Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 09-05-2013

Εργασιακό 09-05-2013

0

Θέμα 1ο


4.413 προσλήψεις εποχικών στους δήμους

 8μηνες συμβάσεις σε καθαριότητα – ύδρευση – φωτισμό

Έγκριση θέσεων σε 176 δήμους.

Η πρόσληψη 4.413 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (πχ καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κλπ) σε 176 ΟΤΑ της χώρας, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η έγκριση έγινε βάσει των αιτημάτων που υποβλήθηκαν έως 29 Μαρτίου 2013, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2013.

Το ανωτέρω σχέδιο θα διαβιβαστεί άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συνυπογραφή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης της απόφασης με τη συνυπογραφή του Υπουργού Οικονομικών, θα ενημερωθούν οι ΟΤΑ για τη διενέργεια της εγκεκριμένης πρόσληψης, με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν.2190/94, όπως ισχύουν, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

8μηνες συμβάσεις σε καθαριότητα – ύδρευση – φωτισμό

Συνεπώς, από αυτήν την εβδομάδα οι δήμοι θα μπορούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την προκήρυξη θέσεων εποχικού προσωπικού (οκτάμηνης διάρκειας) σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ.) μέσω ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2013.

Πρόκειται κυρίως για εργατοτεχνικό προσωπικό στις ειδικότητες, εργάτες καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, ηλεκτροτεχνίας οχημάτων, χειριστές μηχανημάτων έργου, μηχανικοί αυτοκινήτων, τεχνίτες αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι εναερίτες, χειριστές ανυψωτικών καλαθοφόρων οχημάτων, υδρονομείς κ.ά.

Μέσα στο δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου θα εκδοθούν οι προκηρύξεις όλων των φορέων, βάσει των αιτημάτων που υπέβαλαν στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 29 Μαρτίου 2013.

 Θέμα 2ο


 Έως τις 11 Μαΐου οι αιτήσεις για το διαγωνισμό των δικαστικών επιμελητών

2 δικαστικοί επιμελητές στο Πρωτοδικείο Ξάνθη – 5 θέσεις στο Εφετείο Θράκης

 Διαγωνισμό για την πλήρωση 57 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών θα διενεργήσει το υπουργείο Δικαιοσύνη την Παρασκευή 31 Μαΐου στο κατάστημα του Εφετείου της έδρας του κάθε Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών.

Ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη από 1973 έως και 1991.

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν έως της 11 Μαΐου στον γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους αίτηση συμμετοχής στην οποία μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου.

Στην αίτηση αυτή επισυνάπτονται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1.Πιστοποιητικό του οικείου Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών για τη θεωρητική και πρακτική άσκηση.

2.Tίτλος σπουδών (πτυχίο Νομικής Σχολής ημεδαπού πανεπιστημίου ή ισότιμου αλλοδαπού αναγνωρισμένου από τον νόμο και για ασκούμενοι εγγεγραμμένοι πριν από τις 8/5/2012, τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου ή άλλα ισότιμα σχολής ή ισότιμο τίτλο αναγνωρισμένο από τον νόμο).

3.Υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στον διαγωνισμό, όπως αναφέρονται στο εδάφιο α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 όπως ισχύει και του άρθρου 4 του ν. 2318/1995.

4.Απόδειξη καταβολής ποσού πενήντα ευρώ ως εξέταστρα.

ΣΤ) Περιφέρεια Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θράκης

1. Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης

2  

2. Πρωτοδικείο Ξάνθης

2

3. Πρωτοδικείο Δράμας

1

 

Θέμα 3ο


 «Επιταγή εισόδου» στην εργασία για 35.000 ανέργους

Με μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς ωφελουμένων συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους». Το πρόγραμμα προσφέρει κατάρτιση και πρακτική άσκηση με προοπτική πρόσληψης σε 35.000 νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών, εισπράττοντας από 2.400 έως 2.700 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η «Επιταγή εισόδου» εκτυλίσσεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:

α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης

β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και

γ) με το πέρας της άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.

Προϋποθέσεις – Απολαβές

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι που έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 και είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργία του ΟΑΕΔ, όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών (πτυχιούχοι, απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Η «Επιταγή εισόδου» στην αγορά εργασίας ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ, το οποίο χορηγείται στους ωφελούμενους της δράσης, με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή της με υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα προβλέπει ότι στην περίπτωση που ο νέος προσληφθεί στην επιχείρηση που θα πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση, ο κάτοχος κατάρτισης θα εισπράξει «μπόνους» της τάξης των 300 ευρώ, ενώ η επιχείρηση θα απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές εισφορές του εν λόγω εργαζομένου.

Σε ό,τι αφορά τους ωφελούμενους νέους, το εκπαιδευτικό επίδομα (που περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης ανέρχεται σε:

-2.700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων) για τους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ», εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης,

-2.400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα Θεωρητικής κατάρτισης και 2.000 ευρώ στο επίδομα πρακτικής άσκησης.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες: http://www. ypakp.gr/, http://www. epanad.gov.gr/, και http:// www.eye-ekt.gr/.

Παράλληλα, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα με αριθμό 800 11 44444, με σκοπό την άμεση παροχή πληροφόρησα και ενημέρωσα, αλλά και την καταγραφή και επίλυση τυχόν θεμάτων που θα ανακύψουν.

Ένα κλικ για αιτήσεις

Οι αιτήσει συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματοβ http:// www.voucher.gov.gr, έωε τιs 20 Μαΐου 2013.

 Θέμα 4ο


405 προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία

Στην πρόσληψη 405 επικουρικών γιατρών προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις σε διάφορες μονάδες του ΕΣΥ.

Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας. Η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων από τους ενδιαφερoμένους θα πραγματοποιηθεί έως τις 23 Μαΐου, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας τηρούνται ηλεκτρονικά δύο κατάλογοι εγγραφής επικουρικών ιατρών. Σε αυτούς εγγράφονται, κατά ειδικότητα και κατόπιν αιτήσεώς τους, γιατροί που απέκτησαν ιατρική ειδικότητα κατά την τελευταία επταετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Ο πρώτος κατάλογος αφορά μονάδες του ΕΣΥ οι οποίες βρίσκονται σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές και χαρακτηρίζονται ως άγονες. Οι θέσεις που «ανοίγουν» στον συγκεκριμένο κατάλογο είναι συνολικά 145 και αφορούν πλήθος ιατρικών ειδικοτήτων. Ο δεύτερος κατάλογος αφορά τα νοσοκομεία πρώτης ζώνης και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της δεύτερης ζώνης, τα οποία εξαιρούνται από τον πρώτο κατάλογο, το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Δηλητηριάσεων. Οι θέσεις που προβλέπονται στην υπουργική απόφαση είναι 244 για τα νοσοκομεία, 15 για το ΕΚΑΒ και μία για το Κέντρο Δηλητηριάσεων.Ο γιατρός που θα επιλεγεί στο Κέντρο Δηλητηριάσεων θα είναι παιδίατρος ή παθολόγος ή γενικός γιατρός ή γιατρός άλλης ειδικότητας.

 Θέμα 5ο


467 προσλήψεις στους δήμους για τις κατασκηνώσεις

Στην πρόσληψη 467 εποχικών υπαλλήλων για τη λειτουργία των Παιδικών Κατασκηνώσεων και Εξοχών θα προχωρήσουν αμέσως έντεκα Δήμοι. Οι κατασκηνώσεις που θα λειτουργούσαν αρχικά φτάνουν στις 31, ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, μόνο έντεκα εξ αυτών θα προχωρήσουν στη φιλοξενία των κατασκηνωτών λόγω περιορισμένων οικονομικών.

Αναφορικά με τα κριτήρια που θα καθορίσουν την επιλογή των κατασκηνώσεων που θα τεθούν σε λειτουργία, είναι η κατάσταση των κατασκηνώσεων, ο αριθμός των φιλοξενουμένων που μπορεί να στεγάσει και η «ποικιλία» των κατηγοριών ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει.

Θέμα 6ο


2.500 προσλήψεις πυροσβεστών τον Μάιο

«Ανοίγουν» μέσα στον Μάιο 2.500 θέσεις συμβασιούχων δασοπυροσβεστών στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού όλης της χώρας, προκειμένου να προσληφθεί βοηθητικό προσωπικό για τον καθαρισμό δασικών περιοχών με στόχο την αποφυγή πυρκαγιών.

Πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 18 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για δαπάνες δασοπυρόσβεση σε 319 δήμους, κονδύλι που κινείται στα ίδια επίπεδα με το 2012.

Ειδικότερα, οι δήμοι και οι σύνδεσμοι αυτών μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πρόσληψη προσωπικού για τον καθαρισμό της βλάστησης σε περιαστικά δάση, άλση κλπ., τον καθαρισμό και τον έλεγχο χωματερών, αλλά και θέματα προμήθειας εξοπλισμού (όπως π.χ. Βυτιοφόρο), μια και από τις 1ης Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.

Οι πρόσλήψεις-εξπρές του νέου προσωπικού θα γίνουν για χρονικό διάστημα 4 έως 8 μηνών, με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενώ ο χρόνος ανεργίας καθώς και τα κοινωνικά κριτήρια θα συνυπολογιστούν για την επιλογή των επιτυχόντων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…