Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο νέος Αμερικανός Πρόξενος στην Ξάνθη

Ο νέος Αμερικανός Πρόξενος στην Ξάνθη

0
proxenos dimarxos2
Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο. Μίλησαν για την Ξάνθη, τη δυναμική της, τον Καλλικράτη και την Αμερικανική Γωνιά
 
Επισκέφτηκε τον Μητροπολίτη και τον Μουφτή. Αποδοκιμάστηκε από μέλη του ΚΚΕ στην Κομοτηνή
 
Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο νέος Πρόξενος της Αμερικής κος Robert P. Sanders ο οποίος διαδέχεται την Catherine E. Kay. Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και στα πλαίσια του διπλωματικού πρωτοκόλλου, την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 12.30 μ.μ. συναντήθηκε στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη με τον οποίο είχε συζήτηση μιας περίπου ώρας. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και στις 2.30 μ.μ. τον Μουφτή Ξάνθης κ. Εμίν Μεμέτ Σινίκογλου.
Μίλησαν για την Ξάνθη, τη δυναμική της και τον Καλλικράτη
Ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του νέου Αμερικανού Προξένου στην Θεσσαλονίκη και μιλώντας στα τοπικά Μέσα ανέφερε: «Ενημέρωσα τον κ. Πρόξενο για την Ξάνθη, τη δυναμική της, τις προοπτικές που υπάρχουν γιατί παρά την οικονομική κρίση θεωρώ ότι ο δήμος μας έχει τη δική του δυναμική. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την παλιά πόλη και είδα να ικανοποιείται από το πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουμε και που κάνουν γνωστή την πόλη μας. Μιλήσαμε για τον Καλλικράτη και την γενικότερη κατάσταση των δήμων. Πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε ώστε να συζητήσουμε και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».
Αναφέρθηκε στην Αμερικανική Γωνιά
Ο Αμερικανός Πρόξενος ο οποίος γνωρίζει άπταιστα ελληνικά αλλά παρόλα αυτά προτίμησε να μιλήσει στη γλώσσα του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο έργο της Αμερικανικής Γωνιάς που λειτουργεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Δ. Ξάνθης: «Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Ξάνθη. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Στυλιανίδη διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την πόλη, με τον Καλλικράτη και τις αλλαγές που έχει φέρει όπως επίσης και για τις όμορφες παραδόσεις που έχει η Ξάνθη κα τη δυναμική της. Ήδη υπάρχει συνεργασία με την Ξάνθη καθώς υπάρχει η Αμερικανική Γωνιά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ξάνθης και έχουν διοργανωθεί δύο εκδηλώσεις τελευταία. Ένα σεμινάριο επιχειρηματικότητας για γυναίκες και με αφορμή τη διεθνή ημέρα παιδικού βιβλίου μια εκδήλωση για ηλεκτρονικά βιβλία. Θα χαρώ πολύ να ανανεώσω και να συνεχίσω τη σχέση μου με το δήμο Ξάνθης και να δουλέψουμε μαζί».
Διπλωματική επίσκεψη γνωριμίας στον μητροπολίτη και τον Μουφτή Ξάνθης
Ο κ. Sanders ρωτήθηκε για την επίσκεψή του στο Μουφτή Ξάνθης και είπε ότι είναι στα πλαίσια της διπλωματικής πρακτικής να συναντιούνται οι διπλωμάτες των χωρών με τους αρχηγούς και τους επικεφαλής των τοπικών εκκλησιών.
Αποδοκιμάστηκε από μέλη του ΚΚΕ στην Κομοτηνή
Να σημειώσουμε ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης πριν έλθει στην Ξάνθη ήταν στην Κομοτηνή όπου μίλησε σε εκδήλωση για τις αμερικανικές σπουδές και δέχτηκε τις αποδοκιμασίες από μέλη του ΚΚΕ.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…