Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Ταυτότητα οφειλής» για όσους έχουν χρέη

«Ταυτότητα οφειλής» για όσους έχουν χρέη

0
argia-empros
Πάνω από 7.000 ανέρχονται στην Ξάνθη. Θα την παραλάβουν ηλεκτρονικά ή από Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ
 
Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών σήμερα και τη Δευτέρα
 
Ειδική αργία θα έχει σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου και την Δευτέρα 2 Απριλίου το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα Όχι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα ή για κάποιο σενάριο «κουρέματος» των καταθέσεων αλλά για την ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών του 2013.
 
Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών
Κατά τις εν λόγω ημερομηνίες τα καταστήματα των Τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό. Ωστόσο θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του διευρωπαϊκού αυτοματοποιημένου συστήματος ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών. Να σημειώσουμε ότι οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα τους με ημερομηνία της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή 2 Απριλίου, όπως μας πληροφορεί
η Προϊσταμένη του Δικαστικού Τμήματος της ΔΟΥ Ξάνθης κ. Ελένη Τσαουσέλη. Κατόπιν σχετικής οδηγίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά την 29η Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2013, θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τις Τελωνειακές Αρχές και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 2α Απριλίου 2013.Η ειδική αργία προβλέπεται από τον νόμο 3336/2005
 
«Ταυτότητα Οφειλής» και τακτοποίηση οφειλών
Το δεύτερο νέο αφορά όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που σύμφωνα με την κα Τσαουσέλη στην Ξάνθη υπολογίζονται πάνω από 7.000! Αρχίζει από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή ειδοποίησης για την «ταυτότητα οφειλής» μη ρυθμισμένων οφειλών από τις 20 έως τις 31 Απριλίου.
Να σημειώσουμε ότι το μέτρο αυτό εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών που έχει ως στόχο οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το Υπουργείο Οικονομικών με εναλλακτικούς τρόπους χωρίς να απαιτείται να επισκέπτονται τις Δ.Ο.Υ. Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές από 50.000 ευρώ έως 1, 5 εκ. ευρώ τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στο TAXISnet θα παραλάβουν τον κωδικό της ταυτότητας οφειλής με email από το TAXISnet ενώ οι υπόλοιποι από τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.Μαζί με την ταυτότητα θα παραλαμβάνεται και πρόσκληση για άμεση τακτοποίηση των οφειλών για ποσά μη ρυθμισμένα. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το νόμο όποια τράπεζα αρνείται να εισπράξει τις οφειλές μετά από τη ρύθμιση θα ειδοποιείται άμεσα η Πολιτική Διεύθυνση Εισπράξεων.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …