Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Β’ δημοτικού του ΑΞΙΟΝ στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Η Β’ δημοτικού του ΑΞΙΟΝ στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

0
axion empros1-empros
18 μαθητές έμαθαν για την έκδοση της τοπικής εφημερίδας στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας και μελέτης περιβάλλοντος
 
Τα γραφεία της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ επισκέφθηκαν οι μαθητές από άλλο ένα σχολείο της Ξάνθης, κάνοντας ένα μάθημα διαφορετικό από τ’ άλλα και μαθαίνοντας πώς εκδίδεται μία τοπική εφημερίδα.
Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στα γραφεία της εφημερίδας μας 18 μαθητές της Β’ δημοτικού των ιδιωτικών σχολείων ΑΞΙΟΝ, μαζί με τη δασκάλα τους κ. Αλεξογιαννοπούλου. Η επίσκεψή τους αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος γλώσσας και μελέτης περιβάλλοντος.
Οι μαθητές έπιασαν από μία θέση στα σκαλιά και άκουσαν για τη διαδικασία της έκδοσης της εφημερίδας, πότε ξεκινάει, πόσα άτομα εμπλέκονται, τι γνώσεις πρέπει να έχουν, πώς τυπώνεται και πότε τελικά φτάνει στον αναγνώστη.
Η πρωτοβουλία αυτή των σχολείων, είτε πρόκειται για μικρούς μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την τοπική ενημέρωση, είτε αφορά σε εφήβους που βρίσκονται σε αναζήτηση για την έκδοση της δικής τους εφημερίδας, δίνει την ευκαιρία στους νέους της πόλης μας να εξοικειωθούν με τα ξανθιώτικα ΜΜΕ και τη δημοσιογραφία στην πόλη, με απώτερο σκοπό να έρθουν πιο κοντά στην τοπική επικαιρότητα και την ευαισθητοποίηση για όσα συμβαίνουν στον τόπο τους.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…