Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κόκκινο πανί» οι απευθείας αναθέσεις

«Κόκκινο πανί» οι απευθείας αναθέσεις

0
oikonomiki 1-empros
Αντίδραση της Παράταξης Πούλιου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τις αναθέσεις και του πρόχειρους διαγωνισμούς
 
Απουσία ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση καταστημάτων στη Δημοτική Αγορά. Απόφαση για 3ετές σταθερό ενοίκιο και μετά αναπροσαρμογή
 
Την αντίθεσή του στην πρακτική των απευθείας αναθέσεων που εφαρμόζει ο δήμος Ξάνθης για την προμήθεια λειτουργικών υλικών για ποσά μέχρι 15.000 ευρώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Χρίστος Πούλιος στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 1.30 το μεσημέρι.
Έτσι επί συνόλω 26 θεμάτων καταψήφισε τα θέματα που αφορούσαν τις απευθείας αναθέσεις (16) και ζήτησε διευκρινήσεις για το πώς διενεργείται ο πρόχειρος διαγωνισμός. Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν πλειοδοτική και φανερή δημοπρασία για την εκμίσθωση καταστημάτων της δημοτικής αγοράς, όπου και καταδείχτηκε έλλειψη ενδιαφέροντος ενώ τα τελευταία θέματα αφορούσαν εξουσιοδοτήσεις προς την νομική υπηρεσία για παραστάσεις στο δικαστήριο σε διάφορες υποθέσεις αιρετών. Γενικά τα θέματα ήταν τελείως διαδικαστικά με μόνη εξαίρεση το 17ο θέμα που αφορούσε μια δαπάνη ύψους 44.000 ευρώ για μια έρευνα και μελέτη που διενέργησε το σπηλαιολογικό Ινστιτούτο Κρήτης σε 7 σπήλαια στην περιοχή της Σταυρούπολης.
«Κόκκινο πανί» οι απευθείας αναθέσεις για την παράταξη Πούλιου
Διευκρινίσεις δόθηκαν από τον κ. Πεπονίδη Κυριάκο για το πώς διενεργείται ο πρόχειρος διαγωνισμός. Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου ανέφερε ότι παρότι μέχρι 15.000 ευρώ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να γίνει απευθείας ανάθεση του έργου των προμηθειών η διαδικασία που ακολουθείται είναι αυτή του πρόχειρου διαγωνισμού δηλαδή με πρόσκληση ενδιαφέροντος, με δημοσιοποίηση και ανάρτηση και η επιλογή γίνεται ανάμεσα από 3 προσφορές. Αυτή η διαβεβαίωση δόθηκε και από τον κ. Μπένη όμως παρ’ όλα αυτά δεν πείστηκαν οι Πούλιος – Βορίδης που ισχυρίστηκαν ότι και οι πρόχειροι διαγωνισμού είναι φωτογραφικοί.
Δεν νοικιάζονται τα μαγαζιά της Δημοτικής Αγοράς
Απ’ τα 4 μαγαζιά της Δημοτική Αγορά που έβγαλε ο δήμος σε φανερή πλειοδοτική δημοπρασία δεν εκδηλώθηκε από κανένα ενδιαφέρον και το μόνο κατάστημα που εκμισθώθηκε κατόπιν δημοπρασίας με 210 ευρώ ενοίκιο συν 5% είναι ένα κατάστημα 66 τ.μ στην οδό ζωαγοράς. Αυτό ως επισήμανση καταγράφηκε και από τον κ. Μπένη ο οποίος είπε ότι ευελπιστεί η αναβάθμιση της Δημοτικής αγορά να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των επαγγελματιών. Επίσης πάρθηκε μια απόφαση να γίνεται αναπροσαρμογή του ενοικίου ανά 3ετία με προσαύξηση 10%. Αυτό σαν πρόταση κατατέθηκε από τον κ. Πούλιο και έγινε αποδεκτή από το σώμα ενώ μειοψήφησε ο κ. Βορίδης. Παράλληλα με αφορμή το θέμα αυτό και το 3ετές σταθερό ενοίκιο και την αναπροσαρμογή μετέπειτα, ενδιαφέρον είχε και η στιχομυθία μεταξύ Μπένη – Βορίδη που αφορούσε …προβλέψεις για το πότε θα’ ρθει η ανάπτυξη! «Αφού η ΝΔ υποστηρίζει ότι θα’ρθει το καλοκαίρι εσείς πως κρατάτε σταθερό το ενοίκιο για 3 χρόνια;», είπε ο κ .Βορίδης και ο κ. Μπένης απάντησε: «Δεν προεξοφλώ τίποτε όμως θέλουμε να δώσουμε μια σταθερότητα στις επιχειρήσεις και εξάλλου αυτό το λέει η ΝΔ όχι εγώ…Άλλωστε εσείς είστε ΠΑΣΟΚ που είναι και στην κυβέρνηση!» Με αφορμή αυτή την απόφαση ο κ. Πούλιος επανέφερε την πρότασή του να δημιουργηθεί υπηρεσία Διαχείρισης Ακινήτων.
«Καρφιά» Πούλιου για την «Άνοδο»
Στη συνέχεια ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Σταυρούπολης και όπως διευκρινίστηκε αυτό λειτουργούσε στον παλαιό δήμο Σταυρούπολη υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης ενώ δεν έλειψαν τα «καρφιά» από Πούλιο και Βορίδη για την κοινωνική πολιτική του δήμου Ξάνθης και την επιλογή του ν’ αναθέσει μια σειρά από κοινωνικές δράσεις στην ΜΚΟ «Άνοδος». «Η άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου απ την ΜΚΟ «Άνοδος» είναι…κάθοδος τη δημοτικής αρχής!», ακούστηκε να λέει ο Χ. Πούλιος.
Σπήλαια με σπάνιο είδος νυχτερίδας στην Σταυρούπολη
Ενδιαφέρον παρουσίασε η ενημέρωση του σώματος από την κα Χατζογλίδου Δέσποινα, υπάλληλο της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και τον αντιδήμαρχος Κυριάκο Παπαδόπουλο για την έρευνα και την μελέτη που διενεργήθηκε από το σπηλαιολογικό Ινστιτούτο Κρήτης σε 7 σπήλαια στην περιοχή της Σταυρούπολης όπου καταγράφηκε και φωτογραφήθηκε και μελετήθηκε ένα σπάνιο είδος νυχτερίδας. Μάλιστα εκδόθηκε και ένα λεύκωμα με στοιχεία τη έρευνας που κόστισε 44.000 ευρώ. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τον πρόγραμμα «Θησέας» επί δημαρχίας Καρασακαλίδη και τώρα απλά γίνεται η πληρωμή.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…