Σχόλια 16/05/2013

0

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δάσκαλε ας δίδασκες δυο ωρίτσες παραπάνω…δεν θα χαλούσε ο κόσμος

 

 Προς ιδιωτικοποίηση η ΔΕΗ

 Το νέο σχέδιο είναι σημαντικό και δημοσιοποιήθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο χθες. Η κυβέρνηση, κατά τη δήλωσή του, αποφάσισε και ετοιμάζει το σχετικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Λεπτομέρειες της μεγάλης αυτής οικονομικής απόφασης δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη. Σημασία έχει πως η απόφαση έχει ληφθεί, πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη –κορυφαία –ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα πλέον και νέες προοπτικές.

Ομολογούμε πως απαιτούσε θάρρος πολιτικό η απόφαση αυτή και σίγουρα θα χρεωθεί στα υπέρ της κυβέρνησης όταν ολοκληρωθεί.

«Ε»

 

Τερτίπια δημάρχων

Πήραν τα χρήματα για τα χρέη αλλά δεν πλήρωσαν ούτε σεντς ακόμη κάποιοι δήμαρχοι. Εξυπνάδα; Δεν θα το έλεγα. Πονηριά; Ίσως ελληνικής κοπής.

Πάντως τους εντόπισε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και δεν θα’ χουν καλά ξεμπερδέματα.

Όπως να’ ναι, πάντως, είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, να δίνει τα χρήματα το υπουργείο στους δήμους για να πληρώσουν χρέη τους, κι αυτοί να κάνουν το κορόιδο και να τα διαθέτουν αλλού.

Η υπόθεση θα έχει και συνέχεια γιατί πολλές επιχειρήσεις που έχουν να λαμβάνουν από τους δήμους θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Ε»

 

Νέο βιβλίο

Εξ’ Αθηνών το νέο. Ο πρώην νομάρχης Ξάνθης, Κων/νος Θανόπουλος, ετοιμάζει νέο βιβλίο που σύντομα θα είναι έτοιμο. Τίτλος του νέου πονήματος: «Διαδρομή στη Διοίκηση – Σχέσεις Διοίκησης και Πολιτικής».

Όπως μας δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, στο βιβλίο πραγματεύεται τη διαδρομή ενός δημόσιου λειτουργού και τι αυτός συναντά στην πορεία της υπηρεσιακής του θητείας.

Θα το περιμένουμε κι αυτό το βιβλίο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

«Ε»

 

Γειά σου Αστέριε!

Το προχθεσινό doodle της Google ανήκε στον 10χρονο Αστέριο Ρέυνικ, μαθητή του 2ου δημοτικού σχολείου από το Λιτόχωρο, που κέρδισε τον διαγωνισμό “Doodle 4 Google” που είχε θέμα την Ελλάδα. Το δικό του Ελληνικό doodle με τίτλο «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα» ξεχώρισε σε ψηφοφορία που είχε διάρκεια από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου.

Κάθε παιδί που έστειλε τη ζωγραφιά του στο διαγωνισμό, έπρεπε να γράψει και δυο λόγια για την έμπνευσή του. «Ζωγράφισα το doodle με ένα μεγάλο ήλιο, τη θάλασσα και την ελληνική σημαία γιατί για εμένα αυτά είναι η Ελλάδα», έγραψε ο μικρός Αστέριος.

Και για μας Αστέριε, αυτά είναι. Αλλά και λογαριασμοί, χρέη, κατασχέσεις, αυτοκτονίες, ανεργία, εξαθλίωση, οργή, πόνος, θλίψη.

Ελπίζουμε στη δική σου καρδιά να έχεις πάντα μόνο τον ήλιο, τη θάλασσα και τη σημαία.

«Ε»

 

“Ναι» στην απεργία από ΕΛΜΕ για ηθικούς λόγους

 Με μεγάλη πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Ξάνθης αποφάσισε «ΝΑΙ» στην πρόταση που υπέβαλλε η ΟΛΜΕ, για απεργία την Παρασκευή, 17 Μαΐου και ακολούθως πενθήμερη απεργία από Δευτέρα 20 Μαΐου.

Η απόφαση ελήφθη για την τιμή των όπλων, πράγμα που σημαίνει ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

«Ε»

 

Απορρίφθηκε

 Απορρίφθηκε από το Συμβούλειο Επικρατείας το αίτημα της ΟΛΜΕ να χορηγηθεί διαταγή με την οποία να παγώνουν προσωρινά οι κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την επίταξη των κτιρίων, που είναι αναγκαία για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης της ΟΛΜΕ) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Ιουνίου.

«Ε»

 

Μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ ξημερώνει για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

 Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το κόμμα του Χρήστου Ζώη (ΝΕΑ ΜΕΡΑ) πήρε 2,3%, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη πλευρά του Θεσσαλού πολιτικού για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα.

Πριν από λίγο καιρό, σε μια άλλη δημοσκόπηση, η παράταξη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ του Ανδρέα Λοβέρδου συγκέντρωνε το 2,4% των προτιμήσεων της κοινής γνώμης, αφήνοντας πολύ πιο πίσω κάποιες άλλες δυνάμεις της πολιτικής ζωής του τόπου!

«Τώρα, πότε τα είπανε, πότε τα συμφωνήσανε, ένας θεός ξέρει…» (απόσπασμα από ελληνική ταινία με το Νίκο Σταυρίδη).

«Ε»

 

Οι κρητικοί δεν είναι κορόιδα

 Στη θάλασσα παραλίγο κινδύνευσαν να βρεθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Τυμπάκι της Κρήτης, όταν προσπάθησαν να πείσουν τους κατοίκους ότι η κινεζική επένδυση που πρόκειται να γίνει στο λιμάνι της περιοχής είναι ασύμφορη για την οικονομία του τόπου και κίνδυνος για το περιβάλλον!

Οι κρητικοί εξαγριώθηκαν και τους περίλαβαν με τα γιαούρτια γιατί δεν δέχθηκαν ως αυθεντίες στον τόπο τους, τους διάφορους περιοδεύοντες ανά τη χώρα οικολογούντες, που προσπαθούν όπου γίνεται κάποια επένδυση να παρεμβαίνουν για να την ακυρώσουν. Η πρακτική τους, γνωστή. Ξεσηκώνουν τους κατοίκους και δημιουργούν συνεχώς εμπόδια προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη μέχρι να αγανακτήσουν και να φύγουν οι επενδυτές.

Άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τις ανάγκες μιας τοπικής οικονομίας αλλά με πρόσχημα οικολογικές και οικονομικές επιπτώσεις, εμποδίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης γίνεται, οπουδήποτε στη χώρα, όπως κάνουν συστηματικά με το αρδευτικό στο νομό μας, αλλά και αλλού.

Αλλά οι κρητικοί δεν είναι κορόιδα. Τους έδιωξαν κακήν κακώς. Γιατί αυτοί γνωρίζουν τα συμφέροντά τους και ξέρουν πώς να τα διεκδικήσουν, γι’ αυτό και είναι η πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας. Όχι όπως εμάς τους θρακιώτες, που μια ζωή μας υπονομεύουν και δε μιλάμε…

 

Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια αλλά δεν τέλειωσαν οι γκρίνιες…

 Εκεί που κάποιοι μέμφονταν την περιφέρεια για καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών– και δικαίως θα’ λεγα – εκεί που έθεταν θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας αν δεν αρχίσουν άμεσα οι ψεκασμοί τώρα που αυτοί άρχισαν έστω και δοκιμαστικά αφού δόθηκε η σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή του υπουργείου τώρα τους φταίει το σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε. Υποστηρίζουν δε ότι αυτό το σκεύασμα είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους και τα ζώα παραβλέποντας το γεγονός ότι έχει εγκριθεί η χρήση του από την αρμόδια αρχή.

Και επιπλέον είναι γνωστό ότι για την καταπολέμηση των κουνουπιών χρησιμοποιείται εντομοκτόνο και όχι …ροδόνερο!

Μ.Ξ.

 

Μετά τους σοβάδες πέφτουν και οι κουρτίνες

 «Πιάνεται η ψυχή σου» κάθε φορά που επισκέπτεσαι το δημαρχείο της Ξάνθης και κυρίως την αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου. Έτσι και κάνεις το λάθος και κοιτάξεις το ταβάνι και τα χάλια που έχει αναρωτιέσαι πότε θα’ σου έρθει στο κεφάλι. Οι σοβάδες που πέφτουν είναι κάτι συνηθισμένο ενώ χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής παρατηρήσαμε ότι έπεσε και η …κουρτίνα (βλέπε φωτο)!

Μήπως θα’ πρεπε να γίνει κάτι; Αρκούν τα υποστυλώματα για να μην έχουμε κανένα ατύχημα μέχρι να γίνει η μεταφορά στο νέο δημαρχείο. Ας το κοιτάξει ο δήμος γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κανείς μας δεν θέλει να τη βρει από το …ταβάνι του δημαρχείου όσο καλαίσθητο και αν είναι !

Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…