Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διόδια και κακή κατάσταση του δρόμου έθεσε ο Γ. Παυλίδης στην «Εγνατία οδό ΑΕ»

Διόδια και κακή κατάσταση του δρόμου έθεσε ο Γ. Παυλίδης στην «Εγνατία οδό ΑΕ»

0
Nomarxis 15-empros
Συνάντηση εργασίας «Περιφερειακής Αναγέννησης» και εταιρίας. Ενημέρωση για την πορεία μιας σειράς από έργα στην ΑΜΘ
 
Κριτική του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Α. Γιαννακίδη: «Στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα είναι στάσιμα»
 
Πραγματοποιήθηκε στις 28/3/2013, στη Θεσσαλονίκη, συνάντηση εργασίας του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη, στην οποία συμμετείχε και ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Ζαγναφέρης με τον Πρόεδρο και στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ, προκειμένου να υπάρξει επαρκής ενημέρωση της παράταξης για τα θέματα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, για την πορεία των κατασκευών που υλοποιεί και των μελετών που εκπονεί στην Περιφέρεια μας.
Ποια έργα απασχόλησαν τη συνάντηση
Συζητήθηκαν η εξέλιξη, τα προβλήματα και ο πιθανός χρόνος υλοποίησης, κυρίως, για τα εξής:
I. Τα υπό εξέλιξη έργα-κατασκευές: 1. Μάνδρα Ψαθάδες και Αρδάνιο- Μάνδρα του καθέτου άξονα Αλεξανδρούπολη- Ορμένιο. 2. Η κατάσταση στο παλαιό εθνικό Δρόμο προς τον βόρειο Έβρο. 4. Το έργο του καθέτου άξονα Κομοτηνή- Νυμφαία- Μάκαζα. 5. Το έργο του κόμβου της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
ΙI. Η κακή κατάσταση στην Εγνατία οδό και το θέμα των διοδίων.
ΙΙΙ. Οι εκπονούμενες μελέτες : 1. Του καθέτου άξονα Ξάνθη -Δημάριο -Σύνορα και το θέμα της διέλευσής της εντός της πόλεως Ξάνθης. 2. Του αυτοκινητοδρόμου Καβάλα -Δράμα. 3. Της Περιφερειακής οδού Καβάλας.
Διόδια, κακή κατάσταση δρόμου και καθυστερήσεις έθεσε ο Γ. Παυλίδης
«Ευχαριστούμε την Διοίκηση και τα στελέχη της Εγνατίας οδού ΑΕ για την ενημέρωση, την συνολική τεχνική συμβολή τους αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν για την συμπλήρωση των υποδομών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Σαββαΐδη και τον Διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μ.Κελαιδάκη. Επιτέλους έχουμε συνολική και πραγματική εικόνα για το σύνολο των έργων», ανέφερε ο κ. Γιώργος Παυλίδης, που μετά το πέρας της συνάντησης, σημείωσε: «πέραν των ευχαριστιών μας στους παράγοντες της Εγνατίας Οδού, σε ότι αφορά την διοίκηση της περιφέρειάς μας και τον κ. Γιαννακίδη, επισημαίνουμε ότι όλα τα μεγάλα έργα στην Περιφέρειά μας τα ανέλαβε η Εγνατία οδός. Η Περιφέρεια υπεισήλθε σε ρόλο παρατηρητή και επιλεκτικά (a la carte) επιχειρεί να οικειοποιηθεί επικοινωνιακά ότι υλοποιείται.
