Σχόλια 12-04-2013

0
Ε όχι κ. Κωνσταντοπούλου να απαγορεύσουμε τα ταξίδια του ΓΑΠ στο εξωτερικό! Είναι σα να παίρνεις από τον Μέσι τη μπάλα!
 
 
«Συνδικαλισμός»


 Είναι γεγονός ότι ο συνδικαλισμός στη χώρα μας πως περνά μια περίοδο κρίσης και δοκιμασίας. Δεν είναι δε αυτό περίεργο, αφού δοκιμάζονται θεσμοί και η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει καταλυτικά την ίδια τη δομή της κοινωνίας.
Πέρα όμως από τα δεδομένα αυτά, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που αφορά το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το οποίο με δράσεις και ενέργειές του έχει μειωθεί ως θεσμός και έχει απαξιωθεί στη συνείδηση των εργαζομένων κυρίως του ιδιωτικού τομέα. Τελευταία όμως η απαξίωση έχει προχωρήσει και στον δημόσιο τομέα.
Το φαινόμενο να προσέρχονται 7-10 άτομα μόνον από τα 500 που εργάζονται στο Νοσοκομείο σε πρόσκληση του Σωματείου, αποδεικνύει ακριβώς αυτό.
Οφείλουν ως εκ τούτου οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλων των βαθμίδων, να σκεφθούν κάνοντας την αυτοκριτική τους, τι έφταιξε, τι συνεχίζει να φταίει που ο συνδικαλισμός που ηγούνται δεν έχει από πίσω του ανθρώπους.
Διότι σήμερα, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, οι συνδικαλιστές εκπροσωπούν τους εαυτούς τους.
«Ε»
 
Το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού


 Τα τελευταία γεγονότα στην Ιερισσό Χαλκιδικής σηματοδοτούν μια νεοελληνική πραγματικότητα τελείως άρρωστη και καταδικαστέα.
Κατ’ αρχάς, οι κάτοικοι, αυθαίρετα κατέλυσαν κάθε έννοια κράτους με την είσοδό τους και καταστροφή του αστυνομικού σταθμού, καίγοντας μάλιστα έγγραφα και έπιπλα.
Απέκλεισαν με διάφορους τρόπους τις εισόδους στο χωριό τους δημιουργώντας έτσι ένα άβατο για την είσοδο κάθε ενός που αυτοί θεωρούν ανεπιθύμητο!
Τα γεγονότα στην Χαλκιδική που σημειωτέον έχουν την πολιτική στήριξη της αντιπολίτευσης, δημιούργησαν μια στρεβλή εικόνα στην υπόλοιπη χώρα, αλλά ανέδειξαν παράλληλα και την ανεπάρκεια του κράτους στην εφαρμογή των κείμενων νόμων.
Οι κάτοικοι θεωρούν πως ο νόμος είναι αυτοί οι ίδιοι και πως αυτοί θα τον αποδώσουν. Ξεχνώντας βέβαια ότι στα οργανωμένα κράτη υπάρχουν δικαστές που δικάζουν κι όχι ο όχλος.
Και κάτι άλλο. Ξέχασαν οι Ιερισσιώτες έναν βασικό κανόνα της ζωής που λέει πως κάθε πράξη έχει το τίμημά της. Έδειραν, έκαψαν, κατέστρεψαν. Τώρα που συνελήφθησαν θα πληρώσουν. Αυτό λέει η κοινή λογική. Και στην περίπτωσή τους οι διαμαρτυρίες δεν θα τους βοηθήσουν. Χειροτερεύουν τη θέση τους.
Και κάτι τελευταίο: Αφού δεν θέλουν το Αστυνομικό Τμήμα στο χωριό τους, η πολιτεία να το πάρει και να το στήσει αλλού.
«Ε»
 
Η Δημοτική Αγορά


 Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο χώρος της δημοτικής αγοράς ως επαγγελματικής δραστηριότητας πως έχει χάσει την παλιά του αίγλη και αξία. Παρότι τα ενοίκια σε σχέση με την αγορά έξω είναι πολύ φθηνότερα, εντούτοις το ενδιαφέρον για ενοικίαση των κενών καταστημάτων είναι μικρό.
Το τι θα πρέπει να γίνει για ν’ αντιστραφεί η αρνητική εικόνα, υπάρχουν πολλές ιδέες. Ίσως η τελευταία που θέλει να εφαρμόσει ο δήμος να είναι μια ευκαιρία. Εκείνο όμως που δεν θα πρέπει να ξεχνούν όλοι του δήμου είναι ότι θα πρέπει να αναδείξουν τη δημοτική αγορά, τόσο ως κτίριο αλλά και ως τουριστικό αξιοθέατο που θα το επισκέπτονται οι τουρίστες, όπου θα βρίσκουν ποικιλία ειδών σε ένα όμορφο και σωστά οργανωμένο χώρο.
Τώρα που θα αξιοποιηθεί και θα γίνει επέμβαση στην πλατεία Ελευθερίας, είναι ευκαιρία ν’ αποκτήσει μια νέα προσωπικότητα η δημοτική αγορά της πόλης μας.
«Ε»
 
Σε καλή μεριά!


