Σχόλια 22/5/13

0

Ευτυχώς δεν έγινε η απεργία: Πάμε τώρα ομαλά τους νέους στην ανεργία

Θωμάς Βουγιουκλής

 

 Γιορτή

 Κωνσταντίνου και Ελένης χθες, χαράς ευαγγέλια για την εφημερίδα μας, αφού γιόρταζε το αφεντικό μας. Το οποίο κέρασε και γλυκά και αλμυρά μαζί και ταυτοχρόνως.

Όμως μαζί είχαμε και συνεορτάζουσα στην Εφημερίδα, μια άλλη Ελένη.

Χρόνια τους πολλά και στις δύο με ό,τι επιθυμούν και βέβαια πάντα με υγεία.

«Ε»

 

Γιορτή ΙΙ

 Αλλά και ποιος δεν γιόρταζε χθες, ποιο σπίτι; Όλο και θα υπήρχε κάποιος Κώστας, Ελένη, Κωνσταντίνα. Σε όλους τους εορτάζοντες λοιπόν, από καρδιάς, ευχές θερμές για χρόνια πολλά.

«Ε»

 

Ποιος φταίει;

 Όταν ψηφίζει Τέρενς Κουίκ για τη βουλή και άλλους πολλούς ηθοποιούς, τραγουδιστές κλπ του λάιφ στάιλ, επόμενο είναι να διαβάζεις μετά για μετακινήσεις, παραιτήσεις και άλλα μη σοβαρά.

Δεν είναι η ευθύνη των αρχηγών που επιλέγουν αυτά τα πρόσωπα. Είναι και κυρίως αυτή, η ευθύνη των πολιτών που επιλέγουν αυτά τα πρόσωπα.

Γι’ αυτό ας μη διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις αυτές. Τους ψήφισαν για άλλο κόμμα και τους βρίσκουν μετά αλλού!…

«Ε»

 

Έκδοση για τη Ρέμβη

 Από τις εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ κυκλοφόρησε ένα μικρό βιβλίο, βιβλιαράκι εκατό σελίδων, για την Ξάνθη και τη Συνοικία της Ρέμβης (του Πούρναλικ όπως την ξέρουν οι μεγαλύτεροι).

Πρόκειται για μια συγγραφική προσέγγιση του θέματος από τον Αναστάσιο Τσορλίδη, υπάλληλο του ΕΣΥ, Ξανθιώτη στην καταγωγή.

Στην έκδοση γίνεται, εκτός των άλλων, μια προσέγγιση της μουσουλμανικής μειονότητας της περιοχής μέσα από την κοινή συμβίωση Χριστιανών – Μουσουλμάνων.

Για τους νεότερους Ξανθιώτες, το περιεχόμενο παρουσιάζει ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν την ιστορία και τα γεγονότα της περιοχής η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα να έχει τη δική της διαδρομή στον κορμό της πόλης.

«Ε»

 

Σκυλιά και θάλασσα

Οι οικόσιτοι σκύλοι, όσο κι αν είναι φροντισμένοι και ελεγχόμενοι για ασθένειες κλπ και εμβολιασμένοι, δεν πρέπει να πηγαίνουν για μπάνια στις θάλασσες!

Οι ιδιοκτήτες που πηγαίνουν τα σκυλιά τους στην παραλία θα πρέπει να ξέρουν ότι τα μπάνια των σκύλων δεν επιτρέπονται στη θάλασσα.

Κι από την άλλη, όταν βγάζουμε τα σκυλιά μας βόλτα, εντός κι εκτός παραλιών, φροντίζουμε να μαζεύουμε και τις ακαθαρσίες τους. Δεν τις κοιτάμε και βάζουμε στοιχήματα ποιος θα τις πατήσει. Δεν είναι ντροπή να μαζεύεις περιττώματα, αλλά να τα πετάς στα μούτρα του άλλου, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

«Ε»

 

Το ψάχνουν…

Με το μολύβι και το χαρτί στο χέρι είναι στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και τη διαθεσιμότητα.

Στα γραφεία των δημοσιογράφων φτάνουν πληροφορίες ότι επικρατεί ένα αλαλούμ. Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα. Είναι αδύνατο να υπάρξουν 2.000 απολύσεις ή 12.500 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

«Ε»

 

Οι Μικρομεσαίοι

Η Μικρομεσαία Επιχείρηση που στήριξε την ανάπτυξη και την απασχόληση στη χώρα για πολλές δεκαετίες, έγινε ξαφνικά ο «αποδιοπομπαίος τράγος»και οι επαγγελματίες «ψεύτες και κλέφτες».

Τους κατηγορούν για φοροφυγάδες. Τους υποχρέωσαν να κρεμάσουν την πινακίδα της ντροπής στα μαγαζιά τους. Τους εξάντλησαν φορολογικά με μία ανελέητη φοροεπιδρομή. Τους στέρησαν τη ρευστότητα. Τους κούρεψαν μετοχές και ομόλογα. Τους οδήγησαν στα λουκέτα και την ανεργία. Ο άλλοτε αξιοπρεπής Έλληνας μικρομεσαίος έμπορος έφτασε να παλεύει για την επιβίωσή του. Αυτά τα έχουμε πει πολλές φορές από δω, αλλά τα λέει και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Παρ’ όλα αυτά, οι έμποροι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να επιδεικνύουν το ίδιο πνεύμα ωριμότητας και δημιουργικότητας, να προβληματίζονται για το μέλλον της ΕΣΕΕ και των επιχειρήσεών τους, να καταθέτουν χρήσιμες προτάσεις και κρίσιμους προβληματισμούς, αλλά και να καταλήγουν σε ένα αποτελεσματικό εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό.

«Ε»

 

Πικρή αλήθεια

Οι Έλληνες εργάτες γης γεμίζουν τα καφενεία και κρίνουν τους πάντες και τα πάντα, αλλά αποτελούν τη μειοψηφία στα χωράφια.

«Ε»

 

Ποιος θα πάρει το «Βραβείο του Ευρωπαίου Ηγέτη»;

Την ευκαιρία να ψηφίσουν τον άνθρωπο που θεωρούν ότι είχε την μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρωπαϊκή πολιτική έχουν οι χρήστες του Διαδικτύου, στο πλαίσιο του ετησίου «Ευρωπαϊκού Βραβείου Ηγέτη».

Η βράβευση οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο τηλεόρασης, Euronews και έχουν επιλεγεί έξι άτομα για τον τίτλο του «Ευρωπαίου Ηγέτη». Από τους υποψήφιους απουσιάζουν τα ονόματα της Άνγκελα Μέρκελ, του Βόλφανγκ Σόιμπλε, και άλλων προβεβλημένων ηγετών. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στις 6 Ιουνίου, σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Υποψήφιοι είναι: Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, το μέλος της Κομισιόν Ντόρις Πακ, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ, ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τασκ και ο πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχοφσταντ μαζί με τον συμπρόεδρο των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπετί για το βιβλίο «Για την Ευρώπη!» που εξέδωσαν από κοινού.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ψηφίσουν στο http://www.stateoftheeu.eu/european-leader-award-2013/

 


Επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης

Το κέντρο κράτησης μεταναστών επισκέφθηκαν ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με το Νίκο Καλιαμπάκα για να δουν πώς είναι το κλίμα μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησαν 21 μετανάστες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ελλιπή ενημέρωση αφού τώρα έμαθαν ότι ο ένας χρόνος κράτησης δεν μετρά από τη μέρα της σύλληψης (για τους περισσότερους τον Αύγουστο), αλλά από την ημερομηνία υποβολής αίτησης πολιτικού ασύλου και για άλλα σχετικά ζητήματα. Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, παραδέχθηκε ότι παραμένουν πολύ καλές οι συνθήκες για τους 430 μετανάστες που κρατούνται εκεί, ενώ ο κ. Ζεϊμπέκ σχολίασε ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να βρεθεί λύση για το μεταναστευτικό.

Το κέντρο κράτησης επισκέπτεται αύριο και κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα βρεθεί στην πόλη.

Ε.Δ.

 

Η άλλη Ξάνθη

Η άλλη όψη της Ξάνθης. Αυτή που μοιάζει απόμακρη, αλλά έχει γίνει τόσο οικεία, Συχνά περνάμε και δε στρέφουμε καν το βλέμμα. Κι όμως είναι εκεί, όλο και πιο συχνή, όλο και πιο οδυνηρά αληθινή για μια κοινωνία. Άνθρωποι χωμένοι στα σκουπίδια να σκίζουν σακούλες, να ψάχνουν κουτάκια αλουμινίου για να τα πάνε στην ανακύκλωση και να μαζεύουν σε άλλη σακούλα τα υπολείμματα φαγητού από τον κάδο των σκουπιδιών. Στη φωτογραφία τα παιδιά κάνουν… μπάνιο με ό,τι απέμεινε από ένα σαμπουάν που βρήκαν, πιο πολύ σαν παιχνίδι. Τρέχουν και γελάνε κι όμως το σκληρό πρόσωπο της κρίσης δεν επιτρέπει σε κανέναν άλλο να γελάσει μαζί τους. Και η κρίση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο οικονομική, ούτε μόλις τριών ετών.

Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…