Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έξω φρενών» η ΟΕΒΕ με το δήμαρχο

«Έξω φρενών» η ΟΕΒΕ με το δήμαρχο

0
palia-poli-empros
Ενοχλημένη από την απάντηση του δημάρχου για το ΟΣΑΑ, αναφορικά με τις προτάσεις που κατέθεσε
 
Το ρόλο της ως φορέας της Ξάνθης και εκπρόσωπος της τοπικής οικονομίας, αναζητά η ΟΕΒΕ Ξάνθης, που δεν κρύβει πια την ενόχλησή της από τη στάση του δημάρχου, αναφορικά με την απουσία διαλόγου σε ζητήματα που αφορούν τους επαγγελματίες και την πόλη. Αφορμή στάθηκε η απάντηση του δημάρχου στις προτάσεις που κατέθεσε η ΟΕΒΕ Ξάνθης με το αστικό ΚΤΕΛ στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης, όπου ζητούσαν ο δήμος, να μην περιοριστεί σε οικοδομικά και τεχνικά έργα, αλλά να προβεί στην αγορά δύο μικρών λεωφορείων που θα μισθώσουν τα αστικά, για την κίνηση εντός του κέντρου της πόλης, με σκοπό την αποσυμφόρηση της αγοράς από την έντονη κυκλοφορία οχημάτων.
Σύμφωνα με την αλληλογραφία που ακολούθησε στις 5 Απριλίου ο δήμαρχος Ξάνθης απάντησε στην ΟΕΒΕ ότι: « θα θέλαμε αφού σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το ΟΣΑΑ του δήμου Ξάνθης, να σας επισημάνουμε ότι τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα».
Η απάντηση αυτή κάθε άλλο παρά ευχάριστη ήταν για την ΟΕΒΕ που την εισέπραξε ως μία άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει επί οποιασδήποτε άλλης πρότασης, διαφαινόμενης και μίας έπαρσης όσον αφορά στις παρεμβάσεις φορέων της πόλης επί θεμάτων του δήμου. Σε αυτό το λόγο οφείλεται και η ειρωνική διάθεση που υπάρχει σε σημεία της ανταπάντησης της Ομοσπονδίας προς το δήμαρχο, όπου δηλώνεται ότι ο ρόλος της της επιβάλλει να συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις ακόμη κι αν φαίνεται γραφική.
Η ΟΕΒΕ στην απάντησή της , στις 19/4, αναφέρει: «σε απάντηση του εγγράφου σας και αφού ανταποδώσουμε ευμενώς τις ευχαριστίες θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ακριβώς επειδή μέχρι τώρα «τις τελικές αποφάσεις» για τα καθ’ ημάς ζητήματα τις ελάμβανε η «Δημοτική Αρχή» χωρίς να ακούει την κοινωνία, έφτασε η πόλη μας να βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τα ελλείμματα σε διάφορους τομείς με κύριο της τοπικής οικονομίας. Ή για τα λάθη στον τομέα της αστικής οργάνωσης . Όταν αισθανθείτε έτοιμος να ακούσετε τους φορείς της Ομοσπονδίας ΟΕΒΕ και του Αστικού ΚΤΕΛ, που αποτελούν κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, με χαρά να σας εξηγήσουμε ότι στόχος μας δεν είναι να σας υποδεικνύουμε τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζεστε την εξουσία, αλλά να σας δείξουμε την άσχημη αστική καθημερινότητα (η οποία είναι αυτόδηλη πλέον) μέσα στην οποία παλεύομε όλοι μας και προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Φυσικά, επειδή «τις τελικές αποφάσεις» τις λαμβάνετε εσείς, είμαστε υποχρεωμένοι να σας παραθέτουμε κάθε τόσο τις προτάσεις μας, πολλές φορές καταντώντας γραφικοί για τούτη την όχληση. Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…