-Στην συνάντηση θέσαμε το θέμα της ανάγκης άμεσης συντήρησης του οδοστρώματος της Εγνατίας, που ειδικά στο Τμήμα από το ύψος της Αλεξανδρούπολης έως τους Κήπους είναι επικίνδυνο σε πολλά του σημεία. Επισημάναμε ότι λόγω των διοδίων, σημερινών και όσων δυσβάστακτων αναμένονται, και της εκτροπής της διέλευσης των μεγάλων οχημάτων, στους ένθεν και ένθεν αυτής εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους, που διασχίζουν δεκάδες οικισμούς, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους κατοίκους, αφού η κατάσταση επαναφέρεται στο προ της Εγνατίας κυκλοφοριακό παρελθόν. Δυστυχώς, η αρμόδια Περιφέρεια μας, δεν προχώρησε έως τώρα, στις αναγκαίες ρυθμίσεις της κυκλοφορίας για την ασφάλεια των κατοίκων.
-Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι το ήδη ταλαιπωρημένο έργο Μάνδρα-Ψαθάδες, όπως και Αρδάνιο- Μάνδρα θα απαιτήσουν μεγάλο διάστημα έως την ολοκλήρωσή τους. Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια, από λόγους αδιαφορίας, αφήνει σε οικτρή κατάσταση, διάτρητο, ασυντήρητο τον χρησιμοποιούμενο παλαιό εθνικό δρόμο, απ΄ όπου η διέλευση είναι πλέον επικίνδυνη για τους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας του βορείου Έβρου. Τους καλούμε, αντί για δηλώσεις ανευθυνότητας, να επισκευάσουν άμεσα το οδόστρωμα, όπως οφείλουν!
-Ο αυτοκινητόδρομος Καβάλας-Δράμας, δυστυχώς, βρίσκεται σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης και, εάν ακόμη εξευρεθούν οι αγνώστου ύψους πόροι, μέχρις ότου ανατραπεί η απομόνωση του νομού Δράμας θα περάσουν χρόνια!
-Ο κάθετος άξονας Ξάνθης-Δημαρίου-Βουλγαρίας, με προϋπολογισμό μελέτης 8,3 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπεται στενός, με προδιαγραφές ταχύτητας μόλις 60 χλμ/ώρα! Εκτιμούμε ότι θα περατωθεί, εάν βρεθούν οι πόροι ύψους 100 εκ. ευρώ, περί το 2020! Ο δρόμος αυτός θα καταλήγει στην καρδιά της πόλης Ξάνθη, χωρίς καμιά πρόβλεψη παράκαμψης της.
– Για τον κάθετο άξονα των πολλών στοιχημάτων του κ. Γιαννακίδη Κομοτηνή- Νυμφαία- Μάκαζα, η περιφέρεια δεν κάνει τις πρέπουσες κινήσεις, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ανεπίτρεπτα η μερική έστω ολοκλήρωσή του.
– Ο δρόμος Αμφίπολης -Δράμας είναι ώριμος στο τμήμα των Σερρών, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αντίθετα στο τμήμα εντός του νομού Δράμας, υπολείπονται μελέτες για την ολοκλήρωση της ετοιμότητας, η περιφέρειά μας δεν κάνει ό,τι οφείλει, αφού παραμένουν όπως ήταν προ 3ετίας!».
Κριτική σε Γιαννακίδη για «ανέξοδη υποσχεσεολογία»
Ο ίδιος μετά την ενημέρωση για την εικόνα της ΑΜΘ, σχολίασε επίσης: «βεβαιώνεται περίτρανα ότι, τρία χρόνια με διοίκηση Γιαννακίδη, παρά τις ηχηρές συνεχείς διαβεβαιώσεις,, όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα είναι στάσιμα, εκεί που ήταν όταν ανέλαβαν την διοίκηση, ενώ η ανέξοδη υποσχεσεολογία περισσεύει.
Δεν δουλεύουν, δεν προσπαθούν όσο πρέπει. Η περιφέρεια έχει αφεθεί στην τύχη της. Όπου δεν έχουμε κατρακύλα, τα πράγματα πηγαίνουν αργά ή παραμένουν στάσιμα! Την ανεπάρκεια, την ανικανότητα παραγωγής αποτελέσματος και την προχειρότητα της σημερινής διοίκησης την πληρώνει η δοκιμαζόμενη πολλαπλά, από φτώχεια ανεργία και υποανάπτυξη, κοινωνία της περιφέρειας μας. Επιτέλους ας εργασθούν για να προχωρήσει η περιφέρεια».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…