Σχόλια 18-04-2013

0
Επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάσταση της όρασης του πρωθυπουργού. Άρχισε τώρα να βλέπει φως στο τούνελ…
 
 
Ο δρόμος έχει την ιστορία του


 Μέχρι και οι Βούλγαροι μας τα έψαλαν για το δρόμο του Αγίου Κωνσταντίνου. Βέβαια τους πολιτικούς μας εννοούσαν, υποστηρίζοντας ότι εξαπατήθηκαν, διότι αυτοί νόμιζαν ότι θα γίνει ένας μεγάλος δρόμος κι όχι ο σημερινός που δημιουργεί περιορισμούς στην κίνηση μεγάλων οχημάτων.
Τα παραπάνω τόνισε η βουλγαρική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε πρόσφατα το Επιμελητήριο Ξάνθης και συζήτησε μαζί με τα δικά μας μέλη για το θέμα που δημιουργήθηκε για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών από τον Άγιο Κωνσταντίνο.
«Ε»
 
Η διαχείριση απορριμμάτων


 Πριν λίγες ημέρες στη στήλη γράφαμε για την καθυστέρηση της περιοχής μας αλλά και της χώρας, στη διαχείριση των απορριμμάτων. Και πως είμαστε τελευταίοι στον τομέα αυτόν ενώ θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει εδώ και χρόνια.
Έτσι, ενώ δεν ολοκληρώσαμε τον τομέα της διαχείρισης, συνεχίζουμε να έχουμε χωματερές που υποβαθμίζουν ζωή και περιβάλλον. Κι επειδή είμαστε λαός που τα σκουπίδια τα θέλει στον γείτονα, όχι μπροστά του, θα πληρώσουμε και 500 εκ. ευρώ πρόστιμο!
Ενώ αλλού έχουν οικονομικά οφέλη οι κοινωνίες, στην Ελλάδα μαλώνουν για το πού θα γίνουν οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των σκουπιδιών!
Είμαστε μωροί, ζούμε τραγελαφική κατάσταση, θα πληρώσουμε πρόστιμα κι όμως παριστάνουμε τους έξυπνους, τους μάγκες, τους καπάτσους.
-Βλάκες είμαστε, δυστυχώς…
«Ε»
 
Νομιμοποίηση αυθαιρέτων



 Με 500 ευρώ, όλα τα παλιά αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν πριν το 1975, νομιμοποιούνται!
Το κράτος, προκειμένου να εισπράξει ευρώ, νομιμοποιεί οικοδομικές αυθαιρεσίες. Πράγμα γνωστό εδώ και δεκάδες χρόνια. Γι’ αυτό και συνεχίζουν οι νεοέλληνες να χτίζουν αυθαίρετα. Διότι γνωρίζουν ότι θα τους τα νομιμοποιήσει η ίδια η πολιτεία. Η οποία μαζεύει ευρώ, αλλά χάνει αξιοπιστία για άλλη μια φορά!
Αλήθεια, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ένας νομοταγής πολίτης σε όσα λένε οι πολιτικοί και η κάθε κυβέρνηση; Όταν αυτοί όλοι νομοθετούν και νομιμοποιούν (επιβραβεύοντας) την αυθαιρεσία και την παρανομία;
«Ε»
 
Αναστολή συνδέσεων φωτοβολταϊκών


Πριν λίγα χρόνια η πολιτεία καλούσε τους πολίτες να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά και εν γένει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ακολούθησε ένα μεγάλο κύμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών κυρίως που και λόγω της υψηλής τιμής πώλησης στη ΔΕΗ του ρεύματος, έγινε αιτία σήμερα η ΔΕΗ να χρωστάει στους ανθρώπους που της πωλούν το ρεύμα, πάρα πολλά εκατομμύρια.
Και μπρος στο αδιέξοδο και τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει, σταματάει τις συνδέσεις νέων φωτοβολταϊκών στο δίκτυό της η ΔΕΗ μέχρι το τέλος του χρόνου.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως έγιναν όλα απρογραμμάτιστα και στο γόνατο…
«Ε»
 
Ο Σταμάτης θα συντονίσει τις απολύσεις



 Καμία εμπιστοσύνη απ’ ότι φαίνεται δεν έχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παρά την επίσημη στήριξη από τους τρεις αρχηγούς προς το πρόσωπό του και τις αγκαλιές με τον κ. Στουρνάρα, ο κ. Μανιτάκης με την έως τώρα στάση του στις απολύσεις των επίορκων υπαλλήλων έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το ζήτημα και σε λίγες ημέρες που θα επιστρέψει η τρόικα, οι δεσμεύσεις δεν θα έχουν τηρηθεί και θα βρεθούμε για άλλη μία φορά σε πολύ άσχημη θέση.
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον Υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του, Δημήτρη Σταμάτη, την ευθύνη της εποπτείας του εγχειρήματος… ελάφρυνσης του δημοσίου κατά 15.000 υπαλλήλους.
Ο παλιός μας γνώριμος κ. Δημήτρης Σταμάτης απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού αλλά και την εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η καλή του σχέση με τα στελέχη των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα βοηθήσει στο συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των υπουργείων για την ολοκλήρωση της αποστολής.
Κάτι τέτοιο βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά ο πρωθυπουργός έχει τον κ. Σταμάτη για τα δύσκολα…
 
Παρεμπόριο




 Παρακολουθώντας τα αστυνομικά δελτία μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ότι στην πάταξη του παρεμπορίου η αστυνομία της Ξάνθης δεν δείχνει και ιδιαίτερο ζήλο.
Σχεδόν ανύπαρκτες είναι οι συλλήψεις για το αδίκημα αυτό, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο, όπως καταγγέλουν καθημερινά απλοί πολίτες και έμποροι της πόλης.
Αντιθέτως, στη γειτονική μας Καβάλα, οι συλλήψεις για παρεμπόριο είναι σχεδόν καθημερινές. Εκεί φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται το ζήτημα με μεγαλύτερη σοβαρότητα από την αστυνομία…
 
Χρειάζεται κατανόηση και υπομονή



 Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των κατοίκων και όσων επαγγελματιών δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Πετεινού αλλά και των άλλων οικισμών εξαιτίας της διακοπής τηw κυκλοφορίας λόγω του έργου της ανακατασκευής της γέφυρας στην περιφερειακή οδό. Όπως είναι γνωστό ή γέφυρα έχει γκρεμιστεί από την κατασκευάστρια εταιρεία και οι κάτοικοι και όσοι περνούν απ’ εκεί πηγαίνουν από παράδρομους και αγροτικούς δρόμους. Οι εργασίες άρχισαν την 1η Απριλίου και τους υποσχέθηκαν ότι μέσα σε 15 – 20 μέρες θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Σίγουρα ταλαιπωρούνται, όμως ας δείξουν κατανόηση και ας κάνουν υπομονή μέχρι να τελειώσει το έργο. Οι γκρίνιες δεν ωφελούν αφού όλοι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του έργου.
Μ.Ξ.  
 
Σε ρόλο Πάγκαλου ο Σταμάτης;



 Εκτός από το γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλο, ένας ακόμη άνθρωπος του Μεγάρου Μαξίμου θα έχει ενεργό ρόλο στο θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών: Πρόκειται για τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη ο οποίος σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και με τα άλλα υπουργεία αναλαμβάνει «ρόλο Πάγκαλου» στην κυβέρνηση.
Άρα, λέει τώρα η στήλη, από τη «λίστα Πάγκαλου» και τη «λίστα Βολουδάκη» οδηγούμαστε, πλέον, στη «λίστα Σταμάτη».
Μ.Ξ.
 
Ένας χρόνος χωρίς τον Δημήτρη Μητροπάνο και 2 χρόνια χωρίς τον Νίκο Παπάζογλου
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από τον θάνατο του Έλληνα ερμηνευτή, Δημήτρη Μητροπάνου, στις 17 Απριλίου 2012. Μία από τις πιο σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε την τελευταία του πνοή, έπειτα από οξύ πνευμονικό οίδημα στο νοσοκομείο Υγεία, σε ηλικία 64 ετών.
Να θυμίσουμε, μια συγκλονιστική συγκυρία, πως η ημερομηνία θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου συνέπεσε με την ημερομηνία θανάτου ενός άλλου σπουδαίου Έλληνα ερμηνευτή, του Νίκου Παπάζογλου (17-4-2011), ακριβώς ένα χρόνο μετά.
– Φτωχότερος σίγουρα ο χώρος της μουσικής και του τραγουδιού αφού έφυγαν δυο τόσο σημαντικοί καλλιτέχνες!
Μ.Ξ.
 
Το μοντέλο της μετανάστευσης


Ποιες είναι οι σκέψεις όλων αυτών των νέων παιδιών που παίρνουν την απόφαση αφού ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ανώτατα ιδρύματα να εγκαταλείψουν τη χώρα, για την αναζήτηση επαγγελματικής σταδιοδρομίας; Οι ευκαιρίες που δίνονται στο εξωτερικό είναι περισσότερες. Όπως και οι απολαβές. Όμως το μοντέλο έχει αλλάξει. Από την εργατική μετανάστευση προς τη Γερμανία, την Αυστραλία και την Αμερική, περάσαμε στην «οικειοθελή» μετανάστευση, όταν τα προηγούμενα χρόνια γιατροί, οικονομολόγοι και μηχανικοί έφευγαν με φιλοδοξίες για να απογειώσουν την καριέρα τους και όχι από ανάγκη. Σήμερα νέα παιδιά φεύγουν με πικρία και με το βλέμμα στη χώρα που δεν μπόρεσε να τους κρατήσει. Δουλεύουν σε άλλες χώρες, αλλά η σκέψη τους είναι να καταφέρουν να γυρίσουν πίσω. Αυτή είναι η κατάντια της χώρας μας, που δεν μπορεί να κρατήσει το πολυτιμότερο κεφάλαιό της.
Ε.Δ.
 
Γέμισε η Ξάνθη κουφάρια


Γέμισε κουφάρια η Ξάνθη εξαιτίας της ραγδαίας αποβιομηχάνισης της περιοχής, για την οποία μιλούν συχνά αρχές και πολίτες της Ξάνθης, αλλά είναι γνωστή και σε όσους επισκέπτονται την περιοχή και παρατηρούν τις αλλαγές που αυτή έχει σημάνει για τη ζωή του τόπου.
Στη Βιομηχανική Περιοχή, αλλά και σε όλο τον κάμπο, όπου άλλοτε υπήρχαν βιομηχανίες, δεν έχουν μείνει παρά… κουφάρια- θηρία, βορά για κλοπές, θύματα της πλήρους εγκατάλειψης.
Όλοι μιλούν για ανάπτυξη, αλλά η σύγχρονη πραγματικότητα, το εχθρικό περιβάλλον απέναντι στις επενδύσεις, το γραφειοκρατικό τέρας του κράτους, η απογοήτευση και η ανασφάλεια, έχουν κάνει πια τη λέξη να χάνει το νόημά της.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…