Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Βάλε λίγο χώμα και πολλή αγάπη…»

«Βάλε λίγο χώμα και πολλή αγάπη…»

0
4os paidikos dentrofiteusi 03 2013-empros
Τα παιδιά του 4ου παιδικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης φύτευσαν δέντρα και θάμνους στην αυλή τους
 
Ξεκινά πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων σε παιδικούς και σχολεία από το δήμο. Στόχος η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών
 
Καλωσόρισαν την Άνοιξη τα «χελιδονάκια» του 4ου παιδικού σταθμού του Δήμου Ξάνθης φυτεύοντας λιγούστρα και καλωπιστικές δαμασκηνιές, θάμνους και ομορφαίνοντας την αυλή τους: «Βάλε χώμα και πολλή αγάπη» ήταν η προτροπή της δασκάλας τους και ο Μιχαήλ Άγγελος , ο Ισμαήλ, ο Κωστάκης και η Ελενίτσα …τιτιβίζοντας σήκωσαν τα μανίκια τους! Έπαιρναν στις μικρές φουχτίτσες χώμα και γέμιζαν τις λακκούβες «για να πιάσει» το δεντράκι…Μετά έκαναν ένα …χορό γύρω του πηδώντας ρυθμικά γα να πατηθεί το χώμα και στο τέλος του έριχναν νεράκι   Ένα περιβαλλοντικό μάθημα για τα 100 νήπια του 4ου παιδικού Σταθμού και ένα μήνυμα, ότι η οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση πρέπει ν’ αναπτυχθεί και να εμπεδωθεί από την προσχολική ηλικία.  
Θα τα ποτίζουμε και θα τ’ αγαπάμε…
΄…ήταν η υπόσχεση που έδωσαν τα παιδιά όταν τέλειωσαν τη δουλειά τους: «Φυτεύσαμε πολλά δεντράκια γύρω γύρω στην αυλή μας… θα τα προσέχουμε πολύ …θα ρίχνουμε νερό να τα ποτίζουμε και θα τα’ αγαπάμε για να μεγαλώσουν», λέει ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Ισμαήλ συμπληρώνει: «Μ’ αρέσουν πολύ τα λουλούδια και τα δέντρα…»!
Τα παιδιά το χάρηκαν…θα υπάρξει συνέχεια
Η δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του 4ου Παιδικού σταθμού έγινε την Τετάρτης στις 11.30 το πρωί. «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία όλου του προσωπικού του 4ου Παιδικού σταθμού και σε συνεργασία του δασαρχείου Ξάνθης και την υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Σκοπό έχει να θέσουμε τις βάσεις και για επόμενες ανάλογες ενέργειες σχετικά με το περιβάλλον. Πιστεύω ότι και τα παιδιά το χάρηκαν και είναι η πρώτη φορά που το κάνουμε αλλά σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία», επισημαίνει η κα Χρηστίδου Βασιλική, Προϊσταμένη του 4ου Παιδικού Σταθμού.
Με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδηση των παιδιών
«Νήπια και δασκάλες μας εξέπληξαν ευχάριστα σήμερα φυτεύοντας δέντρα και καλλωπιστικά φυτά και διαμορφώνοντας τον αύλειο χώρο του παιδικού σταθμού. Είναι ένα μήνυμα ότι η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης πρέπει να ξεκινά από την μικρή ηλικία. Πιστεύω επίσης ότι είναι πολύ καλό δείγμα της άριστης συνεργασία που υπάρχει στους παιδικούς σταθμούς μεταξύ των νηπίων και δασκάλων όπου γίνεται άριστη δουλειά και μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου», τονίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου Ξάνθης κ. Γιώργος Παπασταματίου που παραβρέθηκε στην δεντροφύτευση μαζί με τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Τάσο Θεοδωρίδη.
Ξεκινά πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων σε παιδικούς και σχολεία…
«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δενδροφύτευση όλων των παιδικών σταθμών και των σχολείων. Ξεκινάμε από τον 4ο παιδικό που είναι ένα κόσμημα στην πόλη μας και τις επόμενες μέρες θα γίνουν κι άλλες δενδροφυτεύσεις στους παιδικούς του δήμου , σε σχολεία αλλά και σ’ άλλους χώρους της πόλης μας», τονίζει ο κ. Θεοδωρίδης αναφερόμενος στο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων που ξεκινά η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ξάνθης.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…