Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κόκκινο πανί» η Επιτροπή για τα πρόστιμα

«Κόκκινο πανί» η Επιτροπή για τα πρόστιμα

0
dimotiko 04 2013
Δημοτικό συμβούλιο σε δύο …πράξεις! Αναβλήθηκε την Τετάρτη λόγω μη απαρτίας κατά τη συζήτηση της εισήγησης της Επιτροπής για τα πρόστιμα
 
Τ. Θεοδωρίδης:«Η Ξάνθη είναι μια βρώμικη πόλη»! Πρόσληψη τρίτου δικηγόρου στην νομική υπηρεσία του δήμου
 
Σε δύο …πράξεις πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Ξεκίνησε την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 7 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου καθώς μετά από 3 ώρες συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος διέκοψε τη συνεδρίαση με την αιτιολογία της μη απαρτίας.
Άδεια έδρανα στο θέμα με τα πρόστιμα
Αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα που συζητούνταν όταν έγινε η διακοπή αφορούσε στο κρίσιμο ζήτημα του διακανονισμού των προστίμων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της έγκρισης των αποφάσεων της Συμβιβαστικής Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών διαφορών. Υπενθυμίζουμε ότι αρκετοί σύμβουλοι έχουν καθίσει στο εδώλιο για τέτοιου είδους υποθέσεις και κυρίως αυτό αλλά και το περασμένο της ώρας προφανώς εξηγεί τα άδεια έδρανα. Να σημειώνουμε ότι η εισήγηση της Επιτροπής αφορούσε 18 περιπτώσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέτασε και ενέκρινε ή όχι, κάθε μια χωριστά και κατά περίπτωση. Τη διαπίστωση ότι λείπει το 50% των δημοτικών συμβούλων έκανε ο Χρίστος Πούλιος ζητώντας να αναβληθεί η συνεδρίαση και να επανέλθει η εισήγηση της επιτροπής με την έγγραφη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για όλες τις περιπτώσεις Ένα θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. καθώς δεν υπήρχε αυτή η γνωμοδότηση για όλες τις περιπτώσεις. Ο κ. Μπένης που αντικατέστησε τον κ. Δήμαρχο κατέθεσε την άποψη ότι η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας δεν είναι απαραίτητη σ’ όλες τις περιπτώσεις και ότι η επιτροπή είναι ένα όργανο που έχει την αρμοδιότητα να πάρει αποφάσεις. Ο κ. Κυριακίδης που είναι πρόεδρος της Επιτροπής υπεραμύνθηκε το έργο της σημειώνοντας ότι επί τρεις μήνες η επιτροπή εξέτασε επισταμένως όλες τις περιπτώσεις και αποφάσισε με γνώμονα τη δικαιοσύνη και την νομιμότητα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την δυσμενή οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών. Τελικά εγκρίθηκαν 7 αποφάσεις της Επιτροπής, άλλες ομόφωνα, άλλες κατά πλειοψηφία ενώ λευκό ψήφισε σε όλες τις υποθέσεις ο Κρίτων Καλογερής.
Κατά πλειοψηφία και οι τροποποιήσεις στον Κανονισμό του δήμου
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις   Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμους Ξάνθης κατόπιν παρατηρήσεων της Αποκεντρωμένης καθώς μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση διαφώνησαν τόσο με το πνεύμα και τη φιλοσοφία όσο και με την πρακτική που ακολουθήθηκε: «Πήρατε απλά και βάλατε το υπάρχον προσωπικό σε θέσεις. Καμιά πρόβλεψη καμιά προοπτική …Βασιστήκατε στο πρότυπο του υπουργείου. Όμως κανένα πρότυπο δεν σας εμπόδιζε να κάνετε τμήμα αξιοποίησης δημοτική περιουσίας που σας έχουμε προτείνει εδώ και καιρό», σημείωσε ο Χ. Πούλιος ενώ ο Νίκος Ανταμπούφης συμπλήρωσε: «Θέσεις όμως για δύο διευθυντές δημιουργήσατε…». Και οι δυο παρατάξεις καταψήφισαν τον Κανονισμό ενώ ο κ. Κολάρος τον ψήφισε. Ο δήμαρχος δικαιολόγησε την αρνητική ψήφο ως συνεπή στάση καθώς η αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει τον κανονισμό και στην προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ.
Τ. Θεοδωρίδης:«Η Ξάνθη είναι μια βρώμικη πόλη»
Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Τάσου Θεοδωρίδη ότι «η Ξάνθη είναι μια βρώμικη πόλη». Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε έγκριση 20 εποχικών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για την υπηρεσία Καθαριότητας και αποτέλεσε επιχείρημα ως προς την αναγκαιότητα αυτών με την επισήμανση ότι : «Αυτή τη στιγμή η καθαριότητα της πόλης γίνεται από 2 υπαλλήλους!» τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης αναφέροντας ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί 15 υπάλληλοι και ότι εντός του 2013 θα συνταξιοδοτηθούν άλλοι 5. Τέλος ο κ. Ξυνίδης κατήγγειλε ότι τα απορριμματοφόρα του δήμου περνάνε στις 8 το πρωί την ώρα που πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία και ο κ. Θεοδωρίδης του απάντησε ότι ήδη έχει δώσει εντολή και το θέμα θα ρυθμιστεί.
Πρόσληψη τρίτου δικηγόρου στην νομική υπηρεσία του δήμου
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η πρόσληψη με βάση τον Κώδικα των Δικηγόρων ενός ακόμη μόνιμου δικηγόρου που μαζί με τους άλλους δύο θα στελεχώσει την νομική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης. Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας ο μεγάλος όγκος των δικαστικών υποθέσεων του δήμου καθιστά αναγκαία την πρόσληψη και τρίτου δικηγόρου. Ο δήμαρχος κατέθεσε την πρόταση ότι πρέπει να τεθούν κάποιες προϋποθέσεις όπως ηλικία κάτω από 35 ετών με μεταπτυχιακό ξένες γλώσσες και χρήση Η/Υ. Ο κ. Ξυνίδης χαιρέτησε την απόφαση να προσληφθεί ένας ακόμη δικηγόρος και σημείωσε ότι το θέμα των κριτηρίων μπορεί να τεθεί ως αίτημα στον δικηγορικό σύλλογο. Έτσι εξουσιοδοτήθηκαν ο δήμαρχος και ο κ. Ξυνίδης να θέσουν τα κριτήρια. Η κα Πατσίδου δήλωσε ότι ο όγκος των υποθέσεων είναι απόδειξη ότι ο δήμος δεν πάει καλά και παρότι έχει ότι δύο νομικούς συμβούλους και ένα ειδικό σύμβουλο χρειάζεται και τρίτος δικηγόρος. Λευκό ψήφισε η υπόλοιπη παράταξη πλην του κ. Ξυνίδη και της κα Πατσίδου που έδωσαν θετική ψήφο λόγω επαγγέλματος.
Προ ημερησίας διάταξης: Καταδίκη της χούντας του ‘ 67 και της…Μανωλάδας
Στα προ ημερησίας θέματα έγινε αναφορά και δήλωση καταδίκης της χούντας του ‘67 με αφορμή την πρόσφατη επέτειο της 21ης Απριλίου ενώ από τον κ. Κολλάρο τεθήκαν μια σειρά από θέματα όπως το θέμα της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Ξάνθης ενώ παράλληλα καταδίκασε τα πρόσφατα γεγονότα της Μανωλάδας κάνοντας λόγο για «βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος». Επίσης συζητήθηκε και το θέμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης όπου πρόκειται μέσα στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα να γίνουν έργα τσιμεντόστρωσης στην αυλή.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…