Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο Χ. Ζεϊμπέκ καλεί σε πανξανθιώτικη κινητοποίηση κατά του ρατσισμού

Ο Χ. Ζεϊμπέκ καλεί σε πανξανθιώτικη κινητοποίηση κατά του ρατσισμού

0
Zeibek xousein-empros
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία το Σάββατο
 
Ζητά χωρίς κομματικές γραμμές και πέρα από τις έγγραφες καταδίκες να αντιδράσουν οι ξανθιώτες στο φασισμό και τη ρατσιστική βία
 
Κάλεσμα προς κάθε κομματικό χώρο και κάθε ξανθιώτη απευθύνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, δίνοντας και προσωπικό τόνο στην πρόσκληση, για να αντιδράσει η τοπική κοινωνία έμπρακτα στο φασισμό και τη ρατσιστική βία, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των αντιεξουσιαστών. Προτείνει λοιπόν, γι’ αυτό το σκοπό να διοργανωθεί συγκέντρωση το Σάββατο 06-04-2013 στις 13:00 στην Κ. Πλατεία της Ξάνθης πολίτες, και ζητά να δηλώσουν το «παρών» συνδικαλιστικοί και πολιτικοί φορείς, σύλλογοι, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες, ως μια πρώτη έκφραση της λαϊκής κατακραυγής απέναντι στο φασισμό και τη ρατσιστική βία. Στο κείμενο της πρόσκλησης τονίζεται ότι πέρα από κομματικές γραμμές και έγγραφες καταδίκες, η αντίδραση στην πολυπολιτισμική Ξάνθη κατά των φαινομένων βίας και ρατσισμού πρέπει να περάσει στην πράξη.
Η πρόσκληση του βουλευτή
Τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη βδομάδα στην Κ. Πλατεία και στους δρόμους της πόλης μας, όπου ένας νέος προερχόμενος από τη μειονότητα κατέληξε στο νοσοκομείο και πολλά ανήλικα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με την τρομοκρατία μελών της Χ.Α, πρέπει να είναι και τα τελευταία. Η δράση της Χ.Α στην πόλη μας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι ταυτισμένη με τη βία και το ρατσισμό και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες των πρακτικών της.
Είναι λάθος να αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά βίας απλώς ως μια σύγκρουση δύο άκρων. Οι επιφανειακές αναλύσεις στο σύνθετο πρόβλημα του φασισμού, από όποια πλευρά και εάν προέρχεται, απλά διευκολύνουν την εξάπλωση του. Στο όνομα της αντιπαράθεσης με τον αναρχικό χώρο και της μεταξύ τους σύγκρουσης, δικαιολογούν τη μισαλλόδοξη πρακτική και ρητορική τους, προκαλώντας έντονο αναβρασμό και προβληματισμό σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Η πληττόμενη από τις μνημονιακές πολιτικές κοινωνία το τελευταίο που χρειάζεται, είναι μια στείρα και χωρίς περιεχόμενο, αλλά άκρως επικίνδυνη σύγκρουση με όρους συμμορίας. Η πολυπολιτισμική Ξάνθη πρέπει και μπορεί να δώσει ένα τέλος στη βία, το ρατσισμό, το φασισμό. Είναι υπόθεση όλων μας να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη. Δεν αρκούν μόνο έγγραφες καταδίκες και καταγγελίες φασιστικών φαινομένων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…