 Χαράς ευαγγέλια για τους τυχερούς του Λαϊκού Λαχείου που είναι κάτοικοι του νομού μας.
Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν να έχουν κερδίσει ένα σημαντικό ποσό που την περίοδο αυτή έχει την ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία.
Όπως και να’ ναι, στην αγορά της Ξάνθης θα πέσουν 3 εκατομμύρια ευρώ, γιατί όλο και κάτι θα ψωνίσουν οι τυχεροί συμπολίτες μας.
Και κατά πως λέει ο λαός μας, σε καλή μεριά τα κέρδη!….
«Ε»
 
Στο αυτόφωρο!


 Όσοι βασανίζουν ζώα, θα παραπέμπονται στο εδώλιο του Αυτοφώρου για να λογοδοτήσουν. Ο οδηγίες δόθηκαν ήδη και δεν αφορούν μόνο αυτόν καθ’ ευατό τον βασανισμό ή κακοποίηση αλλά και το ακατάλληλο κατάλυμα, η μόνιμη αλυσόδεση, η ακατάλληλη τροφή, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια, η έλλειψη νερού, η έλλειψη ιατρικής φροντίδας κ.α. συνιστούν κακοποίηση ζώων.
Αλλαγές λοιπόν στην φιλοζωϊκή έννοια και στη χώρα μας για όλα τα ζώα. Κυρίως όμως τα οικόσιτα.
«Ε»
 
Ένας άνθρωπος


 Ένας «ανώνυμος», «ασήμαντος» συνάνθρωπός μας «έφυγε» στα 56 του χρόνια. Χωρίς σύνταξη απ’ τις 22/9/11 γιατί το ΙΚΑ δεν συστήνει επιτροπές, με βαριά καρδιοπάθεια και ψυχασθένεια άνω του 67%. Χωρίς φως και νερό και με περισσότερα από 10.000€ λαμβάνειν αναδρομικά.
Αφιερωμένο στο ΙΚΑ, στη ΔΕΗ και στη ΔΕΥΑΞ. Για την «ιστορία» το όνομά του ήταν Κώστας Δημητριάδης και έμενε στην Πραξιτέλους 15. Απεβίωσε στις 8/4/13. Ο εισαγγελέας έχει το λόγο.
Βενέτης Καρτσίδης (VEN.KAR.)
 
Πρέπει οι νότιοι να γίνουμε βόρειοι


 Μία απίστευτη μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τον πλούτο στην Ευρωζώνη δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία οι Κύπριοι εμφανίζονται ως οι πιο πλούσιοι Ευρωπαίοι (3 φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς!), ενώ οι Έλληνες έρχονται πέμπτοι, με τους Ισπανούς και τους Ιταλούς σε υψηλές θέσεις.
Ορίστηκε ως κριτήριο πλούτου με υψηλό συντελεστή η ακίνητη περιουσία – που από νοοτροπία έχουν περισσότερη οι νότιοι – ενώ οι τραπεζικές και επιχειρηματικές επενδύσεις των βορείων μετρούν λιγότερο ως πλούτος! Και φυσικά είναι προφανής ο σκοπός αυτής της έρευνας. Το άλλοθι για τις κατασχέσεις περιουσιών και καταθέσεων των λαών του νότου που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Κάτι που ήδη προετοιμάζεται να νομοθετήσει το Eurogroup. Έτσι οι βορειοευρωπαίοι πολίτες δεν θα νοιώσουν καμία συμπόνια για τους «πλούσιους» νότιους εταίρους τους.
Οι εταίροι μας είναι σαφείς. Αν δεν γίνουμε όλοι βόρειοι, να ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε τηλεοράσεις, αυτοκίνητα (που παράγουν αυτοί) και μπύρες κάθε Σάββατο μέχρι λιποθυμίας στα μπαράκια αλίμονό μας, έρχεται βαρύς ο πέλεκυς των κατασχέσεων!
 
Πρόκληση Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις


 Να μην κάνουμε όνειρα για αποζημιώσεις και τέτοιες βλακείες εμείς οι Έλληνες αλλά να συγκεντρωθούμε στις μεταρρυθμίσεις (έτσι το λένε οι Γερμανοί το ξεζούμισμα των Ελλήνων πολιτών), να σκύψουμε το κεφάλι και να υπακούμε στην τρόικα μας διεμήνυσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο γνωστός κ. Σόιμπλε.
Μόλις κυκλοφόρησε στη Γερμανία η είδηση ότι η Ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει στοιχεία για να διεκδικήσει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε παρενέβη και με το γνωστό του αβρό τρόπο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Ευτυχώς ήρθε η πληρωμένη απάντηση από τον κ. Αβραμόπουλο ο οποίος δήλωσε: «Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία. Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων. Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού.»
 
