Σχόλια 26/04/2013

0
Ιταλία: Τσίνκο κο Λέτα πράσινα κουφέτα!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
«Μαλώνουν» στην αριστερά
 Ρουπακιώτης εναντίον Μανιτάκη. Αιτία το πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται άρθρο-διάταξη για τους συμβασιούχους.
Ο Ρουπακιώτης επισήμανε νομικό κενό στη διάταξη και ζητά την αλλαγή του, η οποία μάλλον θα γίνει δεκτή γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν νομικές εμπλοκές.
«Ε»
 
Μουσείο απολιθωμάτων
 Ιδού και μία πρόταση που ετέθη υπόψιν του δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, η οποία αφορά προσφορά προς τον τόπο κι ακόμη δεν έχει απαντηθεί εάν την αποδέχεται ο δήμος ή όχι.
Εξηγώ: Ο συμπολίτης μας κύριος Ζησίου, ο οποίος επί χρόνια συνέλεξε απολιθώματα σε πετρώματα και αλλού, όπως και αυτούσια, τελικά δημιούργησε μια πολύ μεγάλη συλλογή, μοναδική στην Ελλάδα.
Αυτή λοιπόν τη συλλογή για να συνεχίσει να υπάρχει αλλά και για να καταστεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες και ερευνητές, επιθυμεί να δωρίσει στην γενέτειρά του.
Γι’ αυτό και απευθύνθηκε στον δήμαρχο προσωπικά, τον οποίο και γνωρίζει και συζήτησε μαζί του το θέμα της δωρεάς. Ο δήμαρχος άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση και δεσμεύτηκε να την δει.
Βέβαια οι υποχρεώσεις και οι τρέχουσες υποθέσεις της καθημερινότητας δεν επέτρεψαν τον δήμαρχο ακόμη να δει και ν’ αποφασίσει για τη δωρεά αυτή.
Ελπίζουμε πως σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστα νέα στην κατεύθυνση της δωρεάς και πως η Ξάνθη θ’ αποκτήσει ένα μοναδικό μουσείο απολιθωμάτων.
«Ε»
 
Τον ξέχασαν τον Άκη
 Όσοι βοηθήθηκαν, πήραν καρέκλες, αξιώματα υπουργικά, δημάρχων, νομαρχών, Γενικών Γραμματέων και άλλων πολλών υψηλόμισθων θέσεων.
Όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί, ξέχασαν τον ευεργέτη τους που τώρα περνά πολύ δύσκολες ημέρες. Ούτε ένα πακέτο τσιγάρα δεν του πήγαν του ανθρώπου. Τον ξέχασαν τελείως, κι αυτό είναι χειρότερο απ’ όλα.
Πάντως ο Άκης, σύμφωνα με την εκτίμηση των περισσότερων, φαίνεται πως την έχει άσχημα και η καταδίκη του είναι περισσότερο από βέβαιη.
«Ε»
 
Μια πρόταση
 Άμεση ήταν η ανταπόκριση συμπολίτη μας στην πρόταση της στήλης να διασωθεί η προτομή του Αλέξανδρου Μπαλτατζή, που υπάρχει στον περίβολο του πρώην εργοστασίου της ΣΕΒΑΘ.
Λοιπόν, ο αναγνώστης μας προτείνει, η προτομή του μεγάλου συνεταιριστή και πολιτικού, να τοποθετηθεί στο Νεοχώρι, έξω από το Μουσείο Μπαλτατζή που ιδρύθηκε εκεί. Μάλιστα προτείνει την όλη προσπάθεια να αναλάβει και διεκπεραιώσει το Ίδρυμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Έτσι, και η προτομή θα διασωθεί και θα τοποθετηθεί σ’ έναν «δικό του» χώρο.
Αυτή η πρόταση, κι ελπίζουμε να την δούμε να υλοποιείται.
«Ε»
 
Να σταματήσει η ασχήμια:
 Αναγνώστης μας έστειλε την παρακάτω επισήμανση για μια ασχήμια που κάποτε θα πρέπει, αν όχι άμεσα, να σταματήσει. Γράφει:
«Όπου και να στρέψεις το μάτι σου το θέαμα σε πληγώνει. Η «τέχνη» του γκράφιτι, τα συνθήματα (πολιτικά αθλητικά, ερωτικά, καταγγελτικά, αναρχικά, ακαθόριστα, ασύντακτα, ακαταλαβίστικα, χυδαία, εύστοχα) δημιουργούν μια αισθητική που σοκάρει. Ένας και μόνον αρκεί να γεμίσει όποια επιφάνεια γουστάρει με την ανοησία του, που την αντιλαμβάνεται μόνον αυτός και η παρέα του. Και λοιπόν; Εμείς οι άλλοι που θέλουμε τους τοίχους καθαρούς, τα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά καθαρή, τι πρέπει να κάνουμε; Κάνουμε διαπιστώσεις και μόνο διαπιστώσεις, δεν τιμωρούμε, δεν αναζητούμε τους επίδοξους καλλιτέχνες του δημόσιου καμβά. Και φυσικά τρέχουμε να καθαρίσουμε τα ανεξίτηλα χρώματα των σπρέι με πανάκριβα χημικά, απορρυπαντικά και άλλα εργαλεία, ξοδεύοντας εργατοώρες και πολύτιμο χρόνο. Ένας ακήρυχτος πόλεμος του παραλόγου με την αισθητική, με μόνιμα κερδισμένο τον θύτη και όλους εμάς ανήμπορους θεατές».
«Ε»
 
Χέρι-χέρι με τον Βενιζέλο
 Ωραία ημέρα εχθές, με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες και ο πρωθυπουργός (άνθρωπος είναι κι αυτός) αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στην εξοχή. Για να μη φανεί ότι λουφάρει, ανακοινώθηκε επίσημα ότι «θα επιθεωρήσει τα μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο».
Κι επειδή ο εταίρος του στην κυβέρνηση, ο Ευάγγελος, ήταν λιγάκι πικαρισμένος από την απόρριψη της πρότασής του για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, για να τον αβαντάρει λιγάκι, τον κάλεσε να πάει μαζί του, να μπει στο εσταντανέ της ανάκαμψης.
Τι να κάνει ο άνθρωπος, προσπαθεί να ρεφάρει με κάθε τρόπο. Τα ποσοστά του κόμματος κατρακυλάνε, η ΝΔ παίρνει όλα τα εύσημα για την – φημολογούμενη – «αντιστροφή του κλίματος στην οικονομία», προσπάθησε κι αυτός να επιδείξει λίγη ευαισθησία, για τους εστιάτορες και ξενοδόχους που πλήττονται απ’ το ΦΠΑ, ούτε κι αυτό του βγήκε. Πήραν κι έναν εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ και πήγαν να φωτογραφηθούν πλάι στο εργοτάξιο για να μας δείξουν το έργο της τρικομματικής.
Όλα καλώς καμωμένα. Άντε ας τους κάνουμε το χατίρι, να σηκώσουμε όλοι τα μανίκια (ναι κι εσείς οι άνεργοι) μπας κι έρθει η ανάκαμψη, που όλο την ακούμε αλλά δεν τη βλέπουμε…
 
«Επιτάφιος» για 15-20 ΝΠΙΔ και 1500 υπαλλήλους
Το αργότερο μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα ονόματα 15 έως 20 φορέων – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα με μέσο όρο οκτώ με δέκα υπαλλήλους το καθένα που θα οδηγηθούν σε κατάργηση, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη μεταξύ των υπουργών εργασίας και διοικητικής μεταρρύθμισης με τον υπουργό Επικρατείας.
Από τη «δεξαμενή» αυτή θα προέλθουν περίπου 1200-2000 υπάλληλοι. Σ’ αυτούς θα προστεθούν και οι επίορκοι με βαριά πειθαρχικά αδικήματα (γύρω στους 200) που θα ενταχθούν στους αποχωρούντες μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.
Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης μαζί με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη σκανάρουν τη λίστα με τα υπό κατάργηση ΝΠΙΔ από τη short list των 30 οργανισμών, ανάμεσα τους, κυρίως, Ινστιτούτα και αθλητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα αλλά και οργανισμοί που είτε δεν λειτούργησαν ποτέ είτε δεν λειτουργούν σήμερα.
Βέβαια, στα τελευταία τρία χρόνια, είναι η πολλοστή φορά που ανακοινώνεται κατάργηση οργανισμών (από την αντιπροεδρία Παγκάλου) , αλλά ακόμη δεν έχει γίνει ούτε μία. Για να μη μιλήσουμε για απολύσεις επίορκων. Έχει γίνει πλέον ανέκδοτο η υπόθεση!
 
Η παρακμή αρχίζει απ’ την αρχή στην Παλιά Πόλη
Καθόμασταν με φίλους σε καφέ της πλατείας Αντίκα και περήφανα παινεύαμε την παλιά πόλη και την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει στο μέλλον. Μέχρι που ρώτησε κάποιος επισκέπτης για πληροφορίες.
Διαπιστώσαμε την κατάντια της τεράστιας δημοτικής πινακίδας πληροφόρησης στην είσοδο της παλιάς πόλης, επί της “νησίδας πρασίνου” στο παρτέρι της πλατείας Αντίκας.
Ένα σημείο όπου θα έπρεπε να αποτελεί βιτρίνα – πύλη της παλιάς πόλης, έχει καταντήσει σκουπιδαριό… ενώ η δύστυχη πινακίδα πληροφόρησης κουβαλά μόνιμα πλέον όλες τις αφίσες και τα συνθήματα, ασφυκτιώντας από κακή αισθητική και χάλι.
Κρίμα, γιατί από κάτω της κρύβεται ο χάρτης της παλιάς πόλης, τα μουσεία, τα αρχοντικά και τόσες άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να φανούν αυτόν τον καιρό στα σχολεία και τους επισκέπτες που έρχονται στην Ξάνθη μας.
Αξίζει να δείξετε με μια φωτο το πως έχει καταντήσει η πανύψηλη (κάποτε μοντέρνα) πινακίδα.
Γ.Κ.
 
Πολύ ενδιαφέρον
Μία κίνηση με το όνομα «Παρατηρητήριο ΜΕΤ.Ε.Ο.ΠΑ» (;) ενοχλήθηκε έντονα από την παρουσία του βουλευτή Ξάνθης Δημήτρη Σαλτούρου στην τελετή του Χατίμ (λήξη μαθημάτων Κορανίου) σε τέμενος στα Κιμμέρια Ξάνθης, επειδή εκεί παραβρέθηκαν ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή και ο ψευδομουφτής Ξάνθης. Μάλιστα, του απέστειλε επιστολή ζητώντας να μάθει τις θέσεις του για τη μειονότητα, αλλά και αν πήρε την… άδεια από το ΠΑΣΟΚ για να πάει!
Πέρα από το γεγονός ότι ο βουλευτής εκπροσωπεί και χριστιανούς και μουσουλμάνους πολίτες της Ξάνθης και πέρα από μια σειρά ακόμη λόγους που υποδεικνύουν σε κάθε πολιτικό πρόσωπο τη στάση που θα κρατήσει, στο ζήτημα της προσέγγισης της μειονότητας της Θράκης, προς τι το εξαιρετικό ενδιαφέρον, αλλά και η έντονη ενόχληση για το συγκεκριμένο γεγονός από μία οργάνωση που ποτέ ξανά δεν είχαμε ακούσει;
Ε.Δ.
 
Κλειστό μικρόφωνο …μπρος στον Βορίδη!
 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Βορίδης καταγγέλλει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι του κλείνουν τα μικρόφωνα! Την πρώτη φορά ήταν σε παλιότερη συνεδρίαση όταν διαπληκτίστηκε άγρια με τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημαρχόπουλο, ο οποίος και του έκλεισε το μικρόφωνο αφαιρώντας του τον λόγο. Αλλά και στη συνεδρίαση της Τετάρτης είχε και πάλι μπροστά του κλειστό μικρόφωνο (φωτο). Τυχαίο;
Πάντως αυτό δεν τον απέτρεψε απ’ το να πει αυτά που ήθελε καθώς τα είπε απ’ το μικρόφωνο του Νίκου Ανταμπούφη
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…