Σχόλια 30/5/2013

0

29η Μαΐου – αποφράδα μέρα: Ο ελληνισμός έχασε την Πόλη και το ΠΑΣΟΚ τον Κρίτωνα Αρσένη!

 

Απαιτεί πολιτική ωριμότητα

 Κάθε νέα μεγάλη αλλαγή είναι λογικό να συναντά στην αρχή της εμφάνισής της αντιδράσεις, καχυποψίες, αμφιβολίες και ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξής της. Είναι ανθρώπινο και έχει παγίως παρατηρηθεί ότι υφίσταται.

Έτσι λοιπόν είναι φυσιολογική η αντίδραση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προτεινόμενη αλλαγή της εκλογής των δημάρχων από τους ψηφοφόρους χωριστά από την εκλογή των δημοτικών συμβούλων.

Η ίδια μεθοδολογία ισχύει σήμερα στην εκλογή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στη χώρα μας. Θα είναι, εάν τελικά ψηφισθεί, όντως μια καινοτομία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που όμως, όπως πολύ σωστά δήλωσε ο Χρίστος Πούλιος, απαιτεί πολιτική ωριμότητα, τόσο των ψηφοφόρων όσο και των δημοτικών συμβούλων.

-Το τι εννοεί ο Πούλιος είναι σαφές και είναι ο μόνος κίνδυνος για τη συγκεκριμένη αλλαγή.

«Ε»


Ζωοκλέφτες

 Ποιος θα το περίμενε, στη Θράκη, αυτήν τη χρονιά, να έχουμε ζωοκλοπές! Να δρουν δηλαδή ζωοκλέφτες, όπως παλαιότερα στα ορεινά χωριά της Κρήτης, τότε που η ζωοκλοπή ήταν μάστιγα πραγματική.

Τώρα όμως, 2013, εμφανίστηκε και στα μέρη μας το ξεχασμένο και ως ένα βαθμό ντεμοντέ έθιμο. Στην Κομοτηνή λοιπόν είχαμε το φαινόμενο. Που μάλλον ήταν και οργανωμένο σωστά. Διότι έκλεψαν αλλά και έσφαξαν επί τόπου τα κλεμμένα ζώα!

Μάλιστα ο κτηνοτρόφος που έπεσε θύμα της ζωοκλοπής υποστηρίζει πως μειώθηκε η απόδοση σε γάλα των υπολοίπων ζώων λόγω ακριβώς της ταραχής που υπέστησαν να βλέπουν να σφάζονται μπροστά τους άλλα ζώα!

Τραγικό και αποκαρδιωτικό για το πού φθάσαμε ως κοινωνία με την οικονομική κρίση. Διότι η ζωοκλοπή στην στάνη της Κομοτηνής αυτήν την αιτία θα πρέπει να έχει.

«Ε»

 

Ανόητες απειλές

 Είναι το λιγότερο ανόητοι, ανιστόρητοι και ανεγκέφαλοι αυτοί που σκέφτηκαν και απέστειλαν το απειλητικό σημείωμα προς μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα.

Μάλιστα η επιστολή φέρει το σήμα του κόμματος της Χρυσής Αυγής, κι αυτό την καθιστά ακόμη πιο σοβαρή την υπόθεση.

Είναι προφανές βέβαια ότι παρόμοια ρατσιστικής μορφής ενέργεια δεν θα γινόταν από το επίσημο κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Όμως δεν αποκλείεται κάποιοι φανατικοί, μέλη της οργάνωσης, δρώντας αυτοβούλως να οδηγήθηκαν σ’ αυτήν την ενέργεια. Που πέρα από όποια λογική, είναι καταδικαστέα αλλά και επικίνδυνη. Γι’ αυτό και θα πρέπει η Πολιτεία, οι διωκτικές αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

Διότι απειλές κατά της ζωής οποιουδήποτε, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να εκτοξεύει, όπως επίσης ύβρεις, χυδαιολογίες και άλλα προσβλητικά και απαράδεκτα.

Οι κάτοικοι αυτής της χώρας, πέρα από το θρήσκευμά τους ζουν αρμονικά, χωρίς διακρίσεις, ασχολούνται με τις δουλειές τους, συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους απειλεί και τρομοκρατεί.

«Ε»

 

Το κτίριο αντιστέκεται

 Μία εβδομάδα προσπαθούν να γκρεμίσουν το κτίριο της ΕΑΣ στη Μιχαήλ Καραολή οι εργάτες της εταιρείας που ανέλαβε την ανέγερση του νέου εμπορικού κέντρου, αλλά το κτίριο δεν πέφτει! Σαράντα πέντε μάστοροι κι ογδόντα μαθητάδες ολημερίς γκρεμίζουνε αλλά αυτό εκεί, στέκει ακόμα. Παρά το γεγονός ότι έχει παραδοθεί στη φθορά εδώ και χρόνια κι έχει απομείνει ένα κουφάρι, είναι τόσο πολύ το τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του που η κατεδάφισή του είναι πολύ δύσκολη.

Οι τεχνίτες έχουν απορήσει με την ανθεκτικότητα του κτιρίου που όμοια δεν έχουν ξανασυναντήσει, και υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν διπλάσιο χρόνο απ’ ότι είχαν αρχικά εκτιμήσει για να το ρίξουν.

Σε γερά θεμέλια είχε στήσει ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μπαλτατζής και οι συνεργάτες του το συνεταιριστικό κίνημα στον τόπο μας, ελπίζοντας ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Δυστυχώς όμως οι επίγονοί του κατάφεραν να κατεδαφίσουν πολύ σύντομα το έργο του.

Και μόνο το κτίριο έχει απομείνει ακόμη να αντιστέκεται στην ισοπέδωση…

 

Ο Κρίτωνας

 Η εκ Βρυξελών προερχόμενη είδηση έπεσε σαν βόμβα στη δοκιμαζόμενη χώρα εχθές το πρωί! Ο ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης, γιός του παλιού στελέχους του κόμματος Μαρίας Αρσένη και προσωπικός φίλος του Γ. Παπανδρέου, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας την ηγεσία του κόμματος ότι έχει αποκλίσεις σε μια σειρά οικολογικών θεμάτων που για τον ίδιο είναι αδιαπραγμάτευτα.

Διαβάζοντας μέχρι τέλους την ανακοίνωσή του βέβαια παρηγορείται κανείς από την απόφασή του να παραμείνει πιστός στις αρχές της οικολογίας και της πράσινης ανάπτυξης, αρχές με τις οποίες συμπορεύτηκε με τον μέντορά του ΓΑΠ στην πολιτική του διαδρομή. Για όσους ανησυχούν, ναι, ο Κρίτωνας θα παραμείνει ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μαχόμενος για μια σειρά θεμάτων που φλέγουν τον ελληνικό λαό, όπως η όχληση των δελφινιών από τις υποθαλάσσιες έρευνες για υδρογονάνθρακες, η ασφαλής αναπαραγωγή της θαλάσσιας χελώνας στο Μεξικό, τα μαιευτήρια αλιευμάτων της Μεσογείου, οι χημικές βιομηχανίες του Καναδά κ.α.

-Μεγάλη απώλεια για το ΠΑΣΟΚ ο Κρίτωνας! «Έχασε η Βενετιά βελόνι» που λέμε και στο χωριό μου…

 

Μην ψάχνετε άδικα

 «Η πράσινη πόλη είναι αυτή που θέλουμε να ζήσουμε, εκεί που θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Προσφέρει πράσινο, ευρυχωρία, ησυχία, αποπνέει ασφάλεια, διασφαλίζει συμμετοχικές δομές και έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες».

Αυτά είναι τα στοιχεία της βιώσιμης και ανθρώπινης πόλης, όπως τα περιέγραψε η Ελληνίδα αντιδήμαρχος της Βιέννης.

Είναι προφανές ότι δεν θα ψάξετε να τοποθετήσετε την Ξάνθη στη θέση αυτή. Μάλιστα, στη χώρα μας, ελάχιστες πόλεις έχουν τα στοιχεία αυτά, δυστυχώς…

«Ε»

 

Τουρκικές αλλαγές

 Ως Ισλαμική μπορεί να χαρακτηρισθεί πλέον η ατζέντα που υλοποιεί βήμα-βήμα η κυβέρνηση Ερντογάν. Μετά από μια σειρά αποφάσεων που δίνουν βαρύτητα στην Ισλαμική Παιδεία και εμφάνιση, άλλη μια πρόσφατη κι όχι τελευταία «στραγγίζει» με νόμο την κατανάλωση αλκοόλ, όπως και την απαγόρευση διαφημίσεων. Και μάλιστα η πώληση αλκοόλ στα καταστήματα λιανικής απαγορεύεται τις ώρες από 10μμ έως 6πμ.