Εκλογές στην ΤΕΞ


 Εβδομάδα εκλογικών αρχαιρεσιών στο υπό διάλυση σωματείο της ΤΕΞ και την Κυριακή θα στηθούν κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου και μελών του Δ.Σ., όπως γίνεται κάθε χρόνο. Υπενθυμίζουμε ότι ο δικηγόρος Αχμέτ Καρά είναι ο απερχόμενος πρόεδρος και όπως μας είπε θ’ αποφασίσει την Κυριακή αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» από διάφορους κύκλους προωθείται η υποψηφιότητα του Αχμέτ Κιούρτ.
Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε για ακόμη μία φορά πώς ένα σωματείο παράνομο καθότι το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας μας ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη διάλυσή του διενεργεί εκλογές και όχι μόνο αυτό αλλά έχει και δράση, διοργανώνει εκδηλώσεις και το κτίριο του είναι χώρος υποδοχής υπουργών της Τουρκίας, είναι μια παράνομη ιστορία που όπως φαίνεται από την ελληνική πολιτεία κανείς δεν δείχνει διάθεση ν’ ασχοληθεί.
Για την ιστορία πάντως να σημειώσουμε ότι αρχές Αυγούστου η ΤΕΞ έκανε νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταγγέλλοντας την χώρα μας για μη συμμόρφωση στην πρώτη απόφαση του ΕΔΑΔ και για καταστρατήγηση των άρθρων 46 και 11 της σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αφορά στην ελευθερία του «συνέρχεθαι και συνεταιρίζεσθαι».
Μ.Ξ.
 
Οι Καβαλιώτες «εχθροί» του αρδευτικού της Ξάνθης


 Όπως φαίνεται η περιφερειακή συνείδηση είναι περισσότερο στα λόγια παρά στην πράξη ως τρόπος λειτουργίας ακόμη και στο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜ – Θ. Όπως μάθαμε δύο σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του κυρίου Γιώργου Παυλίδη που κατάγονται από την Καβάλα δεν ψήφισαν την Στρατηγική μελέτη υδάτων που αφορά στο μεγάλο αρδευτικό έργο της Ξάνθης, όπως επίσης και η παράταξη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι. Και καλά τα τρία αυτά κόμματα έχουν γνωστοποιήσει τις θέσεις τους. Αλλά να ψηφίσουν αντίθετα οι δύο Καβαλιώτες ενάντια στο έργο που εμπνεύστηκε και πάλεψε όσο κανείς ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκαν εκφεύγει κάθε λογικής και σίγουρα δημιουργεί πολιτικό ζήτημα στην παράταξη Παυλίδη. Αντίθετος με το έργο είναι και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου που πήρε λέει και ομόφωνη απόφαση γι’ αυτό την οποία και απέστειλε στο ΥΠΕΚΑ ενώ όπως έγινε γνωστό απουσίαζαν δύο μέλη του Φορέα μεταξύ αυτών και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Χαϊτίδης ο οποίος δήλωσε ασθένεια και δεν παρέστη στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του φορέα. Να υπενθυμίσουμε ότι και οκ . Κουτράκης κατάγεται από την Καβάλα…
Τυχαίο; Τι γίνεται και οι Καβαλιώτες πολεμούν το έργο της Ξάνθης; Μήπως διεκδικούν εξ’ ολοκλήρου τον Νέστο;
Μ.Ξ.
 
Έκλεβε πετρέλαιο απ’ τα αυτοκίνητα του δήμου για να ζεσταθεί


 2.000 λίτρα καύσιμα (1.500 λίτρα πετρέλαιο και 500 λίτρα βενζίνη) κλάπηκαν μέσα σε 5 – 6 μήνες από τα δημοτικά αυτοκίνητα της Ενότητας της Σταυρούπολης. Ο αντιδήμαρχος κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος έκανε μήνυση κατά αγνώστων. Η αστυνομία ασχολήθηκε με την υπόθεση και συνέλαβε επ’ αυτοφώρω έναν κάτοικο της περιοχής ν’ αδειάζει τα ρεζερβουάρ αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του Ξυλοκάρβουνου. Ο δράστης πέρασε αυτόφωρο και το δικαστήριο του έβαλε 20 μέρες ποινή φυλάκισης. Ισχυρίστηκε ότι έκλεβε πετρέλαιο για να ζεσταθεί ενώ δεν αποδείχθηκε ότι αυτός μόνο ενοχοποιείται για όλη την ποσότητα που έχει κλαπεί.
Μ.Ξ.
 
Τα ΕΠΑΛ, η ΕΟΖ και οι Γερμανοί


 Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η Γερμανία έχει προτείνει να χρηματοδοτήσει θέσεις εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις για απόφοιτους από τα ελληνικά Επαγγελματικά Λύκεια, με έδρα κατά προτεραιότητα στις περιοχές που έχει σχεδιαστεί να μπουν σε καθεστώς Ειδικής Οικονομικής Ζώνης όπως η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Επίσης, έχει προταθεί η χρηματοδότηση της εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και η πληρωμή σε έξοδα διαμονής, με τύπους υποτροφιών, σε νέους από την Ελλάδα, ώστε να κάνουν την πρακτική τους σε γερμανικές επιχειρήσεις.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…