Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανταπόκριση πολιτών στη διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Ανταπόκριση πολιτών στη διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

0
dianomi martios1-empros
Με επιτυχία διοργανώθηκε η δράση της Κυριακής. Νέα διανομή την Κυριακή των Βαΐων
 
Στην ποιότητα των προϊόντων, την καλή τιμή και την προσκόμιση παραστατικών δίνουν βαρύτητα οι εθελοντές των κινήσεων που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση
 
Με επιτυχία διοργανώθηκε η νέα δράση διανομής αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή, στο χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ.
Οι παραγωγοί, με μέλι, αλεύρι, ρύζι, πατάτες, όσπρια και κηπευτικά έστησαν την πραμάτεια τους και υποδέχθηκαν τους ξανθιώτες που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στην προμήθεια προϊόντων απευθείας από τους ίδιους τους παραγωγούς. Οι πολίτες φάνηκαν εξοικειωμένοι με την τακτική των διοργανωτών να προωθούν πρώτα τις ποσότητες των προϊόντων που έχουν παραγγελθεί και στη συνέχεια να διανέμουν το υπόλοιπο, μαζί με τα προϊόντα που δίνονται χωρίς παραγγελία, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυνατότητα αυτή που δίνεται να προμηθεύονται βασικά είδη χωρίς μεσάζοντες.
Από την πλευρά την Κίνησης Ενεργών πολιτών Ξάνθης και της ομάδας «Χωρίς Μεσάζοντες Ξάνθης» που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση, η Αιμιλία Ικονιάδου τόνισε ότι από τους εθελοντές βαρύτητα δίνεται στην καλή ποιότητα, την τιμή του παραγωγού, καθώς και τη διασφάλιση της χορήγησης παραστατικού. «Ζητάμε δείγμα από τους παραγωγούς για τα προϊόντα τους και εθελοντές αναλαμβάνουν να τα δοκιμάσουν. Εφόσον, συμφωνούμε, συνεργαζόμαστε με τον παραγωγό που εντάσσεται στο πανόραμα αλληλέγγυας οικονομίας», σημείωσε η κ. Ικονιάδου, που αναφέρθηκε επίσης στην ανταπόκριση του κοινού και την επιθυμία που έχουν εκφράσει για νέα διανομή και συμπλήρωση με άλλα προϊόντα.
Στη διανομή της Κυριακής, όπως κάθε φορά, οι παραγωγοί πρόσφεραν προϊόντα τους για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ στη δράση συμπεριλήφθηκε και η συλλογή φαρμάκων από τους πολίτες για το Κοινωνικό Φαρμακείο της Μητρόπολης. Οι δύο αυτές δράσεις οπωσδήποτε σηματοδοτούν και το χαρακτήρα αλληλεγγύης με τον οποίο επιχειρούν να περιβάλουν τη φιλοσοφία που διέπει την πρωτοβουλία τους.
Νέα διανομή πριν το Πάσχα
Η νέα διανομή αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες έχει καθοριστεί για την Κυριακή των Βαΐων, στις 28 Απριλίου. Ανάμεσα στα άλλα προϊόντα που θα διατεθούν, θα υπάρχει η δυνατότητα για το κοινό να προμηθευτεί αλεύρι, ειδικό για τσουρέκια, καθώς και λάδι (ενδεχομένως και ελιές). Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από τον Τύπο, από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.politesxanthis.gr/ και από τους εθελοντές στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί.
 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…