Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Φραγή’ στο νέο δίπολο «μνημονιακών»- «αντιμνημονιακών»

«Φραγή’ στο νέο δίπολο «μνημονιακών»- «αντιμνημονιακών»

0
Τις θέσεις του νέου κόμματος «Νεα Με.Ρ.Α.» παρουσίασε ο πρόεδρος Χρήστος Ζώης στην Ξάνθη
 
«Η συζήτηση για το ευρώ θεωρούμε ότι έχει γίνει, αλλά δε μπορούμε να συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο, μέχρι την πλήρη εξαθλίωση», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου
 
Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί ο προσωρινός πρόεδρος του νέου κόμματος «Νέα Με.Ρ.Α.» Χρήστος Ζώης, ένα σχεδόν μήνα μετά την ίδρυσή του, με σκοπό να ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματος και τη στάση που προτίθεται να κρατήσει στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Χρήστος Ζώης, εκλεχθείς 4 φορές βουλευτής Λάρισας με τη Νέα Δημοκρατία και έχοντας διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εισηγείται την προώθηση ενός νέου κόμματος με κύρια στρατηγική γραμμή την κατάρτιση ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση. Στην Ξάνθη ήρθε, μετά από την Αλεξανδρούπολη, συνοδευόμενος από το βουλευτή Φθιώτιδας κ. Σταυρογιάννη και παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, με διττό σκοπό αφενός την ενημέρωση για τις θέσεις του κόμματος και αφετέρου την αναζήτηση νέων μελών.
Βασικοί άξονες του νέου κόμματος
Το κόμμα «Νέα Με.Ρ.Α.», σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο κ. Ζώης, σκοπό έχει να αναχαιτίσει τη δημιουργία ενός νέου διπόλου, ανάμεσα στους «μνημονιακούς» και τους «αντιμνημονιακούς». «Αναζητούμε ένα διαφορετικό δρόμο για την ανασυγκρότηση», ανέφερε ο κ. Ζώης, μιλώντας για έναν αγώνα δύσκολο που ξεκίνησαν τα μέλη του κόμματος, με σκοπό όμως να «πολεμήσουν» και με το σκεπτικό ότι είναι δυνατό να υπάρξει μία καλύτερη πραγματικότητα. Ακόμη, τόνισε ότι το κόμμα έχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες, αλλά και στις δυνατότητες της χώρας. Εξήγησε ότι η «Νέα Με.Ρ.Α.» δεν αγνοεί την προοπτική της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, των υδρογονανθράκων, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα. «Στο ιδρυτικό συνέδριο θα συζητηθούν οι βασικοί άξονες για την εθνική ανασυγκρότηση», ανέφερε.
Ναι στο ευρώ με κόκκινες γραμμές
Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε το νέο κόμμα, το οποίο χαρακτηρίστηκε «ευρωσκεπτικιστικό κεντροδεξιό», ο κ. Ζώης διευκρίνισε: «λέμε ναι στο ευρώ, θεωρούμε ότι αυτή η συζήτηση έχει ήδη γίνει. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο. Πρέπει να μπουν κόκκινες γραμμές».
Αναφερόμενος στη χθεσινή «μαύρη» επέτειο της ένταξης της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, ο πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για «ολέθρια επιλογή», προσθέτοντας «σήμερα μετράμε αυτοκτονίες, ανεργία, κατεστραμμένες επιχειρήσεις, ένα κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό, ύφεση, ελλείμματα, τον επικείμενο αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και προπάντων την απαισιοδοξία των πολιτών. Εμείς δεσμευτήκαμε ότι μοναδικός λόγος πολιτικής μας ύπαρξης είναι να εργαστούμε, να σχεδιάσουμε και να παρουσιάσουμε έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.
Σε αυτή τη φιλοσοφία, όπως εξήγησε, προτεραιότητα δίνεται σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, που μέχρι τώρα έχουν μείνει αμέτοχοι και αδρανείς «να μπουν μπροστά» και να καταθέσουν τις ιδέες τους. «Δε μας ενδιαφέρει να βρούμε ψηφοφόρους ή στελέχη για το κόμμα μας. Απλά θέλουμε να ξέρει ο καθένας ότι σε μας θα βρει ανοιχτά αυτιά και ανοιχτά μυαλά», συμπλήρωσε ο κ. Ζώης.
Ανοιχτοί σε συνεργασίες με κόμματα και προσωπικότητες
Σχετικά με το θέμα των ενδεχόμενων συνεργασιών μετεκλογικά ή ακόμη και στο στάδιο των ζυμώσεων, ο κ. Ζώης σημείωσε ότι: «δεν μπορούμε να προδικάσουμε τι θα πει ο ελληνικός λαός στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας για να κερδίσουμε όσους μπορούμε. Ωστόσο, παρά τις διαφωνίες μας μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία με όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος». Συμπληρώνοντας μάλιστα ο κ. Σταυρογιάννης επεσήμανε ότι οι καιροί επιβάλλουν «σύνθεση και συστράτευση» και σε αυτό το πλαίσιο η «Νέα Με.Ρ.Α.» είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με κόμματα και προσωπικότητες. Να σημειωθεί πάντως, καταληκτικά, ότι ο κ. Ζώης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον αποκλεισμό, όπως είπε, του κόμματος από τα κεντρικά ΜΜΕ και για το λόγο αυτό τόνισε ότι δίνει βαρύτητα στον Περιφερειακό Τύπο.
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr    
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…