Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πάει» και το φανάρι στο Φόρο

«Πάει» και το φανάρι στο Φόρο

0
foros atixima-empros
Φορτηγό προσέκρουσε στο στύλο του φωτεινού σηματοδότη και φωτιστικού προκαλώντας ζημιά
 
Παραγγέλθηκαν από τη Siemens ανταλλακτικά για το φανάρι. Μάλλον θα χρειαστεί να κοπεί η κολόνα του φωτιστικού, αλλά δεν τίθεται θέμα ασφάλειας
 
«Κατάρα» φαίνεται ότι έπεσε στα φανάρια της Ξάνθης. Μετά τη βλάβη στα φανάρια της πλατείας Ελευθερίας, τη ζημιά στα φανάρια της Σάρδεων και τα συνεχή προβλήματα που παρουσιάζουν οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο της Δημοκρίτου με Λευκίππου προς την ανατολική έξοδο της πόλης, σειρά είχε το φανάρι στο Φόρο, από την πλευρά του ξενοδοχείου Νέστος, που και αυτό βγήκε εκτός λειτουργίας. Αιτία, το ατύχημα που προκάλεσε οδηγός φορτηγού ξανθιώτικης επιχείρησης, όταν προσέκρουσε σε κολόνες φωτιστικού και φωτεινού σηματοδότη προχθές το μεσημέρι.
Πρόσκρουση φορτηγού μόνο με υλικές ζημιές
Το ατύχημα σημειώθηκε στις 14.15. Το φορτηγό που οδηγούσε 36χρονος γλίστρησε και προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, αλλά αποφεύχθηκε πιθανός τραυματισμός. Η κυκλοφορία προς το σιδηροδρομικό σταθμό για κάποια ώρα τέθηκε εκτός λειτουργίας, αλλά χθες διεξαγόταν κανονικά, παρά το χαλασμένο φανάρι. Στο σημείο που είχαν χυθεί λάδια το τμήμα των ηλεκτρολόγων τοποθέτησε κόκκινη προειδοποιητική ταινία για να επιστήσει την προσοχή πεζών και οδηγών, ενώ το τμήμα Καθαριότητας ανέλαβε να ρίξει χώμα.
Σήμερα έρχονται τα ανταλλακτικά για το φανάρι
Στο σημείο της πρόσκρουσης έσπευσαν οι ηλεκτρολόγοι του δήμου για να ελέγξουν την έκταση και το είδος της βλάβης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για τη ζημιά που προκλήθηκε δεν απαιτούνταν μεγάλη ταχύτητα, λόγω του όγκου και τους βάρους το φορτηγού. Σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα του δήμου, η κολόνα του φωτιστικού έγειρε, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει νέο ατύχημα. Ο σιδεράς αναμενόταν χθες το μεσημέρι να ελέγξει αν μπορεί να επιδιορθωθεί, αν και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μάλλον θα πρέπει να την αλλάξουν.
Για το φωτεινό σηματοδότη παραγγέλθηκε ήδη από τη Siemens ένα τρίφωτο και ένα διπλό για τους πεζούς και αναμένεται να έρθουν σήμερα, μαζί με το συνεργείο που θα φέρει την πλακέτα για τα φανάρια της πλατείας Ελευθερίας. Έπειτα αναμένεται και η επιδιόρθωση του φωτεινού σηματοδότη.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …