Σχόλια 11-04-2013

0
Σπάστε τον κουμπαρά σας, ψάξτε για ψιλά στο σπίτι. Πρέπει να εμποδίσουμε πάση θυσία τον αφελληνισμό των τραπεζών!
 
 
Μας δουλεύουν!…


 Άραγε δεν το καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας πως στο θέμα των επίορκων το δούλεμα σε βάρος μας έχει παραγίνει; Αρκετά πλέον!
Εκεί στη ΔΗΜΑΡ –κυρίως – θα πρέπει ν’ αντιληφθούν ότι η συγκάλυψη των επίορκων αλλά και του υπουργού Μανιτάκη που τους καλύπτει, θα πρέπει να λάβει τέλος.
Είναι ντροπή αυτή η στάση και η συμπεριφορά υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό άρθρο της εφημερίδας μας στη σελίδα 2 με τίτλο «Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τι είναι, σκουπίδια κύριε Μανιτάκη;»
Εσωτερική μετακίνηση από υπηρεσία σε υπηρεσία δεν μπορούν να κάνουν, τους κλέφτες και τα λαμόγια δεν μπορούν να διώξουν, τι μπορούν αλήθεια να κάνουν; Να τους καλύπτουν;
Ε, λοιπόν μ’ αυτές τους τις ενέργειες και αποφάσεις ρίχνουν νερό στο μύλο κάποιων ακραίων. Και μετά βγαίνουν και φωνάζουν. Γιατί; Αφού αυτοί είναι η αιτία;
«Ε»
 
Για την οφσόρ Τοξοτών


 Διάφορα ονόματα ακούγονται για τον Ξανθιώτη που έστησε μια οφσόρ εταιρεία στους Τοξότες Ξάνθης. Και βέβαια δεν είναι δυνατόν οι φήμες να δημοσιοποιηθούν από μας, διότι είναι φήμες και μόνον.
Σίγουρα όμως ο άνθρωπος που προχώρησε στην κίνηση αυτή θα πρέπει να είναι επιχειρηματίας κι όχι μικρός αλλά μεγάλος που και έσοδα πολλά θα είχε και θα ήθελε να μην φορολογηθούν.
«Ε»
 
Το ποντίκι που βρυχάται


 Τη γνωστή κωμική ταινία του Χόλυγουντ «Το ποντίκι που βρυχάται» θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Βόρεια Κορέα, κυρίως με τα καμώματα και τις απειλές της προς ΗΠΑ και Νότια Κορέα.
Οι καθημερινές απειλές συνεχίζονται εδώ και μέρες, ενώ παρελάσεις στρατιωτικών μονάδων λαμβάνουν χώρα συνέχεια, όπως και οι απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων!
Τι να υποθέσει κανείς για ένα καθεστώς ο λαός του οποίου ζει σε απόλυτη φτώχεια και ο ηγέτης του απειλεί για έναν «ολομέτωπο, ανελέητο, ιερό, ανταποδοτικό πόλεμο»;
-Βρυχάται το ποντίκι…
«Ε»
 
Μνηστήρας και στη Χαλκιδική ο Ιβάν Σαββίδης


 Τρεις ρωσικοί όμιλοι, μεταξύ των οποίων η εταιρεία συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη (μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ιδιοκτήτη του Μακεδονία Παλάς και της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ), συγκαταλέγονται στους 9 επενδυτικούς ομίλους που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για το Παλιούρι Χαλκιδικής.
Στους υπόλοιπους, ξεχωρίζουν η εταιρεία ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα, ιδιοκτήτρια του Μεγάλη Βρετανία και διαχειρίστρια του Kind George (κατόπιν συμφωνίας με τη Eurobank), η Lamda Development (συμμετείχε επίσης στους διαγωνισμούς για Ελληνικό, Αστέρα Βουλιαγμένης και Αφάντου), μία θυγατρική της Dolphin Capital του επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη (επίσης φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για τον Αστέρα) και η βορειοελλαδίτικη κατασκευαστική Δομοτεχνική.
«Ε»
 
