Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ γυναικών: Στα πλέι – οφ για την Α2 η Ασπίδα

Μπάσκετ γυναικών: Στα πλέι – οφ για την Α2 η Ασπίδα

0
aspida-web

«Καλοδεχούμενη η άνοδος αν έρθει αλλά…»

 

Δηλώσεις στο «Ε» του προπονητή της ξανθιώτικης ομάδας, Καρά Αχμέτ Νεδήμ

Στα πλέι – οφ ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα αγωνιστεί το 2ο 15νθήμερο του Ιουνίου η γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης.

Η ξανθιώτικη ομάδα που τερμάτισε 1η στον όμιλο της, στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αν. Μακεδονίας – Θράκης) θα συνεχίσει στα μπαράζ ανόδου, όπου θα διεκδικήσει ότι καλύτερο και, αν προκύψει η άνοδος θα το… σκεφτεί!

Να σημειώσουμε βέβαια ότι η Ασπίδα «2001» τερμάτισε 1η σε όμιλο των τεσσάρων ομάδων, με μία από αυτές να είναι η ¨θυγατρική¨ της, Ασπίδα, στην οποία αγωνίζονται οι μικρότερες – ηλικιακά – παίκτριες της ξανθιώτικης ομάδας, ενώ οι άλλες δύο ομάδες που συμπλήρωναν το «καρέ» ήταν ο Πανσερραϊκός και οι Πάνθηρες Καβάλας.

Για το γεγονός πάντως ότι κράτησε ψηλά τη σημαία του γυναικείου μπάσκετ στην περιφέρειά μας, μέσα από επαγγελματισμό στις προπονήσεις και τους αγώνες, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην «Ασπίδα 2001» που δίκαια με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έφτασε στην κορυφή της περιφέρειας.

 «Εφικτή η άνοδος αλλά μας προβληματίζει το μετά…»

 Όπως δήλωσε στο «Ε» ο προπονητής της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας, Καρά Αχμέτ Νεδήμ, η ξανθιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά και με στόχο τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ ανόδου, ενώ εάν τερματίσει 1η στον όμιλο και κατακτήσει την άνοδο, θα δει τις κινήσεις που θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, για το αν θα δηλώσει συμμετοχή στην Α2 κατηγορία ή όχι.

Αναλυτικά ο κ. Νεδήμ μιλώντας στο «Ε» τόνισε:

Κ.Ν.: «Πάμε για να παίξουμε και ότι προκύψει. Ακόμη και η άνοδος μπορεί να είναι εφικτή για εμάς, αλλά μας προβληματίζει το μετά, οπότε είμαστε λίγο… επιφυλακτικοί. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που προβιβαστούμε στην Α2, θα έχουμε αγώνες σε Λευκάδα, Ιωάννινα, Βόλο, Λάρισα και σε άλλες πόλεις όπου θα χρειαζόμαστε μετακινήσεις – διανυκτερεύσεις κλπ., οπότε τα έξοδα αυτόματα αυξάνονται κατακόρυφα. Εάν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να κατεβαίνουμε στις αποστολές με τις βασικές ανέσεις για τις αθλήτριες, τότε φοβάμαι πως δεν θα μπορούμε να αγωνιστούμε στην Α2», λέει αρχικά ο κ. Νεδήμ για να προσθέσει:

Κ.Ν.: «Δεν είναι μόνο τα βασικά έξοδα, αλλά θα χρειαστεί και κάποια ενίσχυση. Σίγουρα οι παίκτριες που έχουμε στο δυναμικό μας είναι πολύ καλές, αυτές εξάλλου έφτασαν την ομάδα μέχρι εδώ, όμως σε περίπτωση ανόδου στην Α2 θα χρειαστεί η ανάλογη ενίσχυση ώστε να έχουμε και μία αξιοπρεπή παρουσία. Δεν θα θέλαμε να ανέβουμε και να σημειώσουμε 22 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια…».

Όσο για τους ερχόμενους αγώνες και το πρόγραμμα ο προπονητής της Ασπίδας τόνισε: «Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα καθώς θα παίξουμε τέσσερα σερί παιχνίδια και έχουμε το ρεπό την τελευταία αγωνιστική. Θα πρέπει μέχρι τότε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική για να δούμε την κατάταξή μας. Πάντως όπως προανέφερα, θα χτυπήσουμε όλα τα ματς και, αν έρθει η άνοδος καλοδεχούμενη. Σε περίπτωση που τερματίσουμε 1οι στα μπαράζ και πάρουμε την άνοδο όμως, θα περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο όπου δηλώνουν συμμετοχή στην Α2 οι ομάδες και, αν έχει βρεθεί η απαραίτητη οικονομική βοήθεια, τότε θα σκεφτούμε για τη συνέχεια..».

 

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…