Σχόλια 29/5/13

0

O κόσμος χάνεται και αυτοί εκεί…το αντιρατσιστικό τους!

 

Η ΕΡΤ του πλήθους

 Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Εσείς διαβάστε τα και εξοργιστείτε αναλόγως. Για την ΕΡΤ ο λόγος. Για το κρατικό μας ίδρυμα που πλέον δεν έχει γραφεία και καρέκλες ελεύθερες! Είναι όλες γεμάτες από διάφορους κολλητούς και κομματικούς.

Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, ιδού τα στοιχεία: Σύνολο «εργαζομένων» 2.650 άτομα. Εξ’ αυτών, 630 δημοσιογράφοι (ζωή να’ χουν), 200 μουσικοί (!!), 90 διοικητικοί, και οι υπόλοιποι τεχνικοί και ότι άλλο βάλει ο νους του ανθρώπου.

Η ΕΡΤ, με τις απεργίες τις συχνές, με την αναξιοκρατία, με μισθούς αλλού στα ύψη και αλλού της πείνας, με αμαρτωλές συμβάσεις για εκπομπές και άλλα πάρα πολλά.

Αυτό λοιπόν, πολύ σωστά, το μοντέλο θα πρέπει ν’ αλλάξει.

«Ε»

 

Στοιχεία σοκ

Δύο στοιχεία για τη σύγχρονη Ελλάδα δημιουργούν μια πολύ άσχημη και ανησυχητική κατάσταση που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους.

Το πρώτο συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι στην χώρα μας κάθε μέρα εξαφανίζεται ένα παιδί! Τα στοιχεία σοκ παρουσίασαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το δεύτερο στοιχείο είναι πως το 2012 είχαμε στη χώρα μας 396 θανάτους από πνιγμό (!) κι ας βρεχόμαστε από θάλασσα γύρω-γύρω σχεδόν.

Στοιχεία όντως σοκαριστικά, όντως συγκλονιστικά που θα πρέπει να μπουν στην ατζέντα ενδιαφέροντος της κυβέρνησης πολύ ψηλά!

«Ε»

 

Στοιχεία σοκ ΙΙ

 Με βάση τα στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα», που βασίζονται στις επίσημες καταγραφές της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο υψηλότερος αριθμός καταγεγραμμένων αυτοκτονιών κατά τα τελευταία 50 χρόνια σημειώθηκε το 2011 στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το 2011 καταγράφηκαν επισήμως στη χώρα μας 477 αυτοκτονίες εκ των οποίων, οι 393 αφορούσαν άνδρες και οι 84 γυναίκες ενώ την ίδια χρονιά οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 26,52% σε σχέση με το 2010 και στην κατηγορία των γυναικών η αύξηση έφθασε το 104,8%!

Οι περιοχές όπου παρατηρείται το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών το 2011 ήταν η Αττική (35% των συνολικών θανάτων), και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (53 αυτοκτονίες), η Κρήτη (37 αυτοκτονίες), η Δυτική Ελλάδα (36 αυτοκτονίες), η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος (από 33 αυτοκτονίες), η Στερεά Ελλάδα (23 αυτοκτονίες), η Δυτική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο (από 14 αυτοκτονίες), η Ήπειρος (13 αυτοκτονίες), τα Ιόνια Νησιά (9 αυτοκτονίες), το Βόρειο Αιγαίο (4 αυτοκτονίες) και το εξωτερικό (3 αυτοκτονίες).

«Ε»

 

Αυτοδιοικητικό ΙΙ

Είναι προφανές πως οι αναγνώστες θα αναζητήσουν στο σημείωμα αυτό και ονόματα υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής στους συνδυασμούς που θα δημιουργηθούν.

Αυτό, όσο κι αν είναι αβανταδόρικο και χωρίς κόστος, δεν θα το κάνουμε από τώρα. Εξάλλου οι πρώτες διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν, είναι νωρίς ακόμη για ονοματολογίες και υποψηφιότητες στον αέρα, που οι περισσότερες είναι δημιούργημα της φαντασίας ή επιθυμίας του δημοσιογράφου-σχολιαστή.

-Υπομονή. Το μαγείρεμα ξεκίνησε, η κατσαρόλα είναι ακόμη στην αρχή, ελάχιστα υλικά μπήκαν μέσα για να φτιαχτεί ένα νόστιμο φαγητό που θ’ αρέσει και θα το ζητήσουν οι περισσότεροι.

«Ε»

 

Και ο Μίκυ φόρεσε φουστανέλα!

Ωδή στην Ελλάδα και τη φουστανέλα το περασμένο Σαββατοκύριακο από την Disneyland. Tο διάσημο θεματικό πάρκο στην Καλιφόρνια, ντύθηκε στα γαλανόλευκα, ο Μίκυ φόρεσε φουστανέλα και ουκ ολίγοι διάσημοι Ελληνοαμερικανοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν.

Η Νία Βαρντάλος απαθανατίστηκε παρέα με το Μίκυ ντυμένο τσολιά και δίπλα τη Μίνι να σέρνει το χορό. Η γιορτή είχε τον εύγλωττο τίτλο «ΟPA!» και τίμησε την παραδοσιακή ελληνική μουσική, τον χορό, τις τέχνες, το φαγητό, την ιστορία και τα αθλήματα.

Ανεκτίμητης αξίας οι προσπάθειες των Ελληνοαμερικανών να προβάλλουν τη χώρα μας με κάθε τρόπο στις ΗΠΑ και μπράβο τους…

 

Αντιρατσιστικού συνέχεια

 Αποφασισμένο να καταθέσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο φαίνεται ότι είναι το ΠΑΣΟΚ, έστω και χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει τη σύμφωνη γνώμη της ΔΗΜΑΡ και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ελπίζει στην ψήφιση του νομοσχεδίου και από αρκετούς βουλευτές της ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχει καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου.

Η Ιπποκράτους τραβάει το σχοινί και επιμένει στην ψήφιση του αντιρατσιστικού, αφού μετά το τελεσίδικο «όχι» του πρωθυπουργού στη σύσκεψη στο Μαξίμου, βλέπει άλλη μία πρόταση του να απορρίπτεται. Ριψοκίνδυνη η ενέργεια του κ. Βενιζέλου. Αν απορριφθεί (το πιθανότερο) από τη βουλή, θα δημιουργηθεί ρήγμα ανάμεσα στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αλλά με τέτοια κατρακύλα που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, τα παίζει όλα για όλα…

 

Ο κυβος ερρίφθη για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Αβδήρων

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου παραχωρείται η χρήση και η λειτουργία του για ένα χρόνο στον Ποδηλατικό σύλλογο «Πήγασος». Στην οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε χθες παρουσία των μελών του συλλόγου υπογράφτηκε η σύμβαση συνεργασίας και μετά το πέρας των διαδικασιών (ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ κ.λ.π.) ο Πήγασος θα έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει. Είναι πολύ θετική εξέλιξη αυτή γιατί και το Πάρκο θα τεθεί ξανά σε λειτουργία και θα σταματήσει η καταστροφή του αλλά και ο «Πήγασος» που είναι ένας πολύ δυναμικός σύλλογος θα έχει ένα χώρο που θα τον αξιοποιήσει για τις δράσεις του.

Μ.Ξ.

 

Τόση ετοιμότητα!

Ο τόπος έχει βουίξει. Οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης τρέμουν κάθε βράδυ (κυρίως γιατί και τη μέρα δε την περνάνε ήρεμοι) μη γίνει καμία καταγγελία και έρθει πάλι η τροχαία και τους γράψει με τη σειρά (και αυτή δηλαδή τη δουλειά της κάνει). Οι κάτοικοι αγωνιούν γιατί ακούν διάφορα. Οι πολίτες είναι εξόχως επιφυλακτικοί κατά πόσο και πότε η δημοτική αρχή θα καταφέρει να βάλει μια τάξη και βέβαια να την τηρήσει. Η εισήγηση απ’ την άλλη, για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων είναι πόσο καιρό έτοιμη. Οι καταστηματάρχες λένε ναι. Τα συμφώνησαν και στην προχθεσινή σύσκεψη με τον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας.

Μετά από όλα αυτά, η εισήγηση, λέει, θα έρθει ως… εκτός ημερησίας(!!!) σήμερα στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Τόση προχειρότητα; Μήπως θέλουν να πάει και απευθείας στο δημοτικό συμβούλιο για να τελειώνει το θέμα «μπαμ-μπαμ»; Μάλλον, για ακόμη μια φορά περισσεύει η προχειρότητα και το ζήτημα αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα ίσα-ίσα για να φύγει ο βραχνάς. Ας έρθει στο «κεφάλι» του επόμενου, ποιος νοιάζεται;

Ε.Δ.

 

Ευτυχώς που δεν υπάρχει Πασάς…

 … για τα σημερινά θέματα μαθηματικών. Με αυτό το σχόλιο, ο διευθυντής των σχολείων ΑΞΙΟΝ και μαθηματικός Σταύρος Λίτσας αναφέρεται στα χθεσινά θέματα των μαθηματικών στις πανελλαδικές εξετάσεις, που κρίθηκαν ως εξόχως απαιτητικά για τους μαθητές, παραθέτοντας μία συμβολική ιστορία: Ζήτησε κάποτε ο Πασάς να του μαγειρέψουν ένα φαγητό που όμοιό του να μην έχει ξαναγίνει ποτέ… Στο σαράϊ συναγερμός. Μαζεύονται όλες οι μαγείρισσες και όλη νύχτα συζητούσαν, κατέβαζαν ιδέες, ανακάτωναν κατσαρόλες, τηγάνια, ταψιά με όλα τα καλούδια του τόπου… Το άλλο μεσημέρι σερβίρουν στον Πασά το αποτέλεσμα…

Βλέπει ο Πασάς την τεράστια πιατέλα, γεμάτη με ότι βάζει ο νους και δεν θυμίζει κανένα γνωστό φαγητό… δεν είναι ούτε πιλάφι, ούτε κουρμπάνι, ούτε ιμάμ-μπαιλντί , ούτε τίποτα από δαύτα… ήταν κάτι άλλο κάτι καινούργιο… Τσιμπάει λοιπόν την πρώτη πιρουνιά, ήταν κάτι σαν ψάρι, με κάτι σαν γιαούρτι, με μπόλικο καυτερό σαν πιπέρι… δεν τρωγόταν όμως… Δοκιμάζει δίπλα, ήταν κάτι σαν κοτόπουλο με μπόλικο τσάι και κάτι σαν κανέλλα, αλλά πάλι δεν κατέβαινε κάτω…. Να μην πολυλογούμε, συνέχισε σ΄όλη την πιατέλα και κάθε πιρουνιά το ίδιο, άνοστη, άγευστη, δεν τρωγόταν τίποτε. Άσχετα υλικά σε άσχετους συνδυασμούς, με άσχετη γεύση, χωρίς φαντασία και χωρίς ουσία, αλλά τέτοιο φαγητό δεν είχε ξαναγίνει… Αποτέλεσμα, φωνάζει την άλλη μέρα ο Πασάς όλες τις μαγείρισσες και τους μαγείρους … και τους παίρνει το κεφάλι… Τι να το κάνεις το φαί όταν δεν τρώγεται ;

Αυτά όμως γινόντουσαν μια άλλη εποχή σε άλλους τόπους και με άλλες αρχές, εδώ μπορεί όλη νύχτα διάφοροι μαθηματικοί – μάγειροι, να στύβουν το μυαλό τους ώστε να πρωτοτυπήσουν και το αποτέλεσμα να είναι τα σημερινά θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης…   ευτυχώς γι΄ αυτούς που δεν υπάρχει Πασάς…

 

Πρόληψη εκ των υστέρων

 Ένα τραγικό γεγονός σε αυτή τη χώρα μπορεί να προκαλέσει ευθυμία σε αυτή τη χώρα, όταν η πρόληψη λαμβάνεται εκ των υστέρων και οι κίνδυνοι πρέπει πρώτα να επέλθουν για να γίνει η παρέμβαση. Συνεργείο χθες τοποθετούσε προστατευτικά κάγκελα στη γέφυρα της Χρύσας, όπου είχε σημειωθεί το ατύχημα με τον άτυχο άνδρα που έχασε εκεί πρόσφατα τη ζωή του.

Δε μάθαμε ποτέ αν τελικά ο άνδρας αυτός έπεσε από τη γέφυρα ή προσπάθησε να κατέβει. Όμως αφότου έγινε το συμβάν, διαπιστώθηκε ότι… μάλλον τα κάγκελα της παλιάς γέφυρας είναι χαμηλά και μπορεί να προκληθεί ατύχημα. Καλλιό αργά… Τι άλλο να πούμε;

Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…