Σχόλια 25/5/2013

0

Πρόταση συνθήματος: Βάλτε ένα φως στην άκρη του τούνελ

Θωμάς Βουγιουκλής

 

 Προς Ευρωπαϊκή συνένωση;

 Μην ξαφνιαστούν οι αγαπητοί αναγνώστες της εφημερίδας εάν στις επικείμενες εντός του 2014 Ευρωεκλογές δουν να συνενώνονται ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και άλλοι μικρότεροι σχηματισμοί.

Θα είναι μια αρχή για τους δυο μεγάλους του κυβερνητικού σχηματισμού, τόσο ως μιας δοκιμής με Ευρωπαϊκό άρωμα για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις.

Σοσιαλδημοκρατική λίστα και εμφάνιση που λειτουργεί ανάμεσα στη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εγχείρημα απασχολεί τους δύο «μεγάλους».

Η απάντηση θα δοθεί λίαν συντόμως, διότι ο μεν Βενιζέλος δείχνει θετικός αλλά ο Κουβέλης το συζητάει…

«Ε»

 

Ψεύτικα διλήμματα

 Όσο τα Τεχνικά Πανεπιστήμιά μας θα είναι δέσμια μιας στρεβλής ιδεοληψίας, να μην συνεργάζονται και να μην βρίσκονται σε παράλληλη διαδρομή με τη βιομηχανία, τίποτε καλό δεν πρόκειται να δούμε.

Υπάρχουν φοιτητές με αξιόλογες ιδέες, άνθρωποι που αγωνιούν και δουλεύουν ακούραστα για να υλοποιήσουν μια ιδέα τους και αφού την υλοποιήσουν στο πειραματικό στάδιο, δεν βρίσκουν χορηγούς και ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις, διότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ Πανεπιστημίων και Επιχειρήσεων.

Κι αυτό, με ευθύνη των Πανεπιστημίων βέβαια και εξαιτίας μιας στρεβλής άποψης που δυστυχώς έχει και αριστερή προέλευση. Κι έτσι, σταδιακά, ιδέες και μυαλά φεύγουν, πάνε σε άλλες χώρες που περιμένουν με ανοιχτές αγκαλιές τέτοια μυαλά.

Αυτή είναι η Ελλάδα δυστυχώς και η νοοτροπία των μετρίων που αντιμάχονται τους ικανούς και αρίστους με ψευτοϊδεολογήματα.

«Ε»

 

Χωριό που φαίνεται

 Όλοι οι πολιτικοί, εκπρόσωποι κομμάτων, φορείς της πολιτείας ή άλλοι εμπλεκόμενοι με τον έλεγχο, έκαναν την ίδια εκτίμηση: Ότι το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών που λειτουργεί στην πόλη μας είναι άψογο από κάθε πλευρά.

Τονίζουμε την παραπάνω γενική διαπίστωση όλων, διότι πολλά λέχτηκαν και γράφτηκαν γι’ αυτά τα κέντρα κράτησης. Να που αυτό της Ξάνθης τουλάχιστον, διαφέρει και ξεχωρίζει. Με την ευκαιρία θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο διοικητής του κέντρου κ. Κ. Χατζησταμάτης μαζί με τους άντρες του καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να λειτουργούν όλα άψογα. Και το καταφέρνουν!

«Ε»

 

Μόνο ελληνικό!

Το συναντήσαμε προχθές και ομολογούμε πως μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους στη μέση του δρόμου!

Συγκεκριμένα, στη διαδρομή προς Διομήδεια, γίναμε μάρτυρες ενός περιστατικού που μάλλον δεν έχει εμφανισθεί σε πολιτισμένη χώρα. Συναντήσαμε λοιπόν, για να μη σας κρατούμε σε αγωνία, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με τρεις ρόδες! Ναι τρεις ρόδες. Στη θέση της τέταρτης (μπρος δεξιά) υπήρχε μόνον η ζάντα!! Και το αυτοκίνητο εκινείτο με τρεις ρόδες και μια ζάντα!

Μάλιστα, ο οδηγός αυτού του οχήματος, ένας νεαρός Ρομά, διήνυσε πολλά χιλιόμετρα, μπήκε στην Ξάνθη περιφερειακά, κάνοντας φοβερό θόρυβο και βέβαια αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα!

Εικόνα μόνον ελληνική, όπου όλα επιτρέπονται και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι του καπνίσει και όπως γουστάρει.

Το πιο ωραίο; Πως κανείς Ρομά, άντε ελάχιστοι για να μην τους αδικήσουμε, δεν σέβεται κανέναν νόμο. Τους έχουν όλους γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους…

«Ε»

 

Χάσαν το μέτρο

Βουλευτές – πατέρες του έθνους, βουλευτίνες-μητέρες αυτές- χάσαν αμφότεροι το μέτρο και τους ευχαριστούμε που μας κάνουν να γελάμε με τα καμώματά τους, τα λεγόμενά τους, τις ενδυματολογικές επιλογές τους, τις οπλοφορίες τους και γενικά όλες τις απίθανες ιδιομορφίες τους.

Χάσαν το μέτρο και σαν αμετροεπείς, δεν ξέρουν πλέον πού να σταματήσουν. Όπου κι αν αποφασίσουν πάντως να κάνουν στάση ή στάθμευση, ο ελληνικός λαός τους έβγαλε ήδη την κόκκινη κάρτα…

«Ε»

 

Περιέργεια

Σε χθεσινό μας σχόλιο αναφερόμασταν στην αποχώρηση του Αχιλλέα Τσαρτσάρα από το αξίωμα του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ. Και σημειώναμε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μνηστήρες, μόνον που δεν ανακοινώνονται τα ονόματά τους ακόμη.

-Μεταξύ μας, υπομονή. Καλή η περιέργεια, αλλά η αυξημένη, δημιουργεί προβλήματα και ενίοτε και ατυχήματα.

Γι’ αυτό συνιστούμε υπομονή. Η 9η Ιουνίου είναι πολύ κοντά…

«Ε»

 

Θυμός

 Ο θυμός μοιάζει με το ξίφος. Πληγώνεις ή αυτοτραυματίζεσαι.

 Για την αντιγραφή Ο Σχολιαστής

 

«Υπνοβάτες που βαδίζουν στον γκρεμό οι Ευρωπαίοι ηγέτες»

 Ως υπνοβάτες που βαδίζουν στο γκρεμό εμφανίζει τους ευρωπαίους ηγέτες στο εξώφυλλό του το περιοδικό «Economist», καταλογίζοντάς τους στο κύριο άρθρο του έλλειψη πολιτικής βούλησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ευρωζώνη προς την καταστροφή.

«Για το καλό όλων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ταρακουνηθούν και να βγουν από το λήθαργό τους. Πρέπει να αντιληφθούν ότι εάν δεν αναλάβουν δράση, η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει τη στασιμότητα ή τη διάλυση – ενδεχομένως και τα δύο», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό, που επισημαίνει ότι αυτή η χαλάρωση οφείλεται εν μέρει στην αναμονή μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, αλλά πρωτίστως στην κακή εικόνα της ΕΕ στα μάτια των πολιτών. «Έπειτα από χρόνια κρίσης η λίστα με όσα πρέπει να γίνουν είναι σαφής. Η ΕΕ θα έπρεπε αντί να επινοεί κόκκινες γραμμές, να κυνηγήσει τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που προσφέρουν οι ΗΠΑ. Θα πρέπει να χαλαρώσουν τη λιτότητα και να ενισχύσουν την απασχόληση», γράφει ο «Economist».

Οι ηγέτες σαφώς και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά, όπως τονίζει το δημοσίευμα, «οι ψηφοφόροι από τη μια επιθυμούν τη διατήρηση της Ευρωζώνης και από την άλλη δεν στηρίζουν τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την έξοδο από την κρίση». «Αυτή είναι η συνταγή για αδράνεια», συμπληρώνει ο «Economist».

 

Αποχώρησε ο Άκης

 Απών θα είναι στο εξής ο Άκης Τσοχατζόπουλος από το δικαστήριο και θα εκπροσωπείται από τους δικηγόρους του. Την απόφασή του αυτή είχε προαναγγείλει ως διαμαρτυρία στην άρνηση του δικαστηρίου να καλέσει ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ (Παπανδρέου, Σημίτη, Βενιζέλο κλπ).

Με παρέμβασή του προς το δικαστήριο, ο πρώην υπουργός είπε ότι «Αισθάνομαι ότι υπάρχουν δυνάμεις που επηρεάζουν τελικά την εξέλιξη», αρνούμενος να μπει σε «ρόλο θεατή», όπως τόνισε. Καταφέρθηκε δε εναντίον του ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε βρίσκεται στο τέλος της ζωής του, σε φάση παρακμής και διάλυσης, ενώ έκανε λόγο για εσωκομματική αντιπαλότητα. Και μετά από αυτές τις δηλώσεις αποχώρησε από το δικαστήριο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τελικά δεν κατάφερε να καθίσει όλο το ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο και χλευάζει το κόμμα που τον ανέδειξε για παρακμή, αγνοώντας ότι για την παρακμή και τη διάλυση του κόμματος ευθύνεται κατά πολύ και ο ίδιος με τις πράξεις του. Αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο μικρόψυχος, πολιτικά και ηθικά, είναι…

 

Έκρηξη βίας

 Δύο περιστατικά βίας μεταναστών είχαμε τις τελευταίες ημέρες σε Ευρωπαϊκές χώρες. Ο φρικτός αποκεφαλισμός στρατιωτικού στο Λονδίνο, η προκλητική στάση των ισλαμιστών δραστών, αλλά και οι ταραχές σε συνοικία μεταναστών στη Στοκχόλμη που συνεχίζονται για πέντε ημέρες. Τα περιστατικά αυτά, καταδεικνύουν ότι η Ευρώπη θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα που προκύπτουν από την αθρόα μετανάστευση και την οικονομική κρίση. Προβλήματα που η χώρα μας βιώνει στο πετσί της την τελευταία πενταετία και που έχει αφεθεί στην τύχη της να τα αντιμετωπίσει μόνη της, ενώ οι ευρωπαίοι περιορίζονται σε διαπιστώσεις και σε νουθεσίες. Το πρόβλημα όμως έφτασε στην πόρτα τους και θα κληθούν άμεσα να το αντιμετωπίσουν επιτέλους με σοβαρότητα.

 

Για να ξεφύγουν από την ανεργία …γίνονται εύκολα θύματα εκμετάλλευσης

Συχνά πέφτει το μάτι μας σε αγγελίες εταιρειών που προσφέρουν εργασία σε χώρες της Ε.Ε. και μάλιστα υπόσχονται παχυλούς μισθούς. Όμως πίσω απ’ αυτές συχνά κρύβονται παγίδες που εκμεταλλεύονται τους άνεργους που ψάχνουν μια δουλειά Η κρίση έχει κάνει τους ανθρώπους να κρεμιούνται από κάθε κλωστή. Να αναζητούν την ελπίδα σε κάθε ευκαιρία….Πρόκειται για τις εταιρείες ενοικίασης εργαζομένων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε βόρειες, οικονομικά πιο εύρωστες χώρες.

Οι εταιρείες αλιεύουν συνήθως νέους άνδρες, ανειδίκευτους ή απασχολούμενους, μέχρι πρότινος, σε άλλους, άσχετους κλάδους και τους τάζουν μισθούς που τελικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρόκειται για μεικτούς μισθούς που συμπεριλαμβάνουν κρατήσεις και φόρους, ενώ ο κάθε εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος, εφόσον βρίσκεται σε ξένη χώρα, να πληρώνει για τη διαμονή του. Οι συγκεκριμένες εταιρείες δε νοιάζονται. Οι εταιρείες μίσθωσης εργαζομένων ωθούν τα θύματά τους στην υπογραφή συμβολαίων με αμφιλεγόμενους όρους, διατηρώντας, για παράδειγμα, τη δυνατότητα απόλυσης χωρίς εξηγήσεις για το πρώτο εξάμηνο εργασίας. Υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά για αυτό χρειάζεται να’ μαστε ψυλλιασμένοι!

Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…