Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 24-04-2013

Εργασιακό 24-04-2013

0
θέμα 1


10 ιατροί στο ΙΚΑ Καβάλας και 7 στο ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης
Αιτήσεις για πρόσληψη 400 ιατρών σ΄ όλη τη χώρα μέχρι αύριο
 
Προθεσμία μέχρι αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι γιατροί για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να καλύψουν μία από τις 400 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Θα προσληφθούν 100 καρδιολόγοι, 150 νευρολόγοι και 150 ψυχίατροι.
Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους και θα στελεχώσει τις 15 υπηρεσίες του φορέα σε 13 πόλεις της χώρας. Η πλειονότητα των θέσεων κατανέμεται σε τρεις πόλεις. Στην Αθήνα 155 θέσεις, στη Θεσσαλονίκη 96 θέσεις και στην Πάτρα, 31 θέσεις. Δεκαοκτώ προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν για την πόλη της Λάρισας και 17 για την Κοζάνη, ενώ στον Βόλο θα προσληφθούν 14 Ιατροί. Από 13 θέσεις κατανέμονται στο Αγρίνιο και το Ηράκλειο Κρήτης και από δέκα στη Ρόδο και την Καβάλα. Στα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα θα καλυφθούν από οκτώ θέσεις και στην Αλεξανδρούπολη επτά.
Αιτήσεις υποβάλλονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αυτοπροσώπως, μέχρι αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου, με πρωτόκολλο παραλαβής.
 
 
3 Θεραπευτές-Παιδαγωγοί στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας
Για οκτάμηνη απασχόληση
Σε 144 ανέρχονται οι «ανοιχτές» θέσεις επικουρικού προσωπικού που αντιστοιχούν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας όλης της χώρας. Ειδικότερα, από το σύνολο των 274 θέσεων που είχαν πάρει το «πράσινο φως» με εγκριτική απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2012, μέχρι στιγμής έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κάλυψη 130 θέσεων επικουρικού προσωπικού.
Η πλειονότητα των Μ.Κ.Φ. που έχει προκηρύξει θέσεις βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης των υποψηφίων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ η κάλυψη 11 θέσεων επικουρικού προσωπικού σε τέσσερις Μ.Κ.Φ.
Ήδη ανακοινώθηκε σε ΦΕΚ η συγκεκριμένη απόφαση, την οποία υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ν. Παναγιωτόπουλος.
Τρεις Θεραπευτές-Παιδαγωγούς ΔΕ (8 μήνες) θα προσλάβει το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας, ενώ το ΘΧΠ Χανίων θα προσλάβει τρεις Νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (12 μήνες), ενώ. Τέλος, το ΘΧΠ Λεχαινών θα καλύψει δύο θέσεις Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (8 μήνες).
Αναλυτικά, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου θα προσλάβει με οκτάμηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου ένα άτομο ειδικότητας ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας και δύο Θεραπευτές-Παιδαγωγούς ΔΕ.
Διαδικασία πρόσληψης
Για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού λαμβάνεται υπόψη η ανεργία σε ποσοστό 40% και η εμπειρία σε ποσοστό 60%. Η προτεραιότητα μεταξύ των ανέργων καθορίζεται από τη σειρά εγγραφής τους στα μητρώα επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ. Η εμπειρία αποδεικνύεται με βεβαίωση υπηρεσίας του οικείου φορέα, εφόσον έχει προσφερθεί στον δημόσιο τομέα, σε ΝΠΔΔ ή σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από βεβαίωση του εργοδότη με κατάθεση των αντίστοιχων ενσήμων εργασίας του οικείου ασφαλιστικού φορέα εφόσον έχει προσφερθεί στον ιδιωτικό τομέα και από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα εφόσον ο ενδιαφερόμενος έχει ιδιωτεύσει.
 
θέμα 2


25 Εργατοτεχνίτες και εργάτες θα προσλάβει η 12η ΕΒΑ Καβάλας
 
Για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων
 
Δώδεκα ΔΕ Εργατοτεχνίτες και 13 ΥΕ ειδικευμένους εργάτες θα προσλάβει για χρονικό διάστημα 7 μηνών η 12η ΕΒΑ, για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων στην Καβάλα και τη Νέα Πέραμο. Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 26 του μήνα στα γραφεία της 12ης ΕΒΑ, Κύπρου 14, 65110 Καβάλα, τηλ. 25110241763.
 
θέμα 3


1 θέση Ιατρού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
 
62 συνολικά οι θέσεις ειδικευόμενων που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας ανά τη χώρα
 
Εξήντα δύο θέσεις ειδικευμένων Ιατρών για εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της χώρας προκήρυξε το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ αυτών και μία θέση ιατρού στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Ο διορισμός των ειδικευομένων ιατρών προς εξειδίκευση, επί διετή συνεχή υπηρεσία και εκπαίδευση στις μονάδες των νοσοκομείων, θα γίνει με επιλογή ύστερα από προφορική συνέντευξη ενώπιον της επιτροπής, αποτελούμενης από τρείς διευθυντές των ΜΕΝ και ΜΕΘ της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας ή της πλησιέστερης με αυτή του νοσοκομείου, στο οποίο επιθυμεί να εξειδικευθεί ο ενδιαφερόμενος ιατρός. Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί πρέπει να υποβάλουν έως την 1η Μαΐου τα δικαιολογητικά τους.
θέμα 4


Επιδοτήσεις για 11.600 άνεργους νέους
Προγράμματα επιχειρηματικότητας για όσους είναι από 18 έως 35 ετών
 
Επιχειρηματικές ευκαιρίες σε 11.600 άνεργους νέους, θα προσφέρουν τρία νέα προγράμματα, τα οποία θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Τα προγράμματα απευθύνονται σε άνεργους ηλικίας 18-35 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα επιδοτηθούν για να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.
Το πρώτο πρόγραμμα Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων αφορά 1.600 ανέργους ώστε να δημιουργήσουν επιχείρηση μέσω χρηματοδότησης της τάξεως του 40%-60%. Το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 20.000 ευρώ και μπορεί να ανέλθει έως τα 150.000 ευρώ. Στην επιδότηση περιλαμβάνονται η κάλυψη λειτουργικών εξόδων της Επιχείρησης κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, οι δαπάνες για ενέργειες συμβουλευτικής και για την κάλυψη μιας νέας θέσης εργασίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) και αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας. Προβλέπεται μάλιστα πριμοδότηση της βαθμολογίας των αιτουμένων σε περιπτώσεις, μεταξύ άλλων, ανέργων με παιδιά, ατόμων με ειδικές ανάγκες, πρόβλεψης για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συμμετοχής σε δίκτυα επιχειρήσεων ή σε άλλα συνεργατικά σχήματα.
Με το δεύτερο πρόγραμμα Προώθηση Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Νέων και Συμβουλευτική Καθοδήγηση Επιχειρηματιών θα ωφεληθούν 7.000 άνεργοι προκειμένου να υλοποιήσουν τη δική τους καινοτόμα ιδέα. Το ποσοστό χρηματοδότησης θα είναι της τάξεως του 100%, με το ποσό της επιδότησης να μην υπερβαίνει τα 13.000 ευρώ. Η επιδότηση μπορεί να δοθεί για δύο διαφορετικές κατηγορίες δράσεων. Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα χρηματοδοτικής ενίσχυσης νέων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, με προτεραιότητα σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία. Παράλληλα, όμως, μπορεί να χρηματοδοτηθεί και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης όσων έχουν συστήσει επιχείρηση μέσω του προγράμματος Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων. Η συμβουλευτική υποστήριξη θα περιλαμβάνει συμμετοχή σε θεματικά εργαστήρια (ομαδική επιχειρηματική συμβουλευτική), υπηρεσίες καθοδήγησης, ενδυνάμωσης και επιχειρηματικής υποστήριξης, επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις ή δράσεις αριστείας. Όπως διευκρινίζεται, στην περίπτωση ενίσχυσης για ίδρυση επιχείρησης το ποσό μπορεί να ανέλθει σε 10.000 ευρώ, ενώ για τη συμβουλευτική υποστήριξη φθάνει στις 3.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης αυτού του προγράμματος θα είναι ο ΟΑΕΔ.
Το τρίτο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα στην Ύπαιθρο θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ και θα καλύψει άλλους 3.000 άνεργους νέους, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους στον αγροτοδιατροφικό τομέα ή την παροχή υποστήριξης για ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα.
Ειδικότερα, οι παρεχόμενες ενισχύσεις αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:
– Συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση σε θέματα επιχειρηματικότητας, έναρξης και διαχείρισης αγροτικής μονάδας.
-Συμβουλευτική σχετικά με ετοιμασία και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, την επιλογή του είδους της επιχειρηματικής δράσης και του τρόπου διαχείρισής της, καθώς και ενημέρωση για πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης.
-Υποβοήθηση επενδυτικής δραστηριότητας, δηλαδή εξεύρεση κονδυλίων έναρξης και εντοπισμό ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Στο πλαίσιο της κατάρτισης προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα 5€ ανά ώρα, ενώ στη συμβουλευτική υποστήριξη υπάρχει επιδότηση της τάξεως των 3.000 ευρώ.
 
θέμα 5


1000 νέοι με επιδοτούμενο πρόγραμμα στη ναυτιλία
Πεντάμηνο πρόγραμμα με μισθό 800-1000 ευρώ
 
Κατάρτιση και εργασία για πέντε μήνες σε ακτοπλοϊκές και ναυτιλιακές εταιρείες εξασφαλίζει πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας σε 1.000 νέους ναυτικούς (αξιωματικούς και κατώτερα πληρώματα). Δικαιούχοι του προγράμματος «Νέαρχος» είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας. Το πιλοτικό πρόγραμμα παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία επί πλοίου, με απολαβές που φτάνουν τα 1.000 ευρώ μηνιαίως για τους αποφοίτους των ΑΕΝ, τους Ηλεκτρολόγους και τους Οικονομικούς Αξιωματικούς και 800 ευρώ για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες.
 
θέμα 6


Ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό
 Χορηγίες για εκμάθηση Ολλανδικών σε απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών
 
Δέκα υποτροφίες εκμάθησης ολλανδικών σε τελειόφοιτους φοιτητές ή πρόσφατα αποφοίτους των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Φυσικής (κατεύθυνσης Ηλεκτρονικής & Η/Υ) και Μηχανολόγων Μηχανικών προσφέρει η διεθνής συμβουλευτική εταιρεία Grecruitment.
Οι υποτροφίες περιλαμβάνουν 6 μήνες εντατικά μαθήματα ολλανδικών (με έμφαση στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται σε εργασιακούς χώρους) στη Θεσσαλονίκη, υπό την καθοδήγηση Ολλανδού καθηγητή.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με την ολλανδική γλώσσα και κουλτούρα, ειδικά όσοι σκέφτονται το ενδεχόμενο εύρεσης εργασίας στην Ολλανδία και ψάχνουν ένα καλό ξεκίνημα.
Η εταιρεία πρόκειται να υποστηρίξει όσους θελήσουν μετά το πέρας της γλωσσικής προετοιμασίας να αναζητήσουν κάποια εργασιακή ευκαιρία στο εξωτερικό.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα παρακάτω προσόντα ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν μία από τικ υποτροφίες:
-Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ ή/και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Μηχανολόγου/Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή/και τελειόφοιτοι των παραπάνω σχολών
-Επαρκή γνώση αγγλικών (επίπεδο C1 τουλάχιστον)
-Υψηλό ενδιαφέρον και κίνητρο να ξεκινήσουν και να συνεχίσουν την καριέρα τους σε εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην Ολλανδία.
Υποβολή αιτήσεων
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.grecruitment.com και να στείλουν ηλεκτρονικά βιογραφικό σημείωμα στα αγγλικά, έως τις 15 Μαΐου, στο info@grecruitment.com με θέμα «The Dutch Factor».
Σε δεύτερη φάση θα ζητηθούν περαιτέρω έγγραφα από τους επικρατέστερους υποψηφίους (αναλυτική βαθμολογία, πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών και συστατικές επιστολές), ενώ μέχρι το τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί η προεπιλογή των επικρατέστερων είκοσι υποψηφίων οι οποίοι θα λάβουν πρόσκληση για προσωπική συνέντευξη μέσα στον Ιούνιο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελική επιλογή των δέκα υποτρόφων. Η τελική φάση της διαδικασίας επιλογής θα υποστηριχτεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Μαρτίου του 2014.
 
θέμα 7


ΟΗΕ: Ζητούνται διοικητικά στελέχη και τεχνικοί για διεθνή καριέρα
Τη στελέχωση των υπηρεσιών του σε όλο τον κόσμο επιθυμεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με στελέχη τόσο τεχνικής όσο και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ο Οργανισμός προβαίνει σε προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, ωστόσο αυτές που ξεχωρίζουν αφορούν είτε υψηλά διοικητικά καθήκοντα είτε τεχνικούς συντήρησης και επισκευής.
Οι χώρες στις οποίες θα τοποθετηθεί το προσωπικό είναι, μεταξύ άλλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, ο Λίβανος, η Κένυα και η Αιθιοπία. Πέραν των τυπικών προσόντων που ζητούνται, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν στις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ, τον επαγγελματισμό, την ακεραιότητα, τον σεβασμό και την πολυπολιτισμικότητα.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν δυναμισμό, αυξημένη επαγγελματική εμπειρία, αμεροληψία, αντικειμενικότητα και δημιουργική σκέψη, αλλά και τη δυνατότητα ταξιδιών ανά πάσα στιγμή.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του οργανισμού: http://www.un.org/en.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…