50.000 ευρώ γεγονός που σχολιάστηκε με καυστικό τρόπο από τον κ. Πούλιο, συνδέοντας το με τη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή για μια επιτροπή που έχει αναλάβει το έργο της τουριστικής προβολής του δήμου!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…