Σχόλια 20-04-2013

0
Το κούρεμα των δανείων δεν το κατάλαβα. Το κούρεμα των μισθών το κατάλαβα…
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Μητσοτάκης το είπε
 «Στην Ελλάδα, δυστυχώς, είναι πιο δύσκολο να σταματήσεις κάτι παρά να δημιουργήσεις». Και είναι ολοφάνερο, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, πως έχει δίκιο ο επίτιμος. Όπως είχε σε πολλά άλλα κατά το παρελθόν και κυρίως ως πρωθυπουργός.
Κι επειδή κάποιοι θα έχουν απορίες, τους θυμίζουμε πως στην Ελλάδα είμαστε μονίμως στην άρνηση, στο να μη γίνει κάτι, παρά στο να γίνει.
Και βέβαια το ίδιο βιώνουμε με τα σκουπίδια ανά τη χώρα, με τα μεταλλεία χρυσού, με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, με τις ιχθυοκαλλιέργειες, με τις στάνες, τα μαντριά, τα χοιροστάσια.
Σε όλα, μα σε όλα λέμε όχι. Όπως λέγαμε για τα μάρμαρα του νομού μας, για την αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών, προβάλλοντας αστείες αντιρρήσεις και επιχειρήματα της πλάκας.
-Είχε ή δεν είχε δίκιο ο Μητσοτάκης;
«Ε»
 
Ποτέ την Κυριακή;
 Θα το ζήσουμε κι αυτό: Θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές. Η κυβέρνηση λέει «ναι στα ανοικτά» τα καταστήματα λένε «ναι μεν αλλά» και τα πολυκαταστήματα απλά είναι σε θέση αναμονής.
Βέβαια ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί πόσες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα μικρά και πόσες τα μεσαία.
-Προβλέπεται να γίνει μάχη μεν, αλλά με γνωστό το νικητή, που θα είναι η κυβέρνηση…
«Ε»
 
Την πάτησε το υπουργείο
 Η είδηση μας ενημερώνει ότι χάθηκαν το 2013 200 εκατομ. Ευρώ από το ακριβό πετρέλαιο που σκέφτηκε να εφαρμόσει το χειμώνα η κυβέρνησή μας.
Πράγμα που σημαίνει ότι έκαναν λάθος. Τα υπολόγιζαν ότι θα μαζέψουν περισσότερα, αλλά τελικά στο συν-πλην, βρέθηκαν να χάνουν κι από πάνω!
Γι’ αυτό ο υπουργός Γ. Στουρνάρας θα ζητήσει μείωση του ειδικού φόρου από την τρόικα.
Αυτοί οι τροϊκανοί, ντιπ για ντιπ χοντροκέφαλοι και άσχετοι αποδεικνύονται για την τρέχουσα λειτουργία μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται οικονομικά.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους φόρους. Πώς είναι δυνατόν να εισπράξεις χρέος από κάποιον που δύσκολα τα φέρνει βόλτα;
«Ε»
 
Υποκρισία
 Τάχα μου όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα Ηλείας παραξένεψαν και ξάφνιασαν τόσο τα κόμματα όσο και την κοινή γνώμη.
Όλοι υποκρίνονται! Και οι πολιτικοί μας το ίδιο που γνώριζαν τι γίνεται στα φραουλοχώραφα και οι καταναλωτές.
Απλά ξάφνιασαν οι πυροβολισμοί. Διότι χρόνια τώρα το αίσχος της εκμετάλλευσης συνεχίζεται και κανείς δεν είπε τίποτε. Όλοι μουγκοί. Και οι σύγχρονοι σκλάβοι, απλήρωτοι για 6 μήνες!
Κάπου η ιστορία αυτή θα πρέπει να τερματισθεί. Με οποιονδήποτε τρόπο. Και μην ακούσουμε για ανεργία και άλλα τέτοια χαζά, διότι όταν είσαι άνεργος, όταν θέλεις να συντηρήσεις την οικογένειά σου, πας και δουλεύεις όπου βρεις. Και ως εργάτης γης.
Κι ας μην ξεχνούν κάποιοι, σήμερα τάχα μου σπουδαίοι, πως οι παππούδες τους και οι γονείς τους πως ήσαν εργάτες γης…
«Ε»
 
Επιστροφή στις χώρες τους
 Ξεκίνησε η διαδικασία της επιστροφής στις φυλακές της χώρας τους, διάφορων υποδίκων. Αρχή θα γίνει για 500 Αλβανούς, που θα σταλούν να συνεχίσουν τις ποινές τους σε φυλακές της Αλβανίας.
Το ίδιο θα γίνει και με άλλους ποινικούς, για να ξεμπλοκάρουν οι φυλακές από τις διάφορες φυλές του…Ισραήλ.
Καιρός ήταν να γίνει αυτό. Κάθε κατεργάρης καταδικασμένος, πακέτο στις φυλακές της χώρας του για να εκτίσει εκεί την ποινή του. Κάπου είχε παρεξηγηθεί η ελληνική ανοχή και είχε θεωρηθεί αδυναμία του κράτους μας.
«Ε»
 
Για τα παζάρια!
 Στο περιφερειακό συμβούλιο η Ξάνθη συμμετέχει ως νομός για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, αυτά των…λαϊκών αγορών, δηλαδή παζαριών!!
Για τα παζάρια γίναμε και μόνο τέτοια θέματα εισηγούνται οι Ξανθιώτες συμμετέχοντες. Τίποτε άλλο εδώ και καιρό αξιόλογο δεν συζητιέται για το νομό μας. Σε αντίθεση με άλλους νομούς της περιφέρειάς μας.
Γιατί άραγε αυτό το παζαριώτικο ενδιαφέρον μόνον; Τίποτε άλλο δεν θα δούμε να συζητιέται για την Ξάνθη;
Είναι λυπηρό και ιδιαίτερα αρνητικό το φαινόμενο και το επισημαίνουμε με θλίψη για τους εκπροσώπους μας. Δηλαδή εμείς ως νομός δεν έχουμε τίποτε άλλο να λύσουμε παρά μόνο θέματα παζαριών;
-Τι να πει κανείς αλήθεια…
«Ε»
 
Νόμος είναι το δίκαιο
 Ούτε του εργάτη που βαυκαλίζεται το ΚΚΕ είναι ο νόμος, ούτε του ισχυρού πρέπει να είναι, ούτε αυτού με τα όπλα, την κουκούλα ή την όποια βία.
Ο νόμος έχει κανόνες, έχει πλαίσια, και το κυριότερο, έχει δικαστές που τον ερμηνεύουν, τον υπηρετούν. Όλα τα άλλα είναι λόγια και τίποτε άλλο.
Μάλιστα, υπέρτατος νόμος είναι ο σεβασμός του νόμου από τον πολίτη. Κι όταν ακόμη αδικείται ο ίδιος από την εφαρμογή του.
Γι’ αυτό και είναι καταδικαστέα η αυτοδικία. Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι προσωπική υπόθεση για να την τραβήξει ο καθείς κατά πως τον συμφέρει. Έτσι, νόμος είναι η εφαρμογή του δικαίου και μόνον. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.
Όμως για να βρίσκεται η Δικαιοσύνη στο βάθρο της χωρίς αμφισβητήσεις και αμφιβολίες, θα πρέπει όντως να είναι τυφλή. Ν’ αποδίδεται προς όλους με γνώμονα το δίκαιο και μόνον αυτό. Ονόματα, αξιώματα, πλούτη και εξουσία δεν θα πρέπει να επηρεάζουν.
Νόμος είναι το δίκαιο!
«Ε»
 
Μέρκελ: «Μύθος τα περί πλούσιων Ελλήνων-φτωχών Γερμανών»
 Να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις από την επίθεση που έχει εξαπολύσει μερίδα του Γερμανικού Τύπου στους νοτιοευρωπαίους (και ειδικότερα στη χώρα μας) επιχειρεί η γερμανίδα καγκελάριος με συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΕΚΤ περί πλούσιων νοτίων και φτωχών συγκριτικά βορείων, έχει προκαλέσει ένα μπαράζ από προσβλητικά δημοσιεύματα που δημιουργούν εχθρικά συναισθήματα των Γερμανών απέναντι στους νότιους εταίρους τους.
Στη συνέντευξή της λοιπόν η κ. Μέρκελ εκφράζει τη συμπάθειά της για όσους πλήττονται από τη λιτότητα απορρίπτοντας τη λογική της έκθεσης.
«Καθαρά στατιστικά, χώρες όπως η Ισπανία, η Κύπρος ή η Ελλάδα είναι ανά νοικοκυριό πλουσιότερες από εμάς. Αλλά, προσοχή! Η στατιστική είναι παραμορφωμένη. Σε αυτές τις χώρες είναι πολύ περισσότεροι οι ιδιοκτήτες κατοικιών και διαμερισμάτων, κυρίως ως μέσο εξασφάλισης των γηρατειών τους. Στη Γερμανία υπάρχει ισχυρό νομικό και συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι υψηλές αποδοχές των Γερμανών στη σύνταξη δεν περιλαμβάνονται ωστόσο στη στατιστική για την περιουσία ούτε η ιδιοκτησία ακινήτων των Γερμανών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα ο πλούτος να εμφανίζεται μικρότερος από ό,τι είναι», δηλώνει η κ. Μέρκελ.
Παράλληλα όμως ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει πια ευημερία με “βερεσέ”», ενώ επαναλαμβάνει ότι οι καταθέσεις των Γερμανών είναι ασφαλείς.
 
Βρήκε το πρόβλημα
 Έψαξε, έψαξε ο πρωθυπουργός μας τι φταίει και δεν ρολάρει η κυβέρνησή του, και ναι μεν φως στο τούνελ μπορεί να βλέπει, αλλά η έξοδος ακόμη πουθενά, και τελικά το βρήκε.
Χρειάζεται μερικούς ακόμη υπουργούς! Έξι αναπληρωτές μας λείπουν για να έρθει η ανάπτυξη. Γιατί ελληνική κυβέρνηση με κάτω από 50 υπουργούς και υφυπουργούς δεν μπορεί να λειτουργήσει, όπως μας έχει διδάξει η έως τώρα εμπειρία μας. Γι’ αυτό και όλοι οι πρωθυπουργοί ξεκινούν με την πρόθεση να κάνουν ένα «μικρό και ευέλικτο σχήμα» και καταλήγουν σ’ ένα ογκώδες σχήμα, καταργώντας ή προσθέτοντας υπουργεία, ανάλογα με πόσους και από ποια περιοχή της χώρας έχουν να τακτοποιήσουν.
Βέβαια, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον πρωθυπουργό το ελαφρυντικό ότι θα πρέπει να διατηρήσει τις ισορροπίες όχι μόνο στο κόμμα του, αλλά και στα άλλα δύο κόμματα που τον στηρίζουν και που πιέζουν πλέον για μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση.
Ακόμα κι έτσι όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας Θράκης, δεν χωνεύεται με τίποτε….
 
Ο ασύρματος έφερε «τσουχτερή» ποινή
 Έκπληξη και πολλές συζητήσεις προκάλεσε στο ακροατήριο της δίκης του δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου η αυστηρότητα που επέδειξε η έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης επιβάλλοντάς του όντως «τσουχτερή» ποινή με φυλάκιση 9 μηνών και πρόστιμο 6.500 ευρώ! Έκπληξη επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό καθώς όπως αναφέρθηκε ο κ. Σιδηρόπουλος δεν είχε καμιά άλλη καταδικαστική απόφαση. Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας η οποία πρότεινε την ενοχή του μην αναγνωρίζοντας κανένα στοιχείο απ’ αυτά που κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης κύριοι Στέλιος Κούλογλου και Μόσχος Βοϊτσίδης, ο πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ – Θ.   Το γεγονός δηλαδή ότι αποτελεί πάγια πρακτική η χρήση ασυρμάτου απ’ όλα τα ΜΜΕ και ότι αυτό είναι εν γνώσει της αστυνομίας ενώ παράλληλα διακινούνται με κωδικούς οι απόρρητες πληροφορίες της αστυνομίας και δεν κινδυνεύουν με διαρροή. Μάλλον αυτή η ποινή ήταν προς παραδειγματισμό και το δικαστήριο ήθελε να δώσει ένα μήνυμα προς γνώση και συμμόρφωση όλων…
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…