Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Επιχείρηση ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ

Επιχείρηση ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ

0
synenteuxi-empros
Συναντήσεις μελών στελεχών και μελών. Συνέντευξη Τύπου του Χ. Παπαστεργίου, νέου μέλους της Κεντρικής Επιτροπής
 
Εκλογές οργάνων τον Μάιο. «Φιλοδοξία όλων μας είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα θεσμικό, ένα κανονικό κόμμα της κεντροαριστεράς», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου
 
 Εξόρμηση προς την περιφέρεια επιχειρούν τα νέα εκλεγμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της οργανωτικής και πολιτικής δράσης που προβλέπει το σχέδιο ανασυγκρότησης του κόμματος όπως αυτό έχει συναποφασιστεί στο πρόσφατο συνέδριο. Απώτερος στόχος η επικοινωνία της στρατηγικής που θ’ ακολουθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα και η εξειδίκευση της ανά περιφέρεια και δήμο και στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η συνάντηση που είχε την Δευτέρα 1 Απριλίου στις 7μ.μ. το νέο μέλος της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Παπαστεργίου με μέλη της Νομαρχιακής και με στελέχη της Ξάνθης. Στη συζήτηση πήραν μέρος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Δ. Σαλτούρος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης, ο γραμματέας κ. Τσαρτσάρας και μέλη της Νομαρχιακής ενώ η συμμετοχή μελών ήταν πολύ περιορισμένη. Προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου του κ. Παπαστεργίου στην οποία παρίστατο ο κ. Τσαρτσάρας. Ο κ. Παπαστεργίου είναι ένα νεοεκλεγμένο μέλος της Κ.Ε., παλαιότερα διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης. γιατρός στο επάγγελμα που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, έζησε όμως στην Ξάνθη στα παιδικά του χρόνια καθώς ο πατέρας τους ήταν διορισμένος δάσκαλος επί 10ετία στην πόλη μας
Οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου το ΠΑΣΟΚ ξεκινά την οργανωτική του ανασυγκρότηση με εκλογές των οργάνων του που θα γίνουν μέσα στο Μάιο και τα μέλη που θα εκλεγούν θ’ αναλάβουν την ευθύνη και την προσπάθεια της εξειδίκευσης του σχεδίου ανασυγκρότησης του κόμματος Την επεξεργασία αυτή αλλά και την επικοινωνία με την κοινωνία θα την κάνει το ΠΑΣΟΚ με την βοήθεια των καινούργιων οργάνων του και όχι με τεχνοκράτες – όπως είπε – και δεν θα βασιστεί σε επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά στις δικές του δυνάμεις: «Θέλουμε ν’ αυξήσουμε την επιρροή μας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Δεν θέλουμε επαΐοντες και μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ ν’ αναλάβουν αυτή την επεξεργασία αλλά να είναι προϊόν συλλογικής διαβούλευσης με τους ανθρώπους που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση των θέσεων για κάθε περιοχή. Φιλοδοξία όλων μας και του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι ένα θεσμικό, ένα κανονικό κόμμα της κεντροαριστεράς, της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.
Κάλεσμα στους πολίτες
Κάλεσμα συμμετοχής σε μέλη και φίλο και σε κάθε πολίτη απευθύνει ο κ. Παπαστεργίου λέγοντας: « Καλούμε τον κόσμο ν’ ακούσει αυτά που λέμε, να τα κρίνει βασανιστικά, να τα συγκρίνει να θυμηθεί ποιο κόμμα απ’ το 2010 λέει τα ίδια πράγματα και αποδεικνύει αυτά που λέει αλλά και ποιο κόμμα μπορεί να εγγυηθεί την επομένη μέρα της χώρας», αφήνοντας αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε. « ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει πως θέλει η χώρα να πορευτεί την επόμενη μέρα».
Το ΠΑΣΟΚ ζητά επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας
Αναφορικά με τον κυβερνητικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ και τις αλλαγές που έχει προτείνει ο πρόεδρος του κ. Βενιζέλος επί της προγραμματικής συμφωνίας συμμετοχής στην συγκυβέρνηση και σε σχέση με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε: «Δεν πιέζει το ΠΑΣΟΚ για ανασχηματισμό πιέζει για να αλλάξουν οι όροι λειτουργίας της κυβέρνησης, τμήμα της οποίας είναι και ο ανασχηματισμός. Δεν αρκεί η αλλαγή προσώπων, θέλουμε να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία, ν’ αλλάξουν οι κανόνες συνεργασίας των κυβερνητικών εταίρων. Επίσης υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει, προτρέπει και αξιολογεί και σταματά πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εισηγήθηκε νασταματήσει η καταβολή του φόρου ακινήτων μέσα από τη ΔΕΗ και να αντικατασταθεί από ένα νέο ενιαίο φόρο, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» για την στάση του αν τεθεί θέμα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού είπε με σαφήνεια: « Δεν θα αποδεχτούμε μέτρα που θ’ αλλάζουν επί τα χείρω τις εργασιακές σχέσεις πέρα απ’ αυτά που έχουν ψηφιστεί το 2012».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…