Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αλληλοκαρφώματα» για το τιμολόγιο ύδρευσης στο δήμο Αβδήρων

«Αλληλοκαρφώματα» για το τιμολόγιο ύδρευσης στο δήμο Αβδήρων

0
tsolakidis 3-web
«Ανεπαίσθητη και επικοινωνιακή» χαρακτηρίζει την μείωση που αποφάσισε το Δ.Σ απορρίπτοντας τη δική του πρόταση για μεγαλύτερη μείωση
 
660 παράνομες συνδέσεις στο δήμο Αβδήρων επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Σίσκος
 
«Καρφώνει» η αντιπολίτευση του δήμου Αβδήρων την δημοτική αρχή καταγγέλλοντας ως «επικοινωνιακή» την μείωση στο τιμολόγιο ύδρευσης που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό συμβούλιο. Σε ανακοίνωση του επικεφαλής κ. Γιώργου Τσιτιρίδη ασκείται έντονη κριτική επειδή απορρίφθηκε η πρόταση της δικής του παράταξης για μεγαλύτερη μείωση του τιμολογίου ύδρευσης.
Όπως υπολογίζει η μείωση είναι ανεπαίσθητη αφού ουσιαστικά πρόκειται για περίπου ένα ευρώ σε κάθε έκδοση λογαριασμού για κατανάλωση πάνω από 50 κυβικά ενώ υποστηρίζει ότι το όφελος που θα προέκυπτε από τη δική τους πρόταση θα ήταν πολύ μεγαλύτερο καθώς «αυτό θα προερχόταν από τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας.».
660 παράνομες συνδέσεις στο δήμο Αβδήρων!
Αίσθηση προκαλεί επίσης η επισήμανση και επιβεβαίωση του προέδρου της ΔΕΥΑΑ κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ότι τα συνεργεία της εντόπισαν 660 περίπου παράνομες συνδέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα!
Τσολακίδης: «Λαϊκισμοί Τσιτιρίδη…»
Κληθείς από το «Ε» ν’ απαντήσει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης για όσα του προσάπτει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τσιτιρίδης τόνισε : « Μπορεί να είναι μικρή η μείωση είναι όμως μια ελάφρυνση. Αυτό μπορούμε αυτό κάνουμε και από του χρόνου θα κάνουμε νέα μείωση. Αυτές είναι οι δυνατότητες της ΔΕΥΑΑ. Ο κ. Τσιτιρίδης βρήκε αφορμή για λαϊκισμούς. Η δική τους πρόταση θα κόστιζε πάνω από 100.000 ευρώ και η ΔΕΥΑΑ δεν μπορούσε ν’ αντέξει αυτό το βάρος».
 
Τσιτιρίδης: « Ανεπαίσθητη και επικοινωνιακή η μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στο Δήμο Αβδήρων »
Η ανακοίνωση
«Με την υπ’ αριθμό 57/2013 απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αβδήρων (ΔΕΥΑΑ) αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του τιμολογίου ύδρευσης από 1-1-2013. Στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Κασσέρης Κων/νος κατέθεσε την πρόταση της δημοτικής μας παράταξης η οποία δεν εγκρίθηκε.
Με το νέο τιμολόγιο ύδρευσης το όφελος για το σύνολο των δημοτών του Δήμου Αβδήρων είναι είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) το χρόνο, δηλαδή ένα ευρώ για τον κάθε συνδημότη μας. Συγκεκριμένα αν μια οικογένεια καταναλώνει μέχρι 50 κυβικά νερού το τρίμηνο, δεν θα έχει καμία μείωση στο λογαριασμό της ύδρευσης σε σχέση με το παλιό τιμολόγιο. Σε κατανάλωση πάνω από 50 κυβικά νερού το τρίμηνο προκύπτει όφελος περίπου ένα ευρώ σε κάθε έκδοση λογαριασμού.
Βέβαια δεν θα πρέπει να μην αναφερθεί ότι μια μεγαλύτερη έκπτωση προβλέφθηκε για τους κτηνοτρόφους που χρησιμοποιούν το νερό στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις , την οποία και η δημοτική μας παράταξη είχε προτείνει στην πρόταση που κατέθεσε. Και επίσης προβλέπεται έκπτωση σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
Η δημοτική μας παράταξη καταψήφισε την συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΥΑΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων, γιατί επιφέρει μηδαμινή σχεδόν έκπτωση στο λογαριασμό ύδρευσης στην πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Ήδη από το όφελος των είκοσι χιλιάδων ευρώ που θα προκύψει για το σύνολο των λογαριασμών των δημοτών του Δήμου Αβδήρων, το μισό προκύπτει από το νέο νόμο περί μη αμοιβής πλέον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ για όλες τις συνεδριάσεις από 1-1-2013.
Στην πρόταση που είχε καταθέσει η δημοτική μας παράταξη για μείωση του τιμολογίου ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ, το όφελος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο για το σύνολο των συνδημοτών μας. Το όφελος αυτό θα προερχόταν από τον εντοπισμό των παράνομων συνδέσεων ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Ήδη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ μας επιβεβαίωσε, αναφέροντας ότι 660 περίπου παράνομες συνδέσεις εντοπίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και υπάρχουν και άλλες και ότι το 42% των συνδημοτών μας δυσκολεύεται ή δεν μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του νερού κάθε τρίμηνο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομηθούν χρήματα κ. Τσολακίδη προκειμένου να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και οι λογαριασμοί ύδρευσης σε όλους τους συνδημότες μας. Δεν είναι δυνατόν η Δημοτική Αρχή να αποδέχεται έκπτωση 1% ( και 2% περίπου με την προσφορά δωρεάν λαμπτήρων από τον προμηθευτή μετά τον διαγωνισμό) για προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για το Δήμο Αβδήρων ύψους 66.200 ευρώ, όταν σε προηγούμενους αντίστοιχους διαγωνισμούς ή απευθείας αναθέσεις η έκπτωση ήταν 15% περίπου.
Η οικονομική δυσπραγία, η συνεχής μείωση των μισθών και τα συνεχή χαράτσια που κατακλύζουν όλους μας, θα πρέπει να είχαν οδηγήσει τη Δημοτική Αρχή σε σημαντικές μειώσεις σε βασικά αγαθά όπως το νερό και όχι σε επικοινωνιακά τρικ κ. Δήμαρχε Αβδήρων και κ. Πρόεδρε της ΔΕΥΑΑ. Είναι νωπή η μνήμη των συνδημοτών μας από την τελευταία αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 25% περίπου που αποφασίσατε το 2012».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…