Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Νέο κρούσμα βίας στο κέντρο της πόλης!

Νέο κρούσμα βίας στο κέντρο της πόλης!

0
toualetes-empros
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε και ξυλοκόπησε 48χρονο στην οδό Ηρώων
 
Οπαδικούς λόγους εκτιμά η αστυνομία – Μιλάει στο «Ε» το θύμα του ξυλοδαρμού κ. Χατζηγεωργίου Δημήτρης
 
Ένα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού θορύβησε και πάλι την κοινωνία της Ξάνθης, το οποίο συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής με θύμα τον συμπολίτη μας, Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Ομάδα κουκουλοφόρων του επιτέθηκε και τον χτύπησε άσχημα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Η αστυνομία εκτιμά ότι οπαδικοί λόγοι οδήγησαν στον ξυλοδαρμό, ωστόσο δεν έχουν αποκλειστεί και άλλες πιθανές αιτίες, ενδεχομένως και πολιτικές, δεδομένης της έντασης του τελευταίου διαστήματος. Εξάλλου, η γειτονιά έχει γίνει μάρτυρας και άλλων περιστατικών βίας κατά το πρόσφατο παρελθόν.
Ο κ. Χατζηγεωργίου είναι ένας δραστήριος άνθρωπος με ενασχόληση με τα κοινά, καθώς έχει τις ιδιότητες του προέδρου του νέου συλλόγου πολυτέκνων Ξάνθης, αλλά και του ταμία της ΕΠΣ (Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Ξάνθης.
Η επίθεση που δέχθηκε από κουκουλοφόρους πάντως δεν φαίνεται να σχετίζεται με τις παραπάνω δραστηριότητες αλλά με… οπαδικές διαφορές και τον ίδιο να βρίσκεται στο λάθος σημείο πληρώνοντας έτσι το… ¨μάρμαρο¨.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο 48χρονος άνδρας που δέχθηκε την απάνθρωπη και άνανδρη επίθεση είναι καλά στην υγεία του και χθες πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ξάνθης όπου νοσηλεύτηκε για δύο βράδια.
«Δεν μπόρεσα να αντιδράσω, όλα έγιναν πολύ γρήγορα»
Το θύμα της επίθεσης μιλώντας στο «Ε» εξιστόρησε το συμβάν:
Τ.Χ.: «Το βράδυ της Κυριακής κατέφθασα με το μηχανάκι στην οδό Ηρώων, όπου στεγάζεται ο σύλλογος φιλάθλων Παναθηναϊκού και περίμενα να κατέβει από εκεί ο γιος μου ο οποίος παρακολουθούσε νωρίτερα αγώνα της αγαπημένης του ομάδας στην τηλεόραση. Ξαφνικά μου επιτέθηκε μία ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων η οποία ήταν κρυμμένη στο παρακείμενο πάρκο και άρχισαν να με χτυπούν με διάφορα αντικείμενα αλλά και με γροθιές και κλωτσιές. Ακόμη κι όταν έπεσα κάτω από το μηχανάκι συνέχισαν να με χτυπούν με μανία. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αντιδράσω, όλα έγιναν πολύ γρήγορα και στη συνέχεια οι άγνωστοι έφυγαν τρέχοντας. Έπειτα δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες από τους καταστηματάρχες της Ηρώων και μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο που κατέφθασε στο Νοσοκομείο Ξάνθης όπου νοσηλεύτηκα για δύο ημέρες. Τα περισσότερα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι, όπου μου έκαναν πολλά ράμματα. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης για την φροντίδα και περίθαλψη που μου παρείχαν».
Για το ποια πιστεύει ότι ήταν τα κίνητρα της επίθεσης που δέχθηκε, ο ίδιος απάντησε:
Τ.Χ.: «Πραγματικά δεν ξέρω, δεν είχα ούτε διαφορές, ούτε έχω βλάψει κανέναν στη ζωή μου. Πρόσφατα είχα υποβάλει την παραίτηση μου από τη θέση του ταμία της ΕΠΣ Ξάνθης για να αφοσιωθώ περισσότερο στο σύλλογο πολυτέκνων Ξάνθης. Εκεί θεωρώ ότι επιτελούμε κοινωνικό έργο και δεν βλάπτουμε κανέναν συμπολίτη μας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν σχετίζεται με κάτι τέτοιο η επίθεση αν και όλα περνούν από το μυαλό μου. Ίσως να με μπέρδεψαν με κάποιον άλλο που περίμεναν να βγει από το σύλλογο του Παναθηναϊκού και να ήταν άλλος ο ¨στόχος¨. Προς το παρόν έχω κάνει τις απαραίτητες ενέργειες (μηνύσεις, καταθέσεις κλπ.) και ελπίζω σύντομα να βρεθούν οι δράστες, για να δω ποιοι ήταν και να μάθω γιατί μου επιτέθηκαν».
Διερευνώνται τα αίτια της επίθεσης και η ταυτότητα των δραστών
 
Το συμβάν επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Ε» και ο Υπασπιστής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Νεκτάριος Ορφανίδης:
Ν.Ο.: «Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα των δραστών καθώς είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους όμως οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για οπαδούς άλλης ομάδας (όχι της Ξάνθης). Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο, ήταν εντελώς απρόοπτο και δεν μπορέσαμε να το αποτρέψουμε. Ο έλεγχος που κάνουμε στους συνδέσμους φιλάθλων που στεγάζονται στην Ξάνθη περιορίζεται στο να υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας όταν υπάρχουν μετακινήσεις οπαδών ή ντέρμπι, καθώς δεν μπορούμε να έχουμε μόνιμη φύλαξη σε αυτούς. Η επίθεση στον παθόντα διερευνάται ώστε να βρούμε περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών».
Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε περαστικά στον παθόντα και ταχεία ανάρρωση και ελπίζουμε να μη γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Ανάλογα φαινόμενα οπαδικής βίας στην Ελλάδα και όχι μόνο δυστυχώς έχουν οδηγήσει σε πιο δυσάρεστες καταστάσεις στο παρελθόν και σε μία κοινωνία όπως αυτή της Ξάνθης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με γνώμονα την ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το συμβάν ανησύχησε και τους καταστηματάρχες της οδού Ηρώων οι οποίοι ελπίζουν να μη ξαναγίνουν μάρτυρες φαινομένων βίας στον κεντρικό και πολυσύχναστο αυτό δρόμο της πόλης μας.
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …