Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 20 εργάτες στο δήμο Ξάνθης

20 εργάτες στο δήμο Ξάνθης

0
dimarxio xanthi2-web

Θα απασχοληθούν για 5 μήνες

 

20 εργάτες γενικών καθηκόντων θα προσλάβει ο δήμος Ξάνθης για 5 μήνες. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου το εργατικό προσωπικό θα απασχοληθεί μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, προς κάλυψη των αναγκών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του.

Τυπικά προσόντα

Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης δηλαδή απολυτήριο τριταξίου Γυμνασίου ή απολυτήριος τίτλος δημοτικού σχολείου για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 ή ισότιμος τίτλος κατωτέρας τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών

Προτάσσονται οι δημότες του Δήμου Ξάνθης

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

Ενδεικτικά:

1.Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

2.Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους.

3.Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα του άρθρου 214 του Ν.3584/2007.

4.Πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια.

Προθεσμία και τόπος υποβολής των αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ξάνθης (Δ/νση: Μαυρομιχάλη 6, 67100 Ξάνθη, τηλ: 2541-0-28398) και αρμόδια για την παραλαβή είναι η υπάλληλος κ. Καλλιόπη Δ. Τζανόγλου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου.

 

5 προσλήψεις στο δήμο Αβδήρων

8μηνες συμβάσεις

 Στην πρόσληψη 5 ατόμων θα προχωρήσει ο δήμος Αβδήρων.

Αναλυτικότερα ο φορέας θα καλύψει 2 θέσεις Εργατών Καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, από μια (1) θέση θα μοιραστούν οι ειδικότητες: ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Οδηγών και ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού έδωσε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη στις 16 Μαΐου μ ενώ όλοι οι προσληφθέντες θα συνάψουν 8μηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2541352517.

 

Προσλήψεις 1.578 πυροσβεστών

 Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρόσληψη 1.578 εποχικών πυροσβεστών, που θα απασχοληθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών και όχι οκτώ μηνών που προβλεπόταν τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα προβλέπονται θέσεις για τις ειδικότητες των εργατών πυρόσβεσης – διάσωσης, οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων, εργατών-οδηγών αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων και πυροφυλάκων.

 

10.000 θέσεις εργασίας σε περιμένουν στον ελληνικό τουρισμό

 Κράτησε μια για εσένα αν είσαι άνεργος έως 29 ετών, πτυχιούχος ή μη

 Έως στις 27 Μαΐου οι αιτήσεις

 Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας, το Υπουργείο Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σου δίνουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις 80 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 500 ώρες πρακτικής άσκησης στον τομέα του τουρισμού, με επίδομα από 2.400 έως 2.700 ευρώ.

Μπες στο πρόγραμμα: «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» που υλοποιεί το Υπουργείο.

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στ 25410 84831 έως τις 27 Μαΐου

 

806 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ τον Ιούνιο

 Οι θέσεις αφορούν 8μηνες συμβάσεις

 

Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η έκδοση των προκηρύξεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την κάλυψη 806 θέσεων σε όλη τη χώρα.

Οι θέσεις αφορούν οκτάμηνες συμβάσεις στις τέσσερις ειδικότητες που καλύπτει ο φορέας κάθε έτος και θα κατανεμηθούν στις υπηρεσίες και στα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα.

Ο τελικός αριθμός των θέσεων θα καθοριστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο έχει ήδη αποσταλεί αίτημα από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 500 θέσεις θα κατανεμηθούν στην Αττική, 90 στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες 216 σε περιφερειακές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Η διαδικασία τα πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί από το ΑΣΕΠ, το οποίο θα εγκρίνει και θα προκηρύξει τις θέσεις, ενώ η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του φορέα (Απελλού 1, ΤΚ 101 88, Αθήνα).

Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν, αντιστοιχούν σε αποφοίτους Γυμνασίου και Λυκείου και είναι οι ΔΕ Διανομέων, Εσωτερικής Εκμετάλλευσης και Οδηγών και η ΥΕ Διαμετακομιστών.

 

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 8.500 άνεργους αγρότες

 Ξεκινά τον Ιούνιο

 Νέο πρόγραμμα για 8.500 άνεργους στον αγροτικό τομέα ξεκινά τον Ιούνιο το υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» να αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης. Πρόκειται για επιδοτούμενη κατάρτιση 7.000 ανέργων και 1.500 αυτοαπασχολούμενων και υποαπασχολούμενων στον αγροτικό τομέα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων θα ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου μαζί με τα αναλυτικά κριτήρια του προγράμματος ενώ οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα. Το πρόγραμμα προβλέπει εκπαιδευτικό επίδομα 4 ευρώ/ ώρα για τους 7.000 ανέργους και 5 ευρώ/ ώρα για τους αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους. Σκοπός της δράσης είναι η παροχή βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

 Οι δικαιούχοι

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι (μέλη αγροτικών συνεταιρισμών) και υποαπασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα και οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι α) να έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα και β) το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το αντίστοιχο όριο της φτώχειας ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών.

Στόχος είναι η κατάρτιση στον αγροτικό τομέα σε αντικείμενα σχετικά με δυναμικά είδη καλλιεργειών και εκτροφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων κ.λ.π. στις οκτώ Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου 1: Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνιοι Νήσοι, Κρήτη και Πελοπόννησος. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ.

 

5.000 στρέμματα γης σε νέους έως 35 ετών

 Από τις 1 Ιουνίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις

 Το «εισιτήριο» σε εκατοντάδες νέους έως 35 ετών, προκειμένου να γίνουν νέοι αγρότες, δίνει η Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους δωρεάν 5.000 στρέμματα γης για καλλιέργεια.

Πρόκειται για αγροτικές εκτάσεις από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, που παραμένουν ακαλλιέργητες και δεν έχουν δυνατότητα να αξιοποιηθούν για άλλη χρήση.

Η παραχώρηση θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πενταετούς προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεση της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.

Προϋπόθεση για τους νέους αγρότες είναι να υιοθετήσουν πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητα, ενώ ο όμιλος δεσμεύεται για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής παραγωγής τους κατά τα πρώτα τρία χρόνια.

 Αιτήσεις

Οι αιτήσεις των υποψηφίων για να ενταθούν στο νέο πρόγραμμα του ομίλου Πειραιώς θα ξεκινήσουν από την 1 η Ιουνίου και θα υποβάλλονται στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη Α.Ε.», μέλος του ομίλου, που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου για κάθε συμμετέχοντα

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e- mail στο info@excelixi.org ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-6291201, 2106291432 και 2106291555.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…