Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Super League: Κρίθηκαν οι θέσεις μία αγωνιστική πριν το «φινάλε»

Super League: Κρίθηκαν οι θέσεις μία αγωνιστική πριν το «φινάλε»

0
aek-empros
Σειρά παίρνουν τα… αθλητικά και πολιτικά δικαστήρια
 
Ισόπαλοι (3-3) Πανιώνιος – Ξάνθη στο πιο θεαματικό παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής
 
Μία αγωνιστική πριν το «φινάλε» του πρωταθλήματος Super League 2012-2013 και κρίθηκαν όλες οι θέσεις με ενδιαφέρον, καθώς ότι κι αν συμβεί στα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής δεν μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες εκτός από την τελική κατάταξη σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ξεκινώντας από την κορυφή ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ στις θέσεις 2 έως 5 που οδηγούν στα πλέι – οφ τερμάτισαν οι Π.Α.Ο.Κ., Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος Αθηνών.
Οι παραπάνω τέσσερις ομάδες μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα παίξουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ (πλέι οφ) όπου η 1η θα κατακτήσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου και οι άλλες τρεις (ανάλογα και με το ποια θα κατακτήσει το κύπελλο) θα συνεχίσουν στο Europa.
Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, η Α.Ε.Κ. για πρώτη φορά στην 89χρονη ιστορία της πολύ πιθανό τη νέα χρονιά να μην αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία, καθώς μόνο με θαύμα θα σωθεί, ανάλογα και με την οριστική απόφαση για την τύχη του αγώνα με τον Πανθρακικό που διακόπηκε στο 87’ λόγω εισβολής μερίδας φιλάθλων της μετά το 0-1 που δέχθηκε σ’ εκείνο το σημείο. Η άλλη ομάδα που έχει αποχαιρετίσει εδώ και καιρό τη Super League είναι η Κέρκυρα που έχει υποβιβασθεί βαθμολογικά.
Η συνέχεια στα… δικαστήρια
Ως είθισται σχεδόν μετά το τέλος κάθε σεζόν, η συνέχεια του πρωταθλήματος δίνεται στα… αθλητικά και πολιτικά δικαστήρια τα οποία αποφασίζουν εάν κάποιες ομάδες δεν πληρούν προϋποθέσεις συμμετοχής και κριτήρια για την έξοδο στην Ευρώπη ή για την παραμονή στην κατηγορία.
Έτσι δεν αποκλείεται αφού ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και τα πλέι – οφ να υπάρξουν αλλαγές στα… χαρτιά. Ένα τέτοιο «σενάριο» αναφέρει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πιθανόν να μην εξασφαλίσει την άδεια ώστε να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (οι Ηπειρώτες δηλώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα) και γι’ αυτό το λόγο η 6η θέση μπορεί να χαρίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (όπως συνέβη πέρσι όταν η ΑΕΚ βγήκε στην Ευρώπη μέσω των πλέι – οφ όμως τελικά τιμωρήθηκε και τη θέση της πήρε ο Αστέρας Τρίπολης που ακολουθούσε), ενώ και για τον υποβιβασμό θα περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις καθώς μπορεί να μη δοθεί η άδεια σε κάποια ομάδα λόγω οικονομικών ατασθαλιών.
Πανιώνιος – Skoda Ξάνθη 3-3
Το πιο ωραίο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής που συνδύασε θέαμα και πολλά γκολ ήταν ο αγώνας της Skoda Ξάνθη στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο που ¨σφραγίστηκε¨ με το τελικό 3-3.
Για την Ξάνθη που έπαιζε με 10 παίκτες από το ημίωρο λόγω αποβολής του Μαρίν, ο Πέτρος Μάνταλος ήταν τοπ σκόρερ με δύο γκολ ενώ ο Μαρσελίνιο στο 84’ με πέναλτι είχε κάνει το 2-3, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 88’ με τον Κουλουχέρη. Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και δοκάρι για τη Skoda στο β’ μέρος που θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι.
Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα και στο 5ο λεπτό ο Πέτρος Μάνταλος συνεργάστηκε όμορφα με τον Καρίμ Σολτάνι και ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός με αριστερό πλασέ σημείωσε το 0-1.
Μία φάση στο 29ο λεπτό με τον Γουνδουλάκη και τον Μαρίν άλλαξε τις ισορροπίες. Οι δύο παίκτες σε μία αμφισβητούμενη φάση έπεσαν στο έδαφος και ο διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος απέβαλε απευθείας με κόκκινη κάρτα τον Μαρίν ενώ έδειξε την κίτρινη στον Γουνδουλάκη. Σα να μην έφτανε αυτό στιγμές αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 32’ ο Αραβίδης εκμεταλλεύτηκε την πάσα από αριστερά και σκόραρε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή κάνοντας το 1-1.
Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους που έφτασαν στην ανατροπή του 0-1. Ο Κολοβός στο 49’ εκμεταλλεύτηκε την ιδανική πάσα του Γουνδουλάκη και με πλασέ πέτυχε το 2-1. Ωστόσο ο Πέτρος Μάνταλος απάντησε άμεσα με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο 53’ κι έγινε το 2-2. Στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες με τους Μαρσελίνιο και Σολτάνι να αστοχούν σε δύο μεγάλες ο καθένας και το ισόπαλο σκορ να μην αλλάζει, ούτε με στο 70’ με τον Μαρσελίνιο να «σημαδεύει» το δοκάρι. Όμως ο Βραζιλιάνος στο 84’ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σμιθ αλλά ο Κουλουχέρης στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Κυλουχέρης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (61’ Παναγιωτούδης), Σάμαρης (70’ Ντούνης), Κολοβός, Γουνδουλάκης, Αραβίδης, Μενδρινός (82’ Μπούζας).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ (70’ Ντάνι), Φλίσκας, Μάνταλος (86’ Πρίττας), Μαρσελίνιο, Μαρίν, Σολτάνι (81’ Σμιθ).
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …