Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δύο χρόνια χωρίς τον Αντεφέμι

Δύο χρόνια χωρίς τον Αντεφέμι

0
olubayo adefemi-empros
Δεν τον ξέχασαν φίλαθλοι και ΠΑΕ τον ξέχασε όμως η… ασφαλιστική εταιρεία
 
Ακόμη παλεύει για την αποζημίωση η οικογένεια του αδικοχαμένου Νιγηριανού!
 
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ο Ολουμπάγιο ¨Μπάγιο¨ Αντεφέμι.
Ήταν ξημέρωμα της 18ης Απριλίου 2011 – μία ημέρα μετά το τέλος του πρωταθλήματος 2010/11 – όταν ο Νιγηριανός παίκτης της Ξάνθης ξεκινούσε με το αυτοκίνητο του για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί αεροπορικώς στην πατρίδα του, όπου επρόκειτο να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Όμως η μοίρα του έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι καθώς λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος από το συνεχές ψιλόβροχο, σε μία στροφή της Εγνατίας Οδού (λίγο πριν την έξοδο του Αγ. Σίλα Καβάλας) ο 26χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του με αποτέλεσμα να προσκρούσει στις πλαϊνές προστατευτικές μπάρες και να χάσει τη ζωή του.
Με την ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης βαρύ πένθος έπεσε στην πόλη της Ξάνθης καθώς ο Αντεφέμι παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μόλις ένα χρόνο στην ξανθιώτικη ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους για τον χαρακτήρα του και την αγωνιστική του αξία. Βαρύ ήταν το κλίμα και στους συμπαίκτες του και το επιτελείο της Skoda Ξάνθη, καθώς όσοι είχαν συνεργαστεί μαζί του μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τον αθλητικό κόσμο στην Ελλάδα και όχι μόνο καθώς και η Νιγηρία ντύθηκε πένθιμα για να υποδεχτεί το άψυχο σώμα του ποδοσφαιριστή που ήταν και διεθνής με την Εθνική Ομάδα της πατρίδας του. Τα μοιρολόγια, η κηδεία, τα συλλυπητήρια αποτελούν παρελθόν, όμως ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι θα ζει για πάντα στις καρδιές και το μυαλό όλων…
Παλεύει για την αποζημίωση η οικογένεια του Αντεφέμι
Δυο χρόνια μετά το θάνατο του Ολουμπάγιο Αντεφέμι και οι συγγενείς που άφησε πίσω του ο αδικοχαμένος Νιγηριανός παλεύουν ακόμη σκληρά για να συγκεντρώσουν τα δικαιώματα του παίκτη και την οικονομική αποζημίωση του από την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν τα ΜΜΕ από τη χώρα της Αφρικής.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Νιγηρίας «thisdaylive», ο μεγαλύτερος αδελφός του Ολουμπάγιο, Αμπιοντούν Αντεφέμι, αποκάλυψε χθες ότι η οικογένεια του εκλιπόντος έχει αρχίσει να απελπίζεται από τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες να πάρει τα υπάρχοντα του. Ο λόγος είναι η πτώχευση της ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία συνεργάστηκε στην Ελλάδα ο Αντεφέμι.
Χαρακτηριστικά ο Αμπιοντούν δήλωσε: «Ο δικηγόρος μας στην Ελλάδα με ενημέρωσε ότι η ασφαλιστική εταιρεία που χειριζόταν τα υπάρχοντα του Ολουμπάγιο πτώχευσε και η τράπεζα με την οποία συνεργαζόταν δεν δίνει τα δικαιώματα και την οικονομική αποζημίωση λόγω του ότι λείπει μία σφραγίδα από τα έγγραφα που ανήκαν στον αδερφό μου και έχουμε στα χέρια μας. Με αυτά τα έγγραφα προσπαθούμε εδώ και δύο χρόνια να βγάλουμε άκρη αλλά δεν καταφέραμε τίποτα».
Ο δικηγόρος της οικογένειας Αντεφέμι από την πλευρά του ξεκαθάρισε πάντως ότι: «Η Ξάνθη ήταν εξ’ αρχής πρόθυμη να μας αποζημιώσει, όπως κι έκανε όμως υπάρχει ακόμη μία οφειλή λόγω της εμπλοκής των εγγράφων».
Η… γραφειοκρατία πάντως είναι ο λόγος που καθυστερεί η τακτοποίηση της εκκρεμότητας όπως δήλωσε ο ίδιος δικηγόρος: «Παρά το ότι υπογράψαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα στείλαμε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην ελληνική πρεσβεία στη Νιγηρία, η ασφαλιστική εταιρεία και η τράπεζα που συνεργάζεται κολλάνε στο ότι δεν υπάρχει η «σφραγίδα αποστολής» στο έγγραφο. Από εμάς δεν υπάρχει τρόπος να διεκπεραιώσουμε το ζήτημα με τη σφραγίδα από τη Νιγηρία κι έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα πρόσφατα απευθυνθήκαμε στην Προεδρεία της Νιγηρίας για να μας βοηθήσει με το ζήτημα της ασφαλιστικής αποζημίωσης».
Τέλος ο εν λόγω δικηγόρος ενημέρωσε ότι άρχισε η διαδικασία για την αποστολή των 6000 Ευρώ στην οικογένεια του Αντεφέμι, ποσό που προήλθε από τα έσοδα του φιλικού που έγινε στη μνήμη του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή ανάμεσα στον Άρη και τη Skoda Ξάνθη ένα μήνα μετά το θάνατο του παίκτη.
Χωρίς δύο η προετοιμασία της Ξάνθης
Εν τω μεταξύ ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του κυριακάτικου (21/04 – 19:00) εντός έδρας αγώνα με τον Άρη με τον οποίο θα πέσει και η «αυλαία» στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της για τη σεζόν 2012-2013.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει σε δύο παίκτες και συγκεκριμένα στους τιμωρημένους Γιούρι Λοντίγκιν (4 κίτρινες) και Νικολά Μαρίν (κόκκινη στο προηγούμενο ματς). Τη θέση κάτω από τα δοκάρια διεκδικούν οι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες Σωτήρης Λυμπερόπουλος και Μιχάλης Ζαρόπουλος με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες λόγω… εμπειρίας ενώ τη θέση του Μαρίν πιθανόν θα πάρει ο Ράιαν Σμιθ.
Η προετοιμασία της Skoda θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με απογευματινές προπονήσεις ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο χαλάρωμα πριν τους αγώνες και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια.
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…