Οι πολεμικές αποζημιώσεις


 Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία φαίνεται να προωθεί σταθερά και αθόρυβα η κυβέρνηση. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγαλοστομίες, ορίστηκε μία επιτροπή η οποία συγκέντρωσε ιστορικά στοιχεία, από διάφορα αρχεία που μέχρι στιγμής ήταν διάσπαρτα, και τα οποία στοιχειοθετούν τις καταστροφές των υποδομών που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά τη διάρκεια του πολέμου αλλά και όλες τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και ιδιωτικές περιουσίες. Στις καταστροφές αυτές προστέθηκε και το υποχρεωτικό κατοχικό δάνειο των 54 δις του υπό κατοχή ελληνικού κράτους προς τη Γερμανία.
Η επιτροπή κατέληξε σε μία έκθεση 80 σελίδων, όπου κοστολογούνται τελικά οι συνολικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας από τη ναζιστική κατοχή στα 162 δις ευρώ!
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 80% του δημόσιου χρέους και η κυβέρνηση φαίνεται ότι προετοιμάζεται να το διεκδικήσει από τη Γερμανία.
Απομένει να φανεί το επόμενο διάστημα αν πραγματικά θα γίνουν ενέργειες από ελληνικής πλευράς, αν έστω χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης προς τη Γερμανία για ένα κούρεμα του χρέους μετά τις εκλογές ή αν θα θαφτεί και πάλι το θέμα.
 
76.444 oι φετινοί εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


 Οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την είσοδο των ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περάσουν φέτος 76.444 σπουδαστές, από τους οποίους 1.300 στις Στρατιωτικές Σχολές, 416 στις Εκκλησιαστικές, 68 στις Τουριστικές. Το υπουργείο Παιδείας συνυπολόγισε στα νέα δεδομένα του σχεδίου «Αθηνά» και τις πρυτανικές προτάσεις.
 
Αστυνομικές «απαγωγές»


Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε σ’ αυτή την παράλογη χώρα που ζούμε, όπου οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημά τους.
Οι κάτοικοι της Ιερισσού κατηγορούν την αστυνομία ότι «απήγαγε» δύο πολίτες σπάζοντας τις πόρτες των σπιτιών τους! Διακινούν μάλιστα στο διαδίκτυο φωτογραφίες με τις σπασμένες πόρτες και καταγγέλουν αστυνομική βαρβαρότητα.
Όπως όλοι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, η αστυνομία όταν θέλει να συλλάβει κάποιον, εκδίδει το σχετικό ένταλμα σύλληψης, πηγαίνει στο σπίτι του και τον συλλαμβάνει. Αν όμως ο πολίτης δεν ανοίγει την πόρτα η αστυνομία τι πρέπει να κάνει; Να περιμένει απ’ έξω παρακαλώντας τον μήπως και καταφέρει να τον πείσει; Δε γίνεται σε καμία χώρα του κόσμου αυτό. Η αστυνομία έχει κάθε δικαίωμα να συλλάβει με τη βία τον πολίτη.
Οι πολίτες της Ιερισσού αντιδρώντας στις συλλήψεις, εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα και τα έκαναν όλα γυαλιά-καρφιά! Και βέβαια θα βρεθούν κάποιοι που θα τους δικαιολογήσουν. Είναι οι γνωστές πολιτικές δυνάμεις που είναι πρόθυμες να καλύψουν οποιαδήποτε παρανομία, στο όνομα των «δικαίων του λαού» βαφτίζοντας το άσπρο μαύρο και παρέχοντας πολιτικό άλλοθι σε αθλιότητες.
 
Γιαννίτσης –Μανιάτης – Μπίστης στην Ξάνθη


 Ανοίγει κύκλος της συζήτησης για το χώρο της κεντροαριστεράς και στην Ξάνθη και σύμφωνα με πληροφορείς μας διοργανώνεται για τα τέλη Απριλίου ανοιχτή συζήτηση με ομιλητές τον Τάσο Γιαννίτση, πρώην υπουργό Εργασίας του ΠΑΣΟΚ (επί Σημίτη) και σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου, τον υπουργός επίσης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου κ. Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκο Μπίστη. Στην ανοιχτή συζήτηση θα κληθούν να συμμετέχουν μέλη όλων των κομμάτων και πολίτες της Ξάνθης ενώ ετοιμάζονται κι άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
Είναι εμφανές ότι κάτι ψήνεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ!
Μ.Ξ.
 
