Σχόλια 31/5/13

0

Το ΠΑΣΟΚ πολλοί εμίσησαν, τα χρήματα που κέρδισαν όμως χάριν αυτού, ουδείς…

 

 Νέα φαρμακεία

 Περίπου 8 έως 10 νέα φαρμακεία πρόκειται να ανοίξουν στην πόλη μας!

Όσο κι αν φαντάζει το νούμερο μεγάλο, είναι πραγματικό, παρότι φίλος φαρμακοποιός μου έλεγε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ και ο τζίρος μειώθηκε όπως και τα κέρδη.

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός. Οι γονείς χρηματοδοτούν αυτήν την επένδυση για το μέλλον των παιδιών τους, ελπίζοντας στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ελπίζοντας πάντα, διότι τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, όπως λένε οι παλιοί φαρμακοποιοί.

«Ε»

 

Πρώτος δήμος πανελλαδικά

 Το σωστό θα πρέπει να λέγεται και να προβάλλεται δημόσια ως παράδειγμα προς μίμηση.

Λοιπόν, για το δήμο Καλαμάτας ο λόγος. Ο οποίος κατάφερε, μετά από δουλειά και προσπάθεια, να καταστεί ο πρώτος δήμος της χώρας στον τομέα της ανακύκλωσης.

Εύκολο; Καθόλου! Όμως εάν με μέθοδο, πρόγραμμα και πείσμα ασχοληθεί κανείς, θα πετύχει. Χρειάζεται όραμα που θα εμπνεύσει τους συνεργάτες αλλά και τους δημότες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να γίνουν αυτοί που θα τη στηρίξουν.

Δυστυχώς για την Ξάνθη αλλά και τους υπόλοιπους δήμους, κάτι τέτοιο δεν έγινε κι ούτε φαίνεται ότι υπάρχει στα άμεσα σχέδιά τους.

Οι δήμοι της Ξάνθης, μικροί και μεγάλοι, είναι μακριά, πολύ μακριά από αυτό που λέγεται «ανακύκλωση». Την γνωρίζουν ως λέξη, ως έννοια όμως δεν θέλουν να την ακούσουν! Την αποστρέφονται. Οι λόγοι; Άγνωστοι, ή μάλλον γνωστοί αλλά μη αποδεκτοί.

Ίσως στις επικείμενες εκλογές οι δημότες των δήμων κάνουν κάποιες «άλλες» επιλογές. Ίσως…

«Ε»

 

Μακάρι

 Κερδίζει τη μάχη ο TAP. Το ενδεχόμενο ο αγωγός TAP να είναι η πρώτη επιλογή των Αζέρων και ο Nabucco να περιέλθει σε δεύτερη μοίρα, αποτυπώνεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Ιούνιο. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, καθώς το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται κοντά σε μια απόφαση για το ποιον αγωγό θα επιλέξει για τις μελλοντικές του εξαγωγές, ο Nabucco που ήταν για καιρό το «αγαπημένο παιδί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να χάσει από τον αγωγό ΤΑΡ, που περνάει από την Ελλάδα στη Νότιο Ιταλία.

Μακάρι να υπάρξει αυτή η απόφαση τελικά για τον ΤΑΡ γιατί θα ωφεληθεί η χώρα μας. Μακάρι…

«Ε»

 

Χειρ Σταμάτη

 Όπως αναφέρει η στήλη των παραπολιτικών της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», ο πρώην γενικός γραμματέας της περιφέρειας ΑΜ-Θ, Δημήτρης Σταμάτης, είναι εις εκ των τριών στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά που χειρίστηκαν το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου για λογαριασμό του μεγάρου Μαξίμου.

Αφού ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος την περίοδο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη ήταν στην Κίνα, για τις παγίδες της πρότασης του εξωκοινοβουλευτικού της ΔΗΜΑΡ, έλαβαν την εντολή να ζητήσουν κάποιες διορθώσεις ή αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό από τους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους, να απορρίψουν το νομοσχέδιο.

«Ε»

 

Πάμε Φιλίππους;

Η παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη ζωή μου…» φυσιολογικά πρέπει να είναι η παράσταση του καλοκαιριού. Προσπαθώ να σκεφτώ τί θα μπορούσε να την «ξεπεράσει». Μα, μήπως ξεπερνιέται ο Μίκης;

Η παράσταση, που αποτελεί μια ιστορική αναδρομή από τη Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι σήμερα, με όχημα τη μουσική, το τραγούδι και το θέατρο, θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 19-20 Ιουλίου και βέβαια αναμένεται να γίνει χαμός.

«Ε»

 

Κοινωφελής Εργασία

 Βελτιωμένη εκδοχή του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας ανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος βάζοντας τέλος στα σενάρια περί εμπλοκής από την Ε.Ε. Ωραία, περιμένουμε. Πότε θα τεθεί σε λειτουργία και πόσους αφορά;

 

Γειτονιά…Κροίσων

 Σε γειτονιά… Κροίσων μετατρέπεται το πανέμορφο Ιόνιο καθώς αρκετοί είναι οι πολυεκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο που δείχνουν αγοραστικό ενδιαφέρον για κάποιες από τις βραχονησίδες. Άντε, να πάρει σειρά και το Αιγαίο!

«Ε»

 

Η Θράκη στην Κύπρο

 Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην 16η Τουριστική Έκθεση Κύπρου «Ταξίδι 2013», που πραγματοποιήθηκε σιη Λευκωσία από τις 16-19 Μαΐου 2013. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση με δικό της περίπτερο ευελπιστώντας να αποτελέσει πόλο έλξης και για το τουριστικό κοινό της Κύπρου, καθώς η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό.

«Ε»

 

Και νέο απειλητικό σημείωμα στη μουσουλμανική ένωση

 Ένα ακόμη απειλητικό σημείωμα από αγνώστους, το δεύτερο αυτό το μήνα, έλαβε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας. Το σημείωμα εστάλη με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνο της 17ης Μαΐου. «Εάν είναι προβοκάτσια ή όχι θα το δείτε σε μερικές ημέρες», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά και τα αραβικά.

Το σημείωμα το έχει παραλάβει ήδη η Υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας. Συγκεκριμένα αυτό ανέφερε πως: «Εάν είναι προβοκάτσια ή όχι θα το δείτε σε μερικές ημέρες που θα γ… εσείς οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα. Όλα είναι έτοιμα».

Είναι το τρίτο απειλητικό σημείωμα που λαμβάνει η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος μέσα στο Μάιο.

 

Και ο Χατζιδάκις στο ρατσιστικό απόσπασμα!

 Το γύρο του Διαδικτύου κάνει από το βράδυ της Τετάρτης η καταγγελία δασκάλας ότι η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου στο οποίο εργάζεται την επέπληξε γιατί αποφάσισε να διδάξει στα παιδιά το έργο «Κεμάλ» του Μάνου Χατζιδάκι, μετά από διαμαρτυρία γονέα που την κατήγγειλε για ισλαμική προπαγάνδα.

Η δασκάλα καταγγέλλει την διευθύντρια ότι την επέπληξε δηλώνοντας απογοητευμένη από τη δουλειά της και της ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να μαθαίνουν στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουν το εθνικό τους φρόνημα!

Η δασκάλα βέβαια έμεινε εμβρόντητη όχι τόσο από την ασχετοσύνη του γονέα, αλλά με της διευθύντριας, που δεν ήξερε ποιος είναι ο Χατζιδάκις και το έργο του, συνδέοντας προφανώς το τραγούδι με τον Κεμάλ Ατατούρκ!

Στους χαλεπούς και σκοτεινούς καιρούς που διάγουμε, δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να λοιδορείται και ο Μάνος Χατζιδάκις για ισλαμική προπαγάνδα!

 

Τίτλοι τέλους στο ιστορικό κτίριο της ΕΑΣ

Κατεδαφίστηκε το κτίριο όπου στεγαζόταν επί χρόνια η ΕΑΣ Ξάνθης. Όπως είναι γνωστό αυτό πουλήθηκε στην μεγάλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων «Γαλαξίας». Στη θέση του θα αναγερθεί το κτιριακό συγκρότημα του πολυκαταστήματος. Η κατεδάφιση του κτιρίου προκαλεί μια όχληση στην περιοχή της Μ. Καραολη αν και έχουν ληφθεί όλα τα προστατευτικά μέτρα. Να θυμίσουμε ότι Τα εγκαίνια του πρώην κτιρίου της ΕΑΣ πραγματοποίησε το 1973 ο μακαριστός Μητροπολίτης Ξάνθης Αντώνιος παρουσία του τότε Γενικού Διευθυντή κ. Αναστάσιου Καπνιάζη καθώς και του αποχωρήσαντα τότε πρόεδρου της ΕΑΣ αειμνήστου Μίμη Γεννάδιο.

Μ.Ξ.

 

Ολοκληρώθηκε το Α’ Στάδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Ένα πολύ σημαντικό θέμα συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο αλλά λόγω του περασμένου της ώρας δεν δόθηκε η ανάλογη βαρύτητα αλλά ούτε και η δημοσιότητα γιατί οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είχαν αποχωρήσει.. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου το οποίο έχει ολοκληρωθεί. Όπως ανέφεραν οι μελετητές του Σχεδίου αυτό συμπορεύεται με το περιφερειακό χωροταξικό σχέδιο που εκπονείται όμως έχει περιθώρια ευελιξίας, καθορίζει χρήσεις γης σ’ όλο το δήμο και ουσιαστικά αποτελεί έναν οδικό χάρτη του μέλλοντος του δήμου δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος τώρα που πρόκειται να αναθεωρηθεί το εθνικό χωροταξικό που ψηφίστηκε επί Σουφλιά και εντάσσει την Ξάνθη στο τρίπολο Δράμα – Καβάλα – Ξάνθη, θα επιδιωχθεί να ενταχθεί στο τρίπολο της Θράκης ( Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη) καθώς όπως είπε είναι πιο αναβαθμισμένο και η Ξάνθη ανήκει στην Θράκη. Μάλιστα συμφώνησαν με τον κ. Πούλιο να το θέσουν στην ΠΕΔ ζητώντας από τους δημάρχους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης να στηρίξουν την πρόταση.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και θα επανέλθουμε!

Μ.Ξ.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…