Αυστηρά μέτρα επιβάλλονται επίσης και για το κάπνισμα, το οποίο απαγορεύεται πλέον και στους οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων.

Οι νόμοι αυτοί για το αλκοόλ και το κάπνισμα ψηφίστηκαν από την Εθνοσυνέλευση και αναμένεται να εξοργίσουν ακόμη περισσότερο τους επικριτές του Ερντογάν ότι δημιουργεί σταδιακά ένα ισλαμικό κράτος, που σιγά-σιγά ριζώνει στην Τουρκία, μειώνοντας τον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους.

«Ε»

 

Να αποχαρακτηρισθεί

 Να αποχαρακτηριστεί άμεσα η ημέρα. Δε ξέρω ποιο φαεινό μυαλό επινόησε εκεί στον ΟΗΕ την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, αλλά είναι τουλάχιστον φρικιαστικό να «εορτάζεται».

Θα πρέπει μέσα στην πρεμούρα τους να οικοδομήσουν μια ακόμη Παγκόσμια Ημέρα να έχουν λησμονήσει δύο πολύ βασικά πράγματα. Πρώτον, είναι βαρύτατο για τη ψυχολογία των ασθενών να γνωρίζουν ότι υπάρχει Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων. Ακούγεται σα να είναι οι επιζώντες μετά την καταστροφή της ανθρωπότητας από επιδρομή εξωγήινων, από το ολοκαύτωμα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Δεύτερον, στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι πρώτη αιτία θανάτων σήμερα είναι τα εγκεφαλικά επεισόδια. Γιατί δεν υπάρχει και Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από Εγκεφαλικά επεισόδια; Παρεμπιπτόντως, η «ανεβαστική» για τη ψυχολογία των ασθενών Παγκόσμια Ημέρα είναι η 30η Μαΐου. Και να μην ακούσουμε ότι το σκεπτικό που πρυτάνευσε για την καθιέρωση της ημέρας είναι για να αντλήσουν δύναμη οι ασθενείς!

«Ε»

 

Δήμαρχε προσοχή!

 Στη Βηρυτό θα βρίσκεται της Παρασκευή ο δήμαρχος Ξάνθης, εκπροσωπώντας την ΚΕΔΕ. Όταν το ανέφερε παρεμπιπτόντως στην επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί έσπευσαν να του επιστήσουν την προσοχή, καθώς εκεί βρίσκονται… οι ηγέτες της Χεσμπολά. Ο Θανάσης Ξυνίδης τον ενημέρωσε επίσης ότι εκεί μπορεί να βρει και γνωστούς, αφού στη Βηρυτό εκτελεί πλέον τα καθήκοντά του ο παλιός γνώριμος της Ξάνθης κ. Μπουρνόβας.

Ε.Δ.

 

Κατεπείγουσα… διαφήμιση

Δεκασέλιδη κατεπείγουσα ανακοίνωση απέστειλε στα ΜΜΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας για να μας ενημερώσει για τους χάρτες επικινδυνότητας που θα αναρτώνται καθημερινά και ηλεκτρονικά από τη 1η Ιουνίου, προκειμένου να ενημερώνουν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τη γεωμορφολογία και άλλες παραμέτρους ποιες περιοχές χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής για τις δασικές πυρκαγιές.

Αναρωτιόμαστε βέβαια, αν ο λόγος δεν είναι αμιγώς επικοινωνιακός, προς τι ωφελεί ο χαρακτηρισμός του κατεπείγοντος για μια διαδικασία, που όπως μάθαμε από τους πλέον ειδήμονες, εφαρμόζεται πάνω από μία δεκαετία, ακόμη και τότε που η ενημέρωση γινόταν μέσω φαξ!

Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…