Πραγματοποιήθηκε χθες…


 … η συνάντηση που είχαν ο βουλευτής κ. Κοντός και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης με τον ειδικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Τριάντη και πήραν απ’ τα χέρια τη Διαχειριστική μελέτη Υδάτων της ΑΜΘ. Αρχίζει τώρα ένας αγώνας δρόμου καθώς χρειάζεται να πάρει υπογραφές από 7 υπουργεία και μετά να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ. Το στοίχημα των φορέων της Ξάνθης είναι να προλάβει να δημοσιευτεί πριν τη δίκη στο ΣτΕ που είναι στις 5 Ιουνίου. Στο μεταξύ έχει περάσει από το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ η Μελέτη περιβαλλοντικών όρων την προηγούμενη εβδομάδα ενώ υπάρχει και άλλη έγκριση της μελέτης του έργου που θα εξεταστεί αν χρειάζεται επικαιροποίηση ώστε να κατατεθεί αυτή στο ΣτΕ. Να σημειώσουμε ότι οι φορείς – σύμφωνα με πληροφορίες μας θα έχουν συνάντηση την μεθεπομένη εβδομάδα με την εισηγήτρια στο ΣτΕ κα Καντζολίδου. Όπως επισημαίνει ο κ. Κοντός και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχει θετικές επισημάνσεις για το έργο της Ξάνθης.
Μακάρι να τα δεχτεί όλα αυτά και το ΣτΕ και ν’ ανάψει το φώς για ένα έργο τόσο αναγκαίο για τον νομό μας!
Μ.Ξ.
 
Τοπικές κοινότητες


Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας Ξάνθης την Τρίτη, όπου πέρα από τα θέματα της περιορισμένης, ομολογουμένως, αρμοδιότητάς της, για χορηγήσεις αδειών λειτουργίας καταστημάτων, κλήθηκε να συζητήσει και για τον κανονισμό λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, η στήλη θα ήθελε να σχολιάσει ότι, όπου δεν υπάρχει αρμοδιότητα για λήψη απόφασης, αλλά παραμένει η ευκαιρία για γόνιμο διάλογο και συζήτηση για την πόλη, το όργανο μένει στο περιθώριο. Αυτό συνέβη και με τις τοπικές κοινότητες που ναι μεν συνεδριάζουν υποχρεωτικά, αλλά σπάνια κυοφορούν μια νέα πρόταση, μια νέα ιδέα για την πόλη και τους υπόλοιπους οικισμούς.
Ε.Δ.
 
Δε θα το επιτρέψουμε


Κανείς δε θα επιτρέψουμε να καπηλευτεί το αντιρατσιστικό μέτωπο που δημιουργείται στην πόλη. Μπορεί τις τελευταίες μέρες να ακούμε και να διαβάζουμε τα μύρια όσα απίθανα για το συλλαλητήριο του Σαββάτου, αλλά αυτό το αφήνουμε στο περιθώριο. Ο καθένας κρίνεται για την εγκυρότητα και τη νηφαλιότητά του.
Ωστόσο, χωρίς αποτέλεσμα θα προβλέψουμε να είναι και οι προσπάθειες όσων επίδοξων στηρίζουν την προσπάθεια, επιχειρώντας εμμέσως να δώσουν παράπλευρα… μηνύματα.
Οι διαφωνίες στο κοινό μέτωπο μπορεί να υπάρχουν, αλλά είναι ξεκάθαρες και σεβαστές. Την ενότητα ωστόσο διαφυλάσσει ο αγώνας ενάντια στη βία και το ρατσισμό, για μια πόλη χωρίς διακρίσεις και χωρίς ανασφάλεια. Όποιος το επιβουλεύεται ή προσπαθεί να το καπηλευτεί, θα χάσει.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…