Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο στρατόπεδο του Πετροχωρίου

0
Petroxori 2-empros
Αποχώρησε ο Υποστράτηγος Σ Δαβιτίδης μετά από 8μηνη θητεία. Νέος διοικητής ο Ταξίαρχος Σ. Τσερπές
 
Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ενώ την πολιτεία εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης
 
 
Αλλαγή φρουράς στην 25η (XXV)τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο στρατόπεδο «Υπιάτρου Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης. Παρέδωσε την διοίκηση της Ταξιαρχίας ο Υποστράτηγος Δαβιτίδης Σπυρίδων αποχωρώντας μετά από 8μηνη θητεία στην ηγεσία της Ταξιαρχίας και ανέλαβε καθήκοντα νέου Διοικητή ο Ταξίαρχος Τσερπές. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής έγινε με τη δέουσα επισημοτητα και σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανόνες την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο αναφοράς του στρατοπέδου χοροστατούντος του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Στην τελετή παραβρέθηκε ως θεσμικός εκπρόσωπος της πολιτείας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης καθώς επίσης και πολίτες.
 
Η τελετή παράδοσης – παραλαβής
Η τελετή ξεκίνησε με την επιθεώρηση – χαιρετισμό των τμημάτων των στρατευσίμων, των ΕΠΟΠ και των Αξιωματικών του στρατοπέδου που ήταν παρατεταγμένοι. Τον μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη συνόδευε ο διοικητής του στρατοπέδου κ. Δαβιτίδης. Ακολούθησε είσοδος της Πολεμικής σημαίας από στρατιωτικό άγημα και δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα. Στη συνέχεια έγινε υποστολή του λαβάρου του αποχωρήσαντα διοικητή και έπαρση του λαβάρου του νέου διοικητή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων του στρατοπέδου, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και αποχώρηση της Πολεμικής Σημαίας.
Αποχώρησε ο κ. Σ. Δαβιτίδης – Ανέλαβε ο Σ.Τσερπές
Νωρίτερα στη σύντομη ομιλία του ο αποχωρήσας διοικητής κ. Σπυρίδων Δαβιτίδης αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στους προκατόχους του «που συνέβαλαν άρτια στην οργάνωση της Μονάδας καθιστώντας το σε μια από τις πιο οργανωμένες της χώρας» όπως είπε, ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία όλο το προσωπικό και τους στρατευσίμους και ευχήθηκε στο νέο διοικητή καλή επιτυχία στο έργο του. Επίσης σημείωσε ότι παρ’ ότι η χώρα διέρχεται κρίση και έχουν γίνει πολλές περικοπές δαπανών και στον στρατιωτικό τομέα το στράτευμα συνεχίζει να διατηρεί το αξιόμαχον σε υψηλό επίπεδο και να εγγυάται την ασφάλεια της χώρας ως οφείλει.
Ο νέος διοικητής κ. Σταύρος Τσερπές εξήρε το έργο του προκατόχου του κ. Δαβιτίδη και δεσμεύτηκε να εργαστεί στην ίδια κατεύθυνση ενώ όπως είπε « όλες οι πράξεις του θα διέπονται από δικαιοσύνη προς όλους, πιστή εφαρμογή των νόμων και των στρατιωτικών κανόνων».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …