Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 02-04-2013

Εργασιακό 02-04-2013

0
Θέμα 1ο
10 εργάτες στο Δήμο Μύκης


Ο δήμος Μύκης θα προσλάβει 10 εργάτες ΥΕ για απασχόληση 2 μηνών
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
Θέμα 2ο


«Αυλαία» σήμερα για τις 4 θέσεις Υδρονομέων στο Δήμο Αβδήρων
Σήμερα στις 3 μ.μ. πέφτει η «αυλαία» στον διαγωνισμό του Δήμου Αβδήρων για τέσσερα θέσεις Υδρονομέων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκεια.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο 25413 52517 και ή 25413 52516.
 
Μία θέση Καθηγητή στην Πολυτεχνική Ξάνθης


Από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ προκηρύσσεται:
Μία θέση Καθηγητή στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Αρχιτεκτονικές Συνθέσεις» και περιγραφή του επιστημονικού πεδίου «Αρχιτεκτονική Σύνθεση και Κτιριολογία Δημοσίων κτιρίων (εκπαίδευσης, μικτών χρήσεων και ειδικών λειτουργιών), Οικιστικών συνόλων και Διαμορφώσεων του Αστικού Χώρου».
 
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜ – Θ


 
Νοσοκομείο Καβάλας
8 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καβάλας
* 1 ΤΕ Νοσηλευτικής (8 μήνες)
* 1 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής (8 μήνες)
* 6 ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών (8 μήνες)
Αιτήσεις μέχρι 11.4.2013.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Νέες θέσεις εργασίας σε Ορεστιάδα και Κομοτηνή
 
Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η ανάπτυξη των καταστημάτων Public, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίες ανά την Ελλάδα.
Ήδη από την αρχή του 2013 έχουν ανοίξει νέα καταστήματα, ενώ αναζητούνται στελέχη για την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας για τα καταστήματα που θα ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα σε Ορεστιάδα και Κομοτηνή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα των καταστημάτων Public και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση, επιλέγοντας τον κωδικό της θέσης που τους ενδιαφέρει
 
Θέμα 3ο


Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για 35.000 ανέργους
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών
 Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου 2013 και θα λήξει στις 22 Μαΐου 2013.
Ξεκίνησε η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τους Νέους, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης για την “Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους”.
Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να προσφέρει ένα πρώτο βήμα εισόδου στην απασχόληση για 35.000 χιλιάδες νέους συμπολίτες μας που σήμερα είναι ανενεργοί, στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και χωρίς ευκαιρίες στον εργασιακό τους βίο.
Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας
Η “Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας” συνιστά μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων τριών φάσεων, η οποία λαμβάνει υπόψη και αξιοποιεί τις διαφορετικές ανάγκες των άνεργων νέων, ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους επίπεδο. Το πρόγραμμα διακρίνεται σε τρεις φάσεις, κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι:
α) θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
β) θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
γ) με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.
Πρόκειται για μια συνεκτική δράση που σκοπεύει όχι μόνον να προσφέρει μια πρώτη επαφή των νέων με την αγορά εργασίας, αλλά και να παρέχει την άμεση προοπτική για μία θέση απασχόλησης, στον τομέα κατάρτισής τους.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Α. Για την κατηγορία “Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ”, απαιτείται να έχουν i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ii) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.
Β. Για την κατηγορία “Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης” απαιτείται i) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95, καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.
Υποβολή αιτήσεων
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να εξασφαλίσει την ομοιόμορφη πληροφόρηση, τη μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα αλλά και, κυρίως, τον αδιάβλητο και αντικειμενικό χαρακτήρα της διαδικασίας, έχει διαμορφώσει ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος, την http://www.voucher.gov.gr, μέσω της οποίας αποκλειστικά θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών, ενώ η βαθμολόγηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα, ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου 2013 και θα λήξει στις 22 Μαΐου 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι, από σήμερα 2 Απριλίου 2013, μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες:
Παράλληλα, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα με αριθμό 800 11 44444, με σκοπό την άμεση παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης αλλά και την καταγραφή και επίλυση τυχόν θεμάτων που ανακύψουν.
 
Θέμα 4ο


360 ευρώ επίδομα για άνεργους επαγγελματίες
Από 3 έως 9 μήνες
Επίδομα ανεργίας 360 ευρώ δικαιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με τη διάρκεια καταβολής του να κυμαίνεται από 3 έως 9 μήνες. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχουν οφειλές στα Ταμεία, με τους δικαιούχους να είναι από 15.000 έως 20.000.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση -που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ-, δικαιούχοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι στους φορείς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ – ΜΜΕ οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να μην εργάζονται, να μην έχουν πάρει σύνταξη και να έχουν καταβάλει την ειδική εισφορά του άρθρου 44 του ν. 3986/2011.
Οι προϋποθέσεις
Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος είναι οι εξής:
1. Η πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών ετών συνεχούς ή διακεκομμένα ασφάλισης στον φορέα που υπάγονται κατά τη διακοπή του επαγγέλματος, με αντίστοιχη καταβολή της ειδικής εισφοράς.
Ειδικότερα για όσους ήταν ασφαλισμένοι κατά την 1η Ιανουαρίου 2011 απαιτείται καταβολή εισφορών για τουλάχιστον ένα έτος στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας εφόσον διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 1η Ιανουαρίου
2012,   η καταβολή εισφορών για τουλάχιστον δύο έτη στον Ειδικό Λογαριασμό για όσους διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 1η Ιανουαρίου
2013,   ενώ για όσους διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την 1η Ιανουαρίου 2014 απαιτείται η καταβολή εισφοράς για τουλάχιστον τρία έτη.
Οι ελάχιστες προϋποθέσει καταβολής του βοηθήματος ισχύουν και για ασφαλισμένους που είχαν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2011 και δραστηριοποιούνται εκ νέου έπειτα από αυτή την ημερομηνία. Στις περιπτώσεις αυτές ο απαιτούμενος χρόνος καταβολής της ειδικής εισφοράς προσδιορίζεται από την ημερομηνία επανέναρξη δραστηριότητας.
2.Το συνολικό ατομικό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης δεν πρέπει να υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ. Το συνολικό οικογενειακό καθαρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή των δύο ετών που προηγούνται της υποβολής αίτησης δεν πρέπει να υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ευρώ.
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ


Χρόνος ασφάλισης                                                                Διάρκεια βοηθήματος
           

Από 3 έως

4 πλήρη έτη

3 μήνες

Από 5 έως

6 πλήρη έτη

4 μήνες

Από 7 έως

8 πλήρη έτη

5 μήνες

Από 9 έως

10 πλήρη έτη

6 μήνες

Από 11 έως

12 πλήρη έτη

7 μήνες

Από 13 έως

14 πλήρη έτη

8 μήνες

Από 15 έτη και μετά

9 μήνες

 
Θέμα 5ο


 Μέσα στον Απρίλιο η προκήρυξη πρόσληψης 400 γιατρών στο ΙΚΑ
Εντός του μήνα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που θα αφορά την πρόσληψη 400 ψυχιάτρων, νευρολόγων και καρδιολόγων στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Ειδικότερα θα προσληφθούν 150 ψυχίατροι, 150 νευρολόγοι και 100 καρδιολόγοι, οι οποίοι θα στελεχώσουν το Ειδικό Σώμα Ιατρών και θα έχουν συμμετοχή ως μέλη στις υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους.
Οι συμβαλλόμενοι γιατροί θα πρέπει: α) να έχουν πτυχίο ανώτατης ιατρικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος,
β) να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης. Για τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων δεν θα πρέπει να έχουν επιβληθεί ή να εκκρεμούν σε βάρος των γιατρών πειθαρχικές ή ποινικές διώξεις.
Η αμοιβή των συμβαλλόμενων ιδιωτών γιατρών καθορίζεται, για κάθε κρινόμενο περιστατικό για το οποίο εκδίδεται γνωμάτευση, σε 7 ευρώ. Για την κατ’ οίκον εξέταση περιστατικών αναπηρίας, η ειδική αποζημίωση ανέρχεται στα 21 ευρώ. Οι παραπάνω αμοιβές καταβάλλονται μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ μηνιαίως.
 
Θέμα 6ο


Διαγωνισμός για αστυνομικούς
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 Απριλίου έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι αστυνομικοί που επιθυμούν να εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία και χωρίς διάκριση φύλου, θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη.
Οι ενδιαφερόμενοι αστυνομικοί για να διεκδικήσουν τις θέσεις θα καθίσουν στα θρανία και θα διαγωνιστούν με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου. Το 10% των θέσεων θα καλυφθεί από εκείνους που έχουν απολυτήριο Λυκείου των ετών 2011 ή 2012, οι οποίοι όμως θα διεκδικήσουν τις θέσεις με τον βαθμό που αναγράφεται στο απολυτήριό τους. Παράλληλα στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ Τάξης του Γενικού Λυκείου μπορούν να συμμετάσχουν οι ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες, οι οποίοι μάλιστα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν και το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση). Πρέπει όμως η ηλικία τους να μην υπερβαίνει το 30ό έτος κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 και να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…