Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Λοντίγκιν: «Πολύ ευχάριστο συναίσθημα η παρουσία στην Εθνική»

Λοντίγκιν: «Πολύ ευχάριστο συναίσθημα η παρουσία στην Εθνική»

0
lodigin001
Ενσωματώθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδος ο τερματοφύλακας της Ξάνθης
 
Χωρίς δεύτερη σκέψη η επιλογή του ρωσικής καταγωγής παίκτη για να φορέσει τη «γαλανόλευκη»
 
Με τον τερματοφύλακα της Skoda Ξάνθη Γιούρι Λοντίγκιν να βρίσκεται στην αποστολή, συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του αυριανού εκτός έδρας αγώνα με τη Βοσνία.
Ο νεαρός τερματοφύλακας της Skoda μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για την υποδοχή του από τους συμπαίκτες του, αλλά και το παιχνίδι με την Βοσνία.
«Τα συναισθήματα είναι πολύ ευχάριστα. Από την στιγμή που ήρθα τα παιδιά με δέχθηκαν με ευχές και σε ευχάριστο κλίμα. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε χρόνο να τους γνωρίσω περισσότερο και να έρθουμε πιο κοντά», ανέφερε αρχικά για τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν οι συμπαίκτες του στην Εθνική.
Ο ρωσικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα ¨πορτιέρο¨ είναι 23 χρονών, έχει μπροστά του τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια καριέρας και αρίστευσε στην Κομοτηνή, στη νίκη επί του Πανθρακικού, προσθέτοντας έτσι ακόμη ένα ματς στον κύκλο των καλών εμφανίσεων του, αφού κατέβασε τα ρολά και δικαίωσε τον Σάντος που τον κάλεσε στην Εθνική.
Ο Λοντίγκιν γεννήθηκε στο Βλάντιμιρ της Ρωσίας. Μικρός όμως μετανάστευσε στη χώρα μας, πρωτόπαιξε μπάλα στους Ακρίτες Νευροκοπίου και μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής της Ξάνθης. Το καλοκαίρι του 2008, μόλις 18 ετών, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, αλλά βρήκε μπροστά του, τους Γκσπούρνινγκ, Σ. Λυμπερόπουλο κι έτσι δόθηκε δανεικός στον Εορδαϊκό. Επέστρεψε στην Ξάνθη και στις 22 Απριλίου του 2012 έκανε την παρθενική εμφάνισή του στη Super League, παίζοντας 90 λεπτά στο 4-2 επί του Εργοτέλη (στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2011-2012). Φέτος μετρά ήδη 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχοντας πάρει τη θέση του Γάλλου Βιβιανί, ο οποίος ήταν βασικός στα πρώτα επτά παιχνίδια.
Ο νεαρός τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθη θα μπορούσε να αγωνιστεί τόσο με τη «γαλανόλευκη» όσο και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας, όμως ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως μόνο Ελλάδα θα μπορούσε να διαλέξει.
«Ομολογώ ότι πιο πολύ έτρεφα ελπίδα για τις προηγούμενες κλήσεις της Εθνικής Ανδρών, στο φιλικό με την Ελβετία, παρά τώρα, αλλά μερικά πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Η αρραβωνιαστικιά μου έβλεπε σε live streaming τη συνέντευξη Τύπου του κ. Σάντος και μου φώναξε έκπληκτη: “Σε κάλεσε”. Ήταν πολύ χαρμόσυνο το όλο σκηνικό»!
Για την απόφασή του να προτιμήσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και όχι της Ρωσίας: «Πάλι Ελλάδα θα διάλεγα! Εδώ μεγάλωσα, εδώ μένω, εδώ ζω», εξηγεί.
Για το πρότυπό του: «Ο Κασίγιας. Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι πρότυπο για κάθε τερματοφύλακα, γιατί ξεκίνησε από πολύ μικρός σε υψηλό επίπεδο και χρόνο με τον χρόνο εξέλιξε τον εαυτό του».
Για την πρώτη του εμπειρία στην Εθνική ομάδα: «Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα η παρουσία μου σε αυτή την αποστολή, γιατί θα νιώσω στο πετσί μου τι εστί Εθνική ομάδα σε μια προετοιμασία τέτοιων αγώνων. Θεωρώ ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή μια τέτοια εμπειρία. Εδώ όμως δεν είμαι για να κοιτάω τον εαυτό μου, εδώ είμαι για να κοιτάω μόνο την ομάδα και αυτό θα κάνω».
Για τα σενάρια περί μεταγραφής του (φημολογείται ότι βρίσκεται στο ¨στόχαστρο¨ των Ζενίτ και Ολυμπιακού): «Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου και η Εθνική. Το μέλλον μου ταυτίζεται επίσης με την Ξάνθη και από κει και πέρα αν είναι να έρθει κάτι, θα το δούμε όταν έρθει».
* Η αναμέτρηση Βοσνία – Ελλάδα θα διεξαχθεί αύριο (Παρασκευή 22/03) στις 21:45 και θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Mega και το Otesport1.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…