Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 47χρονος παράνομα αλίευσε 900 κιλά όστρακα

47χρονος παράνομα αλίευσε 900 κιλά όστρακα

0
ostraka-empros
Συνελήφθη από την τροχαία Ξάνθης στον κόμβο Βαφέικων
 
Αλίευσε τα όστρακα από απαγορευμένη ζώνη του Έβρου. Κατευθυνόταν με φορτηγό προς Θεσσαλονίκη
 
Την παράνομη μεταφορά οστράκων από φορτηγό που κινούνταν επί της Εγνατίας οδού διαπίστωσαν αστυνομικοί της Τροχαίας Ξάνθης το πρωί της Πέμπτης. Στο φορτηγό που οδηγούσε 47χρονος εντόπισαν 900 κιλά αχιβάδες και τελίνες, που είχαν αλιευθεί, όπως διαπιστώθηκε από περιοχή όπου ίσχυε απόφαση αποκλεισμού ζώνης και απαγορευόταν η αλιεία οστράκων. Η παράνομα διακινούμενη ποσότητα προορισμό είχε την αγορά της Θεσσαλονίκης.
Ο 47χρονος συνελήφθη για παράβαση της σχετικής διάταξης περί αλιείας οστράκων και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου δικάστηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Του επιβλήθηκε ποινή τριών μηνών, με τριετή αναστολή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Αλιεία από απαγορευμένη ζώνη ομολόγησε ο 47χρονος
Στο σημείο της σύλληψης έσπευσαν υπάλληλοι του υπολιμεναρχείου Λάγος, αλλά δεν χρειάστηκε η συνδρομή του, ενώ κλήθηκε να παράσχει τις υπηρεσίες της η Κτηνιατρική Διεύθυνση Ξάνθης. Από τον υπάλληλο που διενήργησε τον έλεγχο κρίθηκε μη ασφαλής – ακατάλληλη και πρόκειται να καταστραφεί. Ο 47χρονος ομολόγησε ότι τα όστρακα προέρχονταν από τη συγκεκριμένη ζώνη, όπου απαγορευόταν η αλιεία.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής κ. Κώστας Γκαζίνος εξήγησε ότι υπάρχουν περιορισμοί σε ζώνες ανά περιοχή, είτε καθολικά, είτε μόνο για κάποιους μήνες και σε ερώτησή μας για την κατάσταση στην Ξάνθη, απάντησε ότι δεν έχουμε τέτοια κρούσματα και ότι υπάρχει μία γενική αποθάρρυνση σε επίδοξους δράστες, καθότι στην περιοχή μας εφαρμόζεται σε ολόκληρη της έκταση της αποκλεισμός αλιείας.
 
Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…