Σχόλια 11/05/2013

0
Οξύμωρο: Οι καθηγητές απεργούν μέσα στις εξετάσεις επειδή έχουν αγωνία για το μέλλον αυτών των παιδιών…
 
Καλό!
 Το διαβάσαμε στην Καβαλιώτικη εφημερίδα «Νέα Εγνατία» και το αφιερώνουμε σε όλους τους Ξανθιώτες. Γράφει: «Αν μας φάνε και φέτος τα κουνούπια, θα απαιτήσουμε την μεταφορά του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Νέστο, να δουν αυτοί…»
Και στα Άβδηρα αδέλφια, και στο Μυρωδάτο, λέμε εμείς…
«Ε»
 
Περιποίηση πρασίνου
 Αλλάζουν σιγά-σιγά κατεστημένες αντιλήψεις και στους δήμους. Αργά μεν, αλλά οι αλλαγές γίνονται. Και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κι άλλες.
Πρόσφατο παράδειγμα ο δήμος Ορεστιάδας στον Έβρο, ο οποίος ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την περιποίηση του πρασίνου του δήμου. Αλλού, εταιρείες έχουν αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών, μάλιστα με πολύ καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς απεργίες κάθε χρόνο!
Τα πράγματα αλλάζουν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λοιπόν, παρότι άργησαν πάρα πολύ…
«Ε»
 
Επιδοτούμενοι άνεργοι στον τουρισμό
 Το πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας 10.000 νέων έως 29 ετών στον τουριστικό τομέα παρουσίασαν την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.
Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής περίπου 10.000 άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών, εκ των οποίων οι 2.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι 8.000 απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΣΕΤΕ www.sete.gr.
Γ.Π.
 
Επίσκεψη αστραπή
 Από τις 4 ημέρες της περιοδείας του στη Θράκη, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Καράογλου, θα έρθει στην Ξάνθη για λίγες ώρες. Και πιο συγκεκριμένα, θα είναι Ξάνθη τη Δευτέρα το πρωί και θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη.
Στη συνέχεια, στις 10.00 θα χαιρετήσει τις εργασίες του συνεδρίου του Επιμελητηρίου και θα αναχωρήσει αμέσως για Κομοτηνή όπου θα επισκεφθεί το Μουφτή Ροδόπης.
-Αυτά και σε άλλα με υγεία.
«Ε»
 
Ναι μεν αλλά…
 Θετικό ότι θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο για τον Τουρισμό στην πόλη μας. Θετικό που θα συμμετάσχουν και αντιπρόσωποι από Τουρκία και Βουλγαρία. Θετικό επίσης που θεματικά θ’ αναδειχθούν όλα τα θέματα που αποτελούν αυτό που λέμε και εννοούμε ως «Τουρισμός».
Όλα αυτά και άλλα πολλά, καλά, πολύ καλά. Μια ένσταση όμως: Να μην μείνουν όλα αυτά στα λόγια, στους χαιρετισμούς, στις διαπιστώσεις. Διότι χρόνια πολλά τώρα ΜΟΝΟΝ αυτό κάνουμε! Και μόνον Τουρισμό δεν έχουμε, ενώ λόγια πολλά, πάρα πολλά.
Εάν είναι να ακουστούν πάλι θεωρίες και εκθέσεις ιδεών, εάν τα πούνε οι ομιλητές μεταξύ τους, κι αν τα συμπεράσματά τους δεν ξεκινήσουν να υλοποιούνται σιγά-σιγά, τότε ο νομός δεν θα κερδίσει τα αναμενόμενα.
-Έργα, πράξεις θέλουμε, από λόγια χορτάσαμε. Και τα έργα γίνονται από ανθρώπους, από δράσεις και ενέργειες που το κράτος, η Πολιτεία βοηθάει και συμπαραστέκεται και δεν εμποδίζει, όπως συνήθως γίνεται στον ταλαίπωρο αυτόν τόπο.
«Ε»
 
Διευκρινήσεις
 Από το δήμο Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα από το Γραφείο Δημάρχου, λάβαμε ένα δελτίο Τύπου την Πέμπτη 9 Μαΐου. Εστάλη προς όλα τα ΜΜΕ.
Μέχρι εδώ καλά. Από δω και πέρα αρχίζουν τα άσχημα. Διότι ο δήμος Ξάνθης, απέστειλε την επιστολή-Δελτίο ως απάντηση σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μαχητής», το όνομα της οποίας δεν αναφέρεται στο Δελτίο, άγνωστο γιατί, ενώ γίνεται αναφορά για «συγκεκριμένη εφημερίδα» γνωστού όντως πως κάθε εφημερίδα και όνομα έχει και εκδότη.
Αυτή η τακτική είναι προφανές πως θα πρέπει να σταματήσει. Και όπως η εφημερίδα ευθαρσώς αναφέρεται ονομαστικά σε δήμαρχο και άλλους, έτσι και η απάντηση του δημάρχου θα πρέπει ν’ αναφέρεται ονομαστικά στην εφημερίδα κι όχι γενικά κι αόριστα σε κάποια εφημερίδα.
Αυτό το λυπηρό φαινόμενο, κατάλοιπο μιας λανθασμένης τακτικής θα πρέπει να σταματήσει, τόσο από το δήμο όσο και από τους άλλους φορείς.
Επίσης, το τονίζουμε για άλλη μια φορά, οι απαντήσεις σε δημοσίευμα εφημερίδας αποστέλλονται σ’ αυτήν μόνον. Εάν δεν την δημοσιεύσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε έχει το δικαίωμα ο θιγόμενος να την στείλει σε όποιο άλλο Μέσο Δημοσιότητας επιθυμεί.
Ως εκ τούτου η εφημερίδα μας δεν δημοσιεύει το Δελτίο Τύπου του δήμου Ξάνθης. Εξάλλου το θέμα δεν μας αφορά. Απλά παρακολουθούμε την αποκαθήλωση κάποιων που, χρόνια τώρα, δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν ανθρώπους και φιλίες και προτιμούν τη λοιδωρία και τη δημόσια διαπόμπευση που εν πολλοίς οφείλεται στη δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα κι όχι τόσο του Μέσου Ενημέρωσης.
«Ε»
 
Στόχος δολοφονίας ανήμερα της επετείου της Άλωσης ο Πατριάρχης
 Οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψαν οι τουρκικές αρχές, όπως μεταδόθηκε από ιδιωτικό τουρκικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του δικτύου, οι δράστες σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Πατριάρχη στις 29 Μαΐου, ανήμερα της επετείου της άλωσης της Πόλης!
Δύο άτομα έχουν προσαχθεί και άλλα δύο καταζητούνται από τις τουρκικές αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από επιστολή που έλαβαν από την Καισάρεια όπου αναφερόταν λεπτομέρειες του σχεδίου. Οι ύποπτοι είχαν φτάσει στην Πόλη από την Καισάρεια με αυτόν τον στόχο.
Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί την υπόθεση.
 
Εύλογα ερωτηματικά…
 … προκαλεί η «κόντρα» που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του προέδρου του ΕΒΕ κ. Στέλιου Μωραΐτη και του πρώην νομάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη. Μάλιστα ο Μωραΐτης άφησε σαφείς υπαινιγμούς εναντίον του στην προχθεσινή συνεδρίαση του επιμελητηρίου για το θέμα του δρόμου, ξεχνώντας βέβαια ότι ο ίδιος ήταν αντινομάρχης και το δεξί χέρι του Παυλίδη και απ’ αυτούς που έστρωναν δάφνες για την διάνοιξη της τουριστικής διόδου. Τι συνέβη και «πάγωσαν» οι άλλοτε θερμές σχέσεις τους; Μήπως του το κρατούσε ο Μωραΐτης για τη στάση του Παυλίδη στα προβλήματα που είχε με την επιχείρησή του;
(Ως γνωστόν ο σαρακατσάνος δεν ξεχνά!)
Μ.Ξ.
 
«Τα πήρε άσχημα» ο Σωκράτης
«Πυρ και μανία» έκαναν το Σωκράτη Ξυνίδη οι δηλώσεις του Πάρι Κουκουλόπουλου στο ΣΚΑΙ, ο οποίος απέδωσε ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ σε Ξυνίδη και Ραγκούση για τη διαχείρισή τους ως γραμματείς του κόμματος και τους κατηγόρησε ότι άφησαν απλήρωτους εργαζόμενους. «Τουλάχιστον τρεις γραμματείς του κινήματος έχουν πάντα και μια κακή κουβέντα να πουν για το ΠΑΣΟΚ σήμερα αντί να τοποθετηθούν και να εξηγήσουν τι συνέβη», δήλωσε ο Πάρις Κοκουλόπουλος. Μέσω του ιστολογίου του ο Σωκράτης Ξυνίδης τον αποκαλεί «ψεύτη» και του ζητά να πάρει πίσω όσα είπε, «αλλιώς θα τα πάρει πίσω στις αίθουσες των δικαστηρίων». Κι όταν ο Ξυνίδης μιλά για δικαστήρια, το εννοεί.
Ε.Δ.
 
Απεργία αποφάσισε η ΟΛΜΕ
Στην προκήρυξη απεργίας την 1η ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και σε πρόταση για πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου προχώρησε τελικά η ΟΛΜΕ, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας. Υπουργείο και εκπαιδευτικοί κάνανε «μπαλάκι» την ευθύνη για την ομηρεία στην οποία τίθενται οι υποψήφιοι μαθητές, των οποίων βέβαια η αγωνία κορυφώνεται για την έκβαση των πανελλαδικών εξετάσεων και τι αλλαγές θα υποστούν. Η ΔΗΜΑΡ κάλεσε την ΟΛΜΕ να επανεξετάσει τη στάση της κάνοντας λόγο για «ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες», ενώ τη στήριξή του στους εκπαιδευτικούς εκδήλωσε το ΠΑΜΕ.
Τον κρίσιμο ρόλο πάντως θα παίξουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, που θα αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν στην απεργία ή αν θα πάνε κανονικά στη δουλειά τους, προκειμένου να μη διαταράξουν το πρόγραμμα των πανελλαδικών.
Ε.Δ.
 
Πρόταση για μείωση των βουλευτών
Αίσθηση προκαλεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή κυβερνητικός βουλευτής, η οποία προβλέπει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και τη θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υπουργού. Πρόκειται για τον βουλευτή Καρδίτσας Παύλο Σιούφα, ο οποίος εξηγεί ότι η πρότασή του καθοδηγήθηκε από την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων, αλλά και από το λόγο ότι η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες έχει μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών. Τόνισε ότι είναι ώρα για δραστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, ξαφνιάζοντας τόσο το κυβερνητικό στρατόπεδο, όσο και την αντιπολίτευση, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες που δεν έχουν συνηθίσει να ακούνε προτάσεις που βλάπτουν το βουλευτικό κατεστημένο.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…