Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σταθερή πρωτιά στις παραβάσεις η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Σταθερή πρωτιά στις παραβάσεις η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

0
troxaio4-empros
112 βεβαιώθηκαν συνολικά στους τροχονομικούς ελέγχους της ΑΜΘ για το Μάρτιο. Μείωση στα θανατηφόρα τροχαία, αύξηση στα ελαφρά σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012
 
Ο Απρίλιος μπορεί να μπήκε με θανατηφόρα τροχαία στο νομό της Ξάνθης, ωστόσο η εικόνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας δείχνει λιγότερα μοιραία ατυχήματα στην άσφαλτο τον προηγούμενο μήνα, σε σχέση με το Μάρτιο του 2012. Τα τροχαία του Μαρτίου του 2013 ήταν 2 με 2 νεκρούς, ενώ τα αντίστοιχα στοιχεία του προηγούμενου έτους δείχνουν 3 τροχαία με 4 θύματα. Αντιθέτως, σημαντικά περισσότερα είναι τα ελαφριά τροχαία ατυχήματα του Μαρτίου (30 σε σχέση με 19 το Μάρτιο του 2012, ενώ οι τραυματίες από 38 έγιναν 44 φέτος), ενώ σταθερός παραμένει ο αριθμός των σοβαρών τροχαίων (5).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο της τροχονομικής αστυνόμευσης τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων ήταν: η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της προτεραιότητας, η παραβίαση σήμανσης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η απόσπαση προσοχής του οδηγού και η απότομη και απερίσκεπτη διάσχιση οδοστρώματος.
4.640 παραβάσεις το Μάρτιο
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Μάρτιο 2013, βεβαιώθηκαν συνολικά 4.640 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.204 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις. Συγκεκριμένα, οι παραβάσεις ήταν: 112 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 820 για υπερβολική ταχύτητα, 63 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 30 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 13 για αντικανονικό προσπέρασμα, 32 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 81 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 33 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 13 για φθαρμένα ελαστικά και 7 για αντικανονικούς ελιγμούς.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…