Σχόλια 25/04/2013

0
Παίρνεις όρκο ότι θα φύγουν οι επίορκοι;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Να τις δούμε πρώτα…
 Πολύς λόγος γίνεται για τις απολύσεις που αναμένονται να γίνουν για τους λεγόμενους επίορκους του δημοσίου.
Προσωπικά διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις – κι όχι μόνον εγώ – κατά πόσο θα γίνει σε βάθος και ολοκληρωτικά αυτή η ιστορία. Δηλαδή, κατά πόσο θ’ απολυθούν τελικά όλοι αυτοί που έχουν εις βάρος τους καταδίκες και κατηγορίες και δυστυχώς συνεχίζουν να υπηρετούν, να πληρώνονται και το κυριότερο να κοροϊδεύουν όλους εμάς!
Αν δεν τους δούμε να φεύγουν οριστικά και αμετάκλητα, δεν θα το πιστέψουμε!
«Ε»
 
Τα χρέη
 Δημόσιο, Δήμοι και Οργανισμοί, χρωστούν προς ιδιώτες. Γνωστό. Κι ενώ το αμαρτωλό δημόσιο ζητά τις οφειλές των ιδιωτών απειλώντας και με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, το ίδιο καθυστερεί αδικαιολόγητα να πληρώσει τα δικά του χρέη.
Φαινόμενο καθαρά ελληνικό. Δήμοι με χρέη ετών, κρατικές υπηρεσίες το ίδιο, Οργανισμοί, Υπουργεία! Χρωστούν και κάνουν το κορόιδο, ενώ οι ιδιώτες προμηθευτές αγκομαχούν για να εισπράξουν μέρος κι αυτό υπό αίρεσιν.
Επειδή το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και η αγορά βογκάει από τα χρέη αυτά, τελευταία η κυβέρνησης μελετάει τρόπο να γίνεται συμψηφισμός των χρεών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.
Το ίδιο θα κάνουν και οι δήμοι, οι οποίοι για να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς ιδιώτες θα χρηματοδοτηθούν από το αρμόδιο υπουργείο. Η διαδικασία δε αυτή έχει προχωρήσει και αρκετοί δήμοι πήραν χρήματα για να πληρώσουν παλιά χρέη.
«Ε»
 
Σε πέντε μήνες
 Αν όλα πάνε καλά, λένε από την Περιφερειακή Ενότητα Κομοτηνής, ο κάθετος άξονας Κομοτηνής –Νυμφαίας – Κίρτζαλι θα είναι έτοιμος σε πέντε μήνες!
Κι αυτό για την Ξάνθη σημαίνει πολλά, αφού από κει θα μετακινούνται όχι μόνο προϊόντα αλλά και οι άνθρωποι. Που για το καλοκαίρι σημαίνει πως οι παραλίες του νομού μας δεν θα έχουν παρά ελάχιστους Βούλγαρους με όλα τα αρνητικά συνακόλουθα.
Ενώ εμείς εδώ ξεψειρίζουμε τη μαϊμού κατά το λαϊκώς λεγόμενο, δίπλα μας ετοιμάζεται μια σημαντική αλλαγή που θα τροποποιήσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
«Ε»
 
Και όμως το πρόβλεψε!…
 Τον αγώνα Μπάγερν-Μπαρτσελόνα την Τρίτη το βράδυ τον παρακολούθησαν εκατομμύρια άτομα. Το αποτέλεσμα όμως 4-0 υπέρ της Μπάγερν, ελάχιστοι θα το είχαν προβλέψει.
Ένας από αυτούς, ίσως και ο μοναδικός, ήταν ο Δημήτρης Βορίδης! Ο οποίος έπαιξε στο στοίχημα τη νίκη της Μπάγερν με δελτίο των 30 ευρώ και τελικά κέρδισε 1500 ευρώ!
Και μια λεπτομέρεια: Το σκορ 4-0 υπέρ της Μπάγερν ο Βορίδης το είδε σε όνειρό του. Εμπιστεύθηκε την ενόραση και κέρδισε.
«Ε»
 
Να διασωθεί η προτομή
Μετά το κλείσιμο της βιομηχανίας ΣΕΒΑΘ, με όλα τα αρνητικά για την οικονομία του νομού (αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες) ξεκίνησε και η αποξήλωση των μηχανημάτων που έχουν πωληθεί ήδη. Σύντομα η περιοχή θα έχει πλέον ισοπεδωθεί τελείως, αφού αφαιρεθεί και ό,τι άλλο αξίας έχει απομείνει.
Για λόγους απονομής τιμής προς τον άνθρωπο που οραματίσθηκε όλη αυτή την ιστορία των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, θα πρέπει να αφαιρεθεί έγκαιρα η προτομή του Αλέξανδρου Μπαλτατζή και να τοποθετηθεί σε ασφαλές μέρος έως ότου αποφασισθεί πού θα μπει οριστικά για να τιμηθεί ο μεγάλος αυτός συνεταιριστής και πολιτικός.
Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε οι επίγονοι να φροντίσουμε στη μνήμη αυτού του οραματιστή.
«Ε»
 
Μεγάλη ήττα
 Βάι – βάι τι έπαθε η Μπαρτσελόνα προχθές. Οι Γερμανοί επελαύνοντες ισοπέδωσαν τους Ισπανούς που έπαιζαν σαν χαμένοι!
Αυτή ήταν προχθές η χειρότερη Μπάρτσα που έχουμε δει, ενώ η Μπάγερν τους έπαιζε ποδόσφαιρο πρακτικό, θεαματικό και αποτελεσματικό.
Μ’ αυτά τα δεδομένα, ήταν επόμενη η συντριβή με 4-0, σκορ που είναι αδύνατο να αλλάξει στη Βαρκελώνη από αυτή τη Μπάρτσα.
-Μάλλον η Μπαρτσελόνα φεύγει, η Μπάγερν έρχεται στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα!
«Ε»
 
500 Αλβανοί κρατούμενοι… επαναπροωθούνται στη χώρα τους
 Την επαναπροώθηση Αλβανών κρατουμένων οι οποίοι κρατούνται σε ελληνικές φυλακές, σε φυλακές της Αλβανίας, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη.
Οι δυο χώρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να καθοριστεί το πλαίσιο και οι όροι με τους οποίους οι Αλβανοί κρατούμενοι που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα και κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας, θα μπορούν να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε φυλακές της πατρίδας τους.
Σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, περίπου 500 Αλβανοί κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί για πράξεις βαριάς εγκληματικότητας, θα προωθηθούν με τη διαδικασία αυτή σε φυλακές της Αλβανίας.
 
Το Λαϊκό Λαχείο προτιμά την Ξάνθη
 Λαχείο…την έκανε και πάλι τυχερός ή τυχεροί Ξανθιώτες αφού και πάλι το Λαϊκό Λαχείο κλήρωσε στην Ξάνθη και συγκεκριμένα κερδισμένη είναι η 3η σειρά του Λαϊκού με λαχνούς των 50.000 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν δυο εβδομάδες «έβρεξε» 3 εκ. ευρώ από το Λαϊκό στην Ξάνθη και να τώρα πάλι άλλα 50.000 ευρώ! Ως φαίνεται το Λαϊκό και η Θεά Τύχη δείχνουν μια προτίμηση στην Ξάνθη τελευταία ενώ το πρατήριο λαχείων το Στέκι των Ονείρων – σύμφωνα με πληροφορίες από κει αγοράστηκαν τα τυχερά λαχεία – αναδεικνύεται σε πραγματικό στέκι ονείρων!
Μ.Ξ.
 
Σε νέους μπελάδες…
 … βάζει νέα ΚΥΑ τους επαγγελματίες των παραλιών μας καθώς γίνονται πιο αυστηρά τα κριτήρια σχετικά με την παραχώρηση του αιγιαλού. Αυτό σημαίνει ότι θα’ χουν προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις ενώ κάποιοι μπορεί να χάσουν τη σεζόν καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο καθυστερεί η γραφειοκρατία τέτοια θέματα. Νέο «χτύπημα» δηλαδή για τον παραλιακό τουρισμό και την επιχειρηματικότητα σ’ αυτόν τον τομέα. Έχουμε που έχουμε τα προβλήματα με τις διάφορες συνθήκες (Natura, Ramsar) (Εράσμιο, Άβδηρα) με την αρχαιολογία (παραλία Αι Γιάννη) τώρα αυστηροποιείται και το καθεστώς με τον αιγιαλό …φέξε με και γλίστρησα δηλαδή…
Μ.Ξ.
 
Μάζευε και ας είν’ και ρώγες…
 Οικονομία και στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισαν να κάνουν στο Δήμο Αβδήρων και μπήκαν σ’ ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργεια 300.000 ευρώ που προβλέπει την αντικατάσταση των λαμπτήρων εξωτερικού φωτισμού με τους ειδικούς λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Μάλιστα εκτιμούν ότι το όφελος για το δήμο θα είναι 20.000 ευρώ ετησίως. Μετά δηλαδή το «νοικοκύρεμα» στο νερό η δημοτική αρχή τώρα τους … αλλάζει και τα φώτα (με την καλή έννοια